Ontharen: wenkbrauwen, oksels, benen en bikinilijn

Ontharen: wenkbrauwen, oksels, benen en bikinilijn Ontharen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar als je het nog nooit hebt gedaan hoe begin je dan eigenlijk? Hoe gaat het ontharen door middel van een laserbehandeling in zijn werk? Hoe kun je je wenkbrauwen epileren, benen scheren, bikinilijn scheren, oksels scheren of je benen harsen?

Epileren van de wenkbrauwen

Met het epileren van je wenkbrauwen is het belangrijk dat je goed de natuurlijke vorm aanhoud. Vooral wanneer je de eerste keer epileert. Begin aan het uiteinde. Dus aan de kant van je oor. Kijk in de spiegel en volg de lijn van je wenkbrauw. Je ziet dat er bovenin veel haren zitten en onderin minder. Begin dan van onder af de haren één voor één met een pincet uit te trekken. Van de kant van je oor richting je neus. Dit herhaal je een paar keer tot je tevreden bent met het resultaat. Als je het op deze manier toet weet je zeker dat je de natuurlijke vorm van je wenkbrauw in tact houdt waardoor het er natuurlijk uit ziet en er geen rare onnatuurlijke vorm ontstaat. Ditzelfde proces herhaal je bij je andere wenkbrauw. Haal nooit haren van de bovenkant weg!

Als je dit hebt gedaan epileer je de haren tussen je wenkbrauwen weg tot waar de wenkbrauw begint. Als het te veel pijn doet kun je je wenkbrauwen eerst insmeren met een crème, dit laat je 10 minuten intrekken en dan begin je met epileren. Gebruik niet teveel crème want anders glijden de haren tussen je pincet door.

Vind je het de eerste keer eng dan kun je ook vragen of iemand anders het voor je doet. Bespreek wel goed hoe je het wil hebben want het duurt lang voordat ze weer teruggegroeid zijn.

Scheren oksels

Het scheren van de oksels is heel gemakkelijk te doen onder de douche. Koop een scheermesje en ga douchen. Onder de douche haal je het mesje van boven naar beneden over de natte oksels. Nooit tegen de haargroeirichting in scheren want dan ontstaan er wondjes!

Scheren benen

Neem een scheermesje en een scheergel, scheerschuim of scheercrème. Smeer je onderbenen helemaal in met het scheerproduct en laat het tweeminuutjes intrekken. Dan kun je beginnen met scheren. Scheer van onder naar boven. Spoel regelmatig je scheermesje af omdat het anders tussen de mesjes verstopt raakt en dan scheert hij de haren niet meer goed weg. Scheer ook je knieën omdat daar vaak ook lange haren op zitten. Vermijd het scheren van je bovenbenen want de haren die daarna teruggroeien zijn vaak beter zichtbaar. Na het scheren van je benen spoel je ze nog even goed af onder de douche en smeer je ze in met een bodylotion.

Scheren bikinilijn

Voor het scheren van je bikinilijn of alle haren bij je vagina gebruik je weer een scheergel, scheerschuim of scheercrème. Smeer dit alleen op de buitenste huid en voorkom contact met je vagina. Laat het weer even intrekken en je kunt beginnen met scheren. Scheer van boven naar beneden (niet tegen de haargroeirichting in!) En als je de schaamlippen ook scheert, scheer dan van buiten naar binnen. Dus vanaf je been naar het midden en aan de andere kant ook. Het kan zo zijn dat er aan de binnenkant van je schaamlippen. (op het randje zeg maar) ook haren groeien. Deze kun je bereiken door met één hand de huid een beetje ‘weg te rollen’ zodat het zichtbaar word en zo kun je er gemakkelijk bij. Doe wel voorzichtig met het scheren van je schaamlippen want als er een wondje ontstaat of een ingegroeide haar dan is dit een erg pijnlijk plek.

Harsen benen

Bij de drogist kun je hele gemakkelijke harsstrips kopen. Voor het harsen van je benen moeten de haren op je benen wel al ongeveer een week niet geschoren zijn. Haal een harsstrip uit de verpakking en plak die op je been. (onderop, van beneden naar boven) Druk de strip goed aan. Dan pak je de strip onder vast en geef je een harde ruk met je hele arm. Als je dit met je hele arm doet heb je een hefboom waardoor je meer kracht kunt zetten en het er eerder af is. Dit herhaal je met je gehele benen. Harsen is wel de meest pijnlijke oplossing van ontharen.

Ontharen door middel van een laser behandeling

Ontharen door middel van een laser behandeling kun je niet thuis doen maar hiervoor ga je naar een speciale kliniek of naar de schoonheidsspecialiste. Ze brengen een gel aan op de huid zodat je huid beschermd wordt. Met een speciale lamp wordt er warmte door de haar naar het haarzakje begeleid waar deze dan inactief word. De behandeling is niet gevoelloos maar doet geen pijn. Deze behandeling moet afhankelijk van het huidtype vier tot acht keer herhaald worden met een tussenperiode van zes weken.
© 2012 - 2024 Nice, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Er zijn veel methodes om voor snelle en gladde ontharing van je lichaam te zorgen. Als je niet van scheren houdt zijn er…
Overbeharing, wat er tegen te doen?In onze samenleving is het nu eenmaal mode om jezelf glad te scheren, onder de oksels, op je borst, en voor vrouwen zelf…
Schoonheid: ontharenM.n. bij de vrouw is te veel haar niet mooi, althans dat is het beeld wat men nu van de vrouw heeft. Noem het een modebe…
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…

Vet haar: wat doe je eraan?Je ontwaakt na een verfrissend slaapje en kruipt je bed uit. Maar één blik in de spiegel is genoeg om je humeur te verpe…
Zelf je haar verven: goedkoop, makkelijk en mooiZelf je haar verven: goedkoop, makkelijk en mooiBen jij een van de ruim 5 miljoen Nederlandse vrouwen die regelmatig hun haar verven? Of wil je het zelf gaan verven, ma…
Nice (48 artikelen)
Gepubliceerd: 21-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.