De bikinilijn haarvrij maken

De zomer komt er weer aan! Iedereen wilt er weer goed uitzien en veel vrouwen willen zoveel mogelijk haren verwijderen. In dit artikel kunt u informatie vinden over de manieren van haren verwijderen en tips zodat u een mooie gladde bikinilijn kunt krijgen en de zomer goed door kunt komen.

Waarom?

De vraag waarom vrouwen hun bikinilijn zouden ontharen is simpel, vooral in de zomer als men in een bikini en/of badpak rond gaat lopen zien die haren er nou eenmaal niet zo mooi uit. U wilt zich niet hoeven te schamen voor de haartjes daar. Deze kunt u verwijderen alleen is het belangrijk een manier te vinden die voor u werkt.

Wel of geen scheermes?

Wellicht gaat het scheren met een scheermes bij u goed, maar bij vele mensen vormen er rode bultjes dankzij ingegroeide haartje of huidbeschadiging na het scheren. Dan zou u de haartjes verwijdert hebben, maar komen er rode bultjes voor terug. Er wordt vaak gezegt dat u met de richting mee moet scheren. Dit kan inderdaad de bultjes voorkomen, echter pakt u dan meestal niet alle haartjes mee of blijven er stoppeltjes staan. Als u kiest voor het scheren kunt u eventueel sudocreme na het scheren opbrengen om de huid kalmer te houden.

Ontharingscreme

Het klinkt als een ideale uitvinding en dit zou het ook kunnen zijn, echter als de creme niet goed aangebracht wordt en men zich niet goed aan de tijd houd kan het erg mis gaan. Deze creme brengt u aan, laat u een paar minuten intrekken en vervolgens spoelt u het er af. Hierbij blijven vaak haartjes zitten dankzij geen eerlijke verdeling en als u het iets te lang op uw huid laat kan het brandplekken veroorzaken. Lees dus altijd heel zorgvuldig de verpakking voor u deze creme aan gaat brengen.

Zelf harsen

Meestal zitten er niet erg veel harsstrips in een pakje, maar als het alleen voor de bikinilijn is kunt u er wel een tijd mee door. Het is verstandig om iets als babyolie in de buurt te hebben staan. Na het harsen blijven er soms wat restanten hars achter en dit kan gaan irriteren, als u het direct verwijdert met wat babyolie zult u hier geen last van krijgen. Zorg wel dat u de harsstrip er in één keer aftrekt, dit is minder pijnlijk en dan neemt u als het goed is alle haartjes mee.

Harsen bij de schoonheidsspecialist

Het klinkt als iets duurs, uiteraard blijven de kosten wel eens in de zoveel tijd terug komen, maar de prijzen zijn vaak te over zien. De prijzen zijn erg afhankelijk per salon het ligt zo tussen de 10 á 25 euro. De schoonheidsspecialisten zijn ervaren en dit zal dan ook minder pijnlijk zijn en er beter uit zien dan als u zelf gaat harsen. De haren blijven bij zo'n behandeling ongeveer 4 weken weg.

Epileren

Dit kan zowel met een pincet als met een epileerapparaat. Echter kan de bikinilijn dankzij de vormen soms wat lastig te epileren zijn met een epileerapparaat. Het weghalen van haren met een pincet kan een tijd duren maar de haren blijven vrij lang weg. Omdat de haren meestal niet allemaal even snel groeien is het ook makkelijk bij de houden. Het kan de eerste keer wel pijnlijk zijn maar het geeft vaak een mooi glad resultaat.
© 2010 - 2023 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vragen en antwoorden over ontharenOngewenste haartjes, hoe raak je ze kwijt? Met crème, hars of toch een scheermesje? U leest hier vragen en antwoorden ov…
Met mooie gladde benen de zomer inMet mooie gladde benen de zomer inIn de winter kan het de meeste vrouwen niet heel veel schelen hoe hun benen eruit zien. Hun behaarde, droge, witte benen…
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…
Ontharen: wenkbrauwen, oksels, benen en bikinilijnOntharen: wenkbrauwen, oksels, benen en bikinilijnOntharen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar als je het nog nooit hebt gedaan hoe begin je dan eigenl…

Beauty: Make-up foutjes wegwerkenBeauty: Make-up foutjes wegwerkenHet overkomt ons allemaal wel eens, je zit je op te maken en je schiet uit. Of erger, je bent al ergens en je hebt iets…
Plantaardige cosmetica productenPlantaardige cosmetica productenProducten uit de natuur gebruiken voor je lichaam, het klinkt zo van zelfsprekend. Want wat is beter dan dat en helpt de…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 05-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.