De beste Make-up merken op een rijtje

De beste Make-up merken op een rijtje Make-up, welke vrouw kent het en gebruikt het niet? Make-up werd vroeger al gebruikt bij de Egyptenaren. Daarbij kun je meteen denken aan Cleopatra die henna gebruikte als make-up.

Waarom en waarvoor make-up?

Make-up wordt gebruikt om er mooier uit te zien. Zoals mascara, dit product maakt je wimpers voller en langer. Foundation maakt je gezicht egaler en maakt de onzuiverheden van je huid onzichtbaar. Dan heb je ook nog het oogpotlood wat erg effectief is. Zo kun je de ogen groter maken en ook weer kleiner maken. Je lippen kun je ook weer mooi laten stralen door ze een mooi kleurtje te geven. Dan heb je de wenkbrauwen nog.
Deze kun je ook voller laten lijken door ze in te tekenen. Oh ja, dan niet te vergeten de oogschaduw!

Dit zijn allemaal producten die jouw gezicht mooier kunt maken. Ook make-up heeft verschillende merken van goedkoop naar heel erg duur.

Tijd om eens een paar van de succesvolste merken op een rijtje te zetten met wat interessante informatie:

M.A.C Cosmetics

M.A.C is een make-up merk dat is opgezet door verschillende professionele make-up artiesten. Deze artiesten gebruiken verschillende formules die zij gemaakt hebben speciaal voor op het podium zoals de catwalk. De make-up artiesten laten zich inspireren door muziek, kunst architectuur en mode. Dit passen ze allemaal weer toe met hun eigen persoonlijkheid. Zo creëren deze make-up artiesten van m.a.c hun eigen stijl op de modeshows. M.A.C houdt de nieuwste trends in de gaten en dat zie je terug in hun prachtige make-up.

Rimmel London

Rimmel London is één van de oudste merken op het gebied van make-up. Al in 1834 is dit merk opgericht. De zaak liep erg goed en bevatte veel artiesten met talent. Het merk Rimmel London staat bekend om hun mascara. Rimmel London is een lange weg afgegaan door dat dit merk een paar keer is overgenomen. In 1996 kwam dit merk in goede handen en sindsdien staat dit merk om haar make-up en niet te vergeten de mascara. Het assortiment gaat met alle trends mee van de grote stad Londen. Dit merk vertaalt de stad met nieuwe kleuren hun producten en verpakkingen.

Max Factor

Ook het merk Max Factor staat er om bekend als het merk van de vele talentvolle artiesten. Genaamd de visagisten. Max factor heeft veel invloed gehad en nog steeds invloed op de cosmetische trends. Max Factor bedacht de foundation en de valse wimpers. Max Factor is erg bekend in Hollywood geworden door zijn valse wimpers en foundation. Vele vrouwen gingen zijn producten gebruiken en kopieerde zijn looks. Filmsterren vinden Max Factor geweldig. Max Factor creëerde beroemde looks zoals ‘Rosebudlips’ en de ‘Cupido’ en nog veel meer.

Het was niet alleen de producten die Max Factor creëerde maar ook de verschillende visagietechnieken. Max Factor blijft een expert op het gebied van productkennis en zijn applicatietechnieken.

Lancôme

Lancôme is bekend geworden om de parfums. In 1935 heeft de oprichter van lancôme Armand petitjean vijf parfums gelanceerd. Hij werd al zo snel beroemd en werd de ‘vader van der parfumerie’ genoemd. Pas later begon Lancôme met haar liefde voor de make-up. Lancôme is op het gebied van make-up beroemd geworden door haar prachtige lipstick ‘Rose de France’. Dit was de eerste rozerode lippenstift met de geur van een Bulgaarse roos. Tot de dag vandaag is Lancôme één van de beroemdste make-up merken.

Maybelline

Maybelline New York is een merk dat ook bekend om haar prachtige mascara. Het merk maybelline is opgericht door T.L. Williams. Het merk Maybelline New York is vernoemd naar zijn zuster die het oorspronkelijke idee heeft bedacht. Maybelline ontwikkelde zich verder en lanceerde zo haar eerste wenkbrauwpotloden en oogschaduw. Verder blijft Maybelline zich verder ontwikkelen door een waterproof mascara op de markt te brengen. Deze mascara ‘Great Lash’ is tot de dag van vandaag nog steeds de best verkochte waterproof mascara. Later is Maybelline overgenomen door L’oreal. De ontwikkelingen blijven vol op bezig en maybelline is al een paar keer verkondigd als beste cosmeticamerk.

Tot slot

Natuurlijk zijn er nog veel meer beroemde succesvolle cosmeticamerken. Maar dit zijn toch wel één van de bekendste en beste cosmeticamerken.
© 2011 - 2024 Lisateamo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Blauwe mascara en de juiste make-upBlauwe mascara is niet iets dat we vaak zien, maar het is wel degelijk te verkrijgen en je kunt er leuke effecten mee cr…
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…
Beauty: Uitgelopen make-upBeauty: Uitgelopen make-upIedereen die make-up gebruikt overkomt het wel eens. Is het niet een onverwachte regenbui, dan toch wel die welgemeende…
Make-up in de zomer: tipsHet is zomer. Je wilt graag make-up dragen, maar je moet je gezicht ook beschermen tegen de zon en je bent bang dat alle…

Alles over haar weaveAlles over haar weaveWie wil het nou niet? Een volle bos met haren? Krullend, stijl of golvend, met haar weave kan het allemaal. Hoe komen di…
OPI en haar nagellakOPI en haar nagellakHet wordt tijd om het beroemde nagellak merk OPI eens onder de loep te nemen. OPI is één van de beste nagellak merken en…
Bronnen en referenties
  • http://www.lancome.nl
  • http://www.maybelline.nl/
  • http://www.maxfactor.nl/
  • http://www.rimmellondon.com/
  • http://www.maccosmetics.com/
Lisateamo (19 artikelen)
Laatste update: 28-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.