Beauty: Make-up foutjes wegwerken
Het overkomt ons allemaal wel eens, je zit je op te maken en je schiet uit. Of erger, je bent al ergens en je hebt iets wat uitgelopen is. Dat wil je wegwerken, maar vaak geeft vegen weer rode plekken en wordt het er niet mooier op. Toch zijn make-up foutjes, zoals ik ze maar noem, wel weg te werken.
Schilferige foundation
Je hebt in de ochtenduren je make-up zorgvuldig op je gezicht aangebracht en dit moet normaliter zeker 8 tot 10 uur mooi blijven zitten. Toch kan je er zomaar halverwege de dag achterkomen dat de foundation je een wat schilferachtige huid geeft. Grote kans dat het aan je foundation ligt. Daarmee niet gezegd dat deze slecht is, maar door externe factoren kan je huid wat droger worden (bijvoorbeeld airconditioning wat je in steeds meer ruimtes tegen komt) en als je dan niet een goede moisterizer gebruikt als dagcrème of een meer crèmeachtige foundation kan je huid er schilferachtig gaan uitzien.
Het beste is de omgeving aan te passen, zoals bij een airconditioning voldoende luchtbevochtigers, maar soms kan dat niet. Zorg dan dat je dagcrème voldoende toevoegt aan je huid, dat deze niet uitdroogt. Wil je diezelfde dag iets bijwerken, dan is het het beste om je huid te ontdoen van de schilfers en voorzichtig wat dagcrème (als je dat niet bij hebt kan je eventueel nog handcrème gebruiken) inkloppen op de droge plekjes. Vooral geen poeder gebruiken en zoveel mogelijk op dat moment van je gezichtshuid afblijven.
Teveel blush
Gezellig rode appelwangetjes kunnen, als je iets te royaal bent, een vurig ontstoken hoofd lijken. Natuurlijk is het het beste om bij daglicht je make-up aan te brengen, maar dat kan niet altijd. Bij kustlicht kan het wat lichter lijken dan het bij daglicht doet en als je dat bijvoorbeeld op je werk constateert, kan je alleen nog wat kunstgrepen toepassen om het neutraliseren.
Heb je een schone poederkwast in je tas, haal die dan over je konen om zo wat teveel aan blush te verwijderen. Heb je geen poederkwast bij, maak dan een frotje van wat toiletpapier en haal dit veel heel voorzichtig over de te vurige plekken. En als dat nog niet helpt en je hebt gezichtspoeder in je tas, dep dan voorzichtig een laagje over de rode koontjes.
Te veel parfum
Heerlijk een geurtje, maar soms kan je om wat voor reden dan ook, net even iets te gretig zijn met je parfum. Als je het de hele dag nadrukkelijk blijft ruiken en/of andere mensen hebben er last van (helaas zegt niet iedereen dit eerlijk), dan wordt het tijd even wat te doen. Onder de douche gaan staan is op je werk of in de klas meestal geen optie, maar je kunt over de plekken waar je gespoten hebt wel wat handcrème smeren. De antibacteriële gels die je kunt gebruiken als je je handen even niet kunt wassen, willen ook nog wel eens helpen. Als het iets te vet blijft, kan je dit met wat toiletpapier voorzichtig verwijderen.
Kloddertjes mascara
De meeste vrouwen die make-up gebruiken, gebruiken ook mascara. Het laat je ogen spreken, maakt je wimpers voller en dat doet bij een juiste toepassing weer jonger en frisser lijken. Allerlei redenen om mascara op te doen, maar lang niet alle mascara zit goed op de wimpers. Veel vrouwen passen de mascara niet goed toe, laten deze te oud worden (uitdroging) of halen even een dikke vette smeer over de wimpers en denken dan klaar te zijn. Meestal bereik je hiermee een averechts resultaat en zie je klontertjes op de wimpers.
Constateer je dat je iets de snel, te gretig of met te oude mascara hebt gewerkt haal deze dan af als het kan. Als je al onderweg bent kan dat meestal niet. Wat je dan kunt doen is met een stukje toiletpapier en wat lauwwarm water heel voorzichtig over de wimpers aaien. Niet wrijven of deppen, maar het natte toiletpapier heel voorzichtig over de wimpers halen. Met een beetje geluk, heb je waterproof mascara dan wordt het een lastige, haal je er een laagje af. Helemaal als je een wimperkammetje hebt wat je door de natte wimperharen kunt halen (op droge wimpers geen wimperkam gebruiken, dan breken ze af). Dan zit er misschien wat minder mascara op de wimpers, maar ben ook van je klontertjes af.
Beter is de mascara laag voor laag aan te brengen en iedere laag goed te laten drogen.
Uitgelopen mascara, als je bijvoorbeeld in de regen hebt gefietst en je draagt geen waterproof mascara, kan een reden zijn om volgende keer water resistant mascara te gebruiken. Dit zit tussen waterproof en gewone mascara in. Maar daar los je je uitgelopen mascara nu niet mee op. Dep met wat lauwwarm water voorzichtig de huid waar de mascara zit, vooral niet wrijven want dat levert rode of zelfs schrale plekken op. Even blijven deppen tot de mascara oplost en daarna met een droge doek je gezicht droog deppen.
Krasje op de nieuwe nagellak
Heb je net je nagels gelakt constateer je al een krasje. Het is afhankelijk van hoe droog deze is of je met je vinger onder warmwater nog min of meer aaiend het krasje weg kunt werken of dat de nagel al zo droog is dat je er met een soort glansvijl overheen gaat. Deze kan ook, als je de stappen volgt van de glansvijl, krasjes doen verdwijnen.