Beauty: Uitgelopen make-up

Beauty: Uitgelopen make-up Iedereen die make-up gebruikt overkomt het wel eens. Is het niet een onverwachte regenbui, dan toch wel die welgemeende tranen om een verhaal, mogelijk een ondoordacht moment in de sauna of gewoon de extra transpiratie tijdens de zomermaanden. Maar er zijn wel wat zaken waar je op kunt letten om te voorkomen dat je met zwarte of anderskleurige tranen over de wangen rondloopt.

Wel of geen waterproofmake-up

Het begint altijd met de vraag of je waterproof make-up wilt gebruiken of juist niet. De vraag is wat de voors en tegens zijn, om tot een keuze te komen. Maar wat je er tegen kunt hebben is ofwel allergie voor de stoffen die zitten in waterproofmake-up of het gegeven dat je meer geld kwijt bent voor het verwijderen van make-up. Niet waterproof make-up kan je in principe met lauwwarm water afnemen en waterproof neem je af met een speciale cleaner. Daarnaast heb je van sommige merken nog vetvrije producten waar je mogelijk uit kunt kiezen.

Als je geen allergie hebt en ook niet te beroerd bent om een flesje cleaner te kopen, is het goed om te bedenken dat waterproof make-up net zo goed is en gedoe voorkomt. Over het algemeen is het dus handiger om waterproof make-up te gebruiken, zeker in de zomermaanden. Waarbij de nadruk ligt op mascara, eyeliner en eventueel oogschaduw. De ogen zijn altijd net iets meer gevoelig voor vocht en dus raadzaam hier rekening mee te houden.

Diva

Er is wel een “maar” aan de mascara toe te voegen en wel het gegeven dat de waterproofmascara nooit zo intens is als de niet waterproof mascara. Als je dus voor de “divalook” gaat, ben je haast gedoemd om tot niet waterproof mascara over te gaan. Een extra laag mascara wil nog wel iets helpen, maar evenaart nooit de niet waterproofmascara. Houdt hier altijd rekening mee.

Hulpmiddelen

Bij waterproof en niet waterproof make-up is het altijd goed een make-up spiegel in de tas te hebben zitten. Gewoon je make-up bijwerken of in geval van “schade” bijwerken is altijd handig met een make-up spiegeltje. Neem daarnaast altijd iets mee om je eventuele schade weg te werken. Denk hierbij aan enkele wassenschijfjes en/of wattenstaafjes en wat remover voor de make-up.
Uiteindelijk lukt het zeker ook met water, maar dat wordt normaal gesproken flink poetsen en de kans op rode vegen op het gezicht. Dit verfraait het geheel natuurlijk niet. Zorg er voor dat jein dat geval een concealer bij je hebt, om eventuele rode vlekken weg te werken.

Anders beginnen en / of fixeren

Als je make-up opbrengt kan je anders beginnen en dat wil zeggen een primer opbrengen als basis na de dagcrème. Een basis die alles wat je daarna opbrengt, beter vasthoudt en de kans op uitlopen (door bijv. transpiratie) beduidend kleiner maakt. Dit geldt voor alle producten die je na de primer opbrengt.
Daarnaast kan je ook, direct na het opbrengen van make-up, een soort fixer aanbrengen. Dit is altijd in een sprayvorm (de bekende merken hebben er bijna allemaal een in het assortiment) en zodra de make-up opgebracht is, spray je heel voorzichtig op zo’n vijftien centimeter afstand over het gezicht. De aangebrachte make-up wordt als het ware gefixeerd. Dit zie je nogal eens met de make-up voor een bruid. Overigens verhard het niet en merk je de fixatie dus ook niet op het gezicht.

Tot slot

Feitelijk zijn er dus wat kleine dingen waar je op moet letten danwel wat hulpmiddeltjes in de tas, maar de fixer is – zeker in de zomermaanden – toch wel erg handig.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doet een make-upprimer nou precies?Wat doet een make-upprimer nou precies?Wat is primer? Er komen telkens meer merken met primers in hun assortiment, maar wat is een primer eigenlijk? Een primer…
Beauty: Make-up foutjes wegwerkenBeauty: Make-up foutjes wegwerkenHet overkomt ons allemaal wel eens, je zit je op te maken en je schiet uit. Of erger, je bent al ergens en je hebt iets…
Beauty: Slimme make-up tipsBeauty: Slimme make-up tipsSlimme make-up tips hebben soms met een stukje handigheid te maken, maar vooral ook met snelheid. Menig vrouw heeft in d…
Make-up: Primer en oogschaduwbasisMake-up: Primer en oogschaduwbasisAls je jezelf wilt gaan opmaken, is het belangrijk een goede basis op je gezicht aan te brengen voordat je begint met de…

Voor elke leeftijdsfase een passende huidverzorgingVoor elke leeftijdsfase een passende huidverzorgingEr zijn veel verzorgingsproducten met een verzorgende, liftende, hydraterende of regenererende werking. Voor elke leefti…
Beauty: De strakke, platte buikBeauty: De strakke, platte buikWie wil er geen strakke buikspieren (en zeker nu de badkleding weer uit de kast gehaald wordt)? En waar het voor de een…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.