Alles over haar weave

Alles over haar weave Wie wil het nou niet? Een volle bos met haren? Krullend, stijl of golvend, met haar weave kan het allemaal. Hoe komen die beroemdheden zoals Rihanna en Beyonce aan zoveel haar? Dit is de oplossing: haar weave. Lees hier alles over haar weave.

Wat is nou eigenlijk haar weave?

Haar weave zijn matten haar die worden geweft of terwijl genaaid aan je eigen haar. Nu vraag je jezelf af hoe ze dan vast blijven zitten? Dit doormiddel van ‘cornrows’ en garen blijft je haar weave goed vast zitten.
Cornrows zijn vlechtjes die op je hoofdhuid worden gemaakt met je eigen haar. Door je eigen haar vlechten ze dikke garen mee, dit zodat de haar weave extra goed blijft vastzitten. Aan de vlechtjes naaien ze de matten haar vast en zo heb je een haar weave.

Opties haar weave

Je kunt uit verschillende opties kiezen: je kunt kiezen voor je hele hoofd te weaven. Ze vlechten dan je hele haar in, je hebt dan als het ware alleen cornrows hier naaien ze dan de weave op. Alleen de weave is zichtbaar, je hele haren is ingevlochten dus die zijn niet meer zichtbaar.

Je kunt ook gewoon kiezen voor een opvulling zo laat je horizontale cornrows vlechten tussen je haar door om de zoveel cm. Het aantal cornrows ligt eraan hoe lang je het haar wilt hebben en hoeveel volume je wilt hebben. Wil je het een heel stuk langer en toch een beetje volume dan worden er ongeveer 6 cornrows gemaakt in je eigen haar en hierop worden de matten haar genaaid.

Hoelang blijft haar weave zitten?

Hoelang blijft de haar weave nou eigenlijk zitten? Dit is bij iedereen verschillend. Bij de één groeit het haar erg snel en bij de ander wat langzamer. Maar je kunt wel rekenen op ongeveer 2 á 3 maanden misschien zelfs 4 maanden. Laat het niet te lang zitten want dan kan je haar kapot gaan met het eruit halen van je haar weave. Je haar groeit door en door en op ten duur komen er klitten in te zitten. Wanneer de haar weave eruit moet worden gehaald kan dit een erg moeilijk karweitje zijn. Het kan je haren kapot maken en laten afbreken. Dus wees gewoon op tijd om je haar weave eruit te laten halen, dan is er helemaal niets aan de hand.

Uitvallen van haren

Wanneer je haar weave eruit is en je ziet een bos haren op de grond liggen, schrik niet. Dit zijn allemaal dode haren die normaal uit vallen. Omdat het haar gevlochten is kunnen de haren nergens heen. Dus wanneer je de haar weave eruit laat halen gaan deze haren ook mee. Een normaal mens verliest elke dag wel ongeveer 100 haren. Meestal valt het erg mee met het eruit halen van de haar weave. Maar het is alleen om te waarschuwen dat je niet schrikt, want dit is heel erg normaal.

Voor welke haartypen is weave geschikt?

Haar weave is geschikt voor alle haartypen. Heb je nou stijl, golvend of krullend haar het maakt allemaal niet uit. Iedereen kan haar weave erin laten zetten. De meeste mensen kiezen voor verlenging en opvulling. Wanneer je kroes haar hebt kiezen de meeste toch wel om het hele hoofd in te vlechten. Het beste kwaliteit weave haar is brazilliaans haar. Dit is dan ook erg aan te raden. Haar weave kun je een aantal keer gebruiken.

De verzorging voor haar weave

De haar weave mag je niet te vaak wassen. Het verreist om ongeveer 1 keer in de twee weken de haar weave te wassen. Je eigen haar mag je vaker wassen. Wanneer je haar wast moet je goed tussen de cornrows wassen en heel erg goed uitspoelen. Wanneer je het niet goed uitspoelt kan het gaan jeuken en irriteren. Ook is het nodig om je haar erg goed te drogen zodat het helemaal droog is. Wanneer het haar vochtig blijft kan het gaan stinken, want het haar leeft als het waren niet meer. Het beste is om ook een goede conditioner te gebruiken van het zelfde merk shampoo.

Nadelen haar weave

Ook haar weave heeft wat nadelen. De eerste week kan je last van hoofdpijn hebben. Ook kan je hoofdhuid erg gaan jeuken. Dit jeuken is gauw te verhelpen door een product die je kunt halen waar je de haar weave hebt laten zetten. Het beste is dat het wat vettig is. Het jeuken zal al snel ophouden. De hoofdpijn word veroorzaakt door de cornrows die erg vast op je hoofdhuid worden gezet. Het haar is ook in één keer een stuk zwaarder geworden en daar moet je lichaam aan wennen. Wanneer je het haar dus te lang laat zitten, kunnen je haren afbreken maar dat is dus helemaal aan jezelf.

Voordelen haar weave

Natuurlijk heeft haar weave veel voordelen! Je haar is een stuk langer en je heb volume in je haar. Wanneer je haar weave hebt is dit heel erg moeilijk te onderscheiden met je echte haar. Mensen zullen het niet zien wanneer je een haar weave hebt. Ook is de haar weave niet te zien, wat je wel bij extensions hebt. Dus een haar weave is goed aan te raden!

Hoeveel ben ik kwijt aan een haar weave?

Een haar weave is niet goedkoop! Je betaald voor het inzetten van je haar en voor het haar zelf. Het ligt er maar net aan hoeveel matten haar je moet inzetten. Het ligt er ook aan de kwaliteit van het haar wat je koopt. Het beste is om Braziliaans haar te kopen. Dit is de beste kwaliteit wat er is. Natuurlijk ligt er ook aan hoeveel inch je koopt (de lengte). Gemiddeld genomen ben je rond de €250,- kwijt. Je betaald per baan en de prijs ligt ook aan de lengtes. Ook betaal je voor het inzetten van je haar. Het word je wel aangeraden om het bij een professional te laten doen.
© 2011 - 2024 Lisateamo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veelzijdige haarverlenging: de haarweftVeel vrouwen dromen van lang en volumineus haar. Helaas hebben maar een aantal vrouwen dit in hun genen zitten. Extensio…
Aliexpress: Weave of nephaar kopenWe willen allemaal weleens een ander kapsel, mooie lange lokken, krullen, een sexy bob of misschien wel een pixie cut. V…
Hairextensions: clip-in's, haarverlenging en de weaveWelke dame wilt nou geen mooie volle bos haren? Helaas heeft niet iedereen van zich zelf een goede haar structuur om een…
Zomer haarmode: sexy vlechtenZomer haarmode: sexy vlechtenMet de zomer in aankomst trekken alle vrouwen hun mooiste kleding uit de kast. Ook het haar heeft aandacht nodig. Een mo…

7 tips voor een zomers bruin kleurtje7 tips voor een zomers bruin kleurtjeDe zomer komt eraan en natuurlijk wil je dan die mooie zongebruinde huid. Hier vind je 10 tips om dat zo snel mogelijk v…
De beste Make-up merken op een rijtjeDe beste Make-up merken op een rijtjeMake-up, welke vrouw kent het en gebruikt het niet? Make-up werd vroeger al gebruikt bij de Egyptenaren. Daarbij kun je…
Reacties

Ss, 04-12-2014
Kan je weave achterelkaar laten zetten, zonder dat je nadelen hebt, of last van haar uitvalt? Reactie infoteur, 09-02-2015
Hoi,

Als je haarweave laat zetten en je het eruit laat halen zie je altijd dat je veel haaruitval heb. Dit komt omdat normaal gesproken jij je eigen haar kamt en de haren die los zitten er ook uit kamt. Nu kunnen de haren nergens heen. Dus niet schrikken bij het er uithalen. Dat zijn de haren die er normaal ook uitvallen

Sanne, 29-01-2014
Hee!

Een vraagje, hoevaak kan je je weave hergebruiken? Reactie infoteur, 09-02-2015
Hoi,

Je kan het hergebruiken. Het licht er echter aan hoe je er mee om gaat. Ik denk ongeveer 3 keer dat je het kan hergebruiken. Dan moeten er geen klitten en dergelijken in zitten

Samantha, 01-07-2013
Ik heb vorige mijn haar in laten waeven daar werd mij verteld dat ik het over 4 weken weer opnieuw moet laten inwaven wat mij dan weer 65 euro gaat kosten. Ik vraag mij nu af of dat niet veel te snel is en hoelang je de waeven in kan laten zitten? Gr. Samantha Reactie infoteur, 25-07-2013
Hoi Samantha,

Je kunt zelf kijken na een maand hoe snel je haar is gegroeid. Want niet elk haar groeit zo snel. Als het nog kan zal ik het lekker laten zitten. Houd het wel goed bij en bij slapen raad ik je aan om het haar in een vlecht te doen.

Lisateamo (19 artikelen)
Laatste update: 24-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.