Blauwe mascara en de juiste make-up

Blauwe mascara is niet iets dat we vaak zien, maar het is wel degelijk te verkrijgen en je kunt er leuke effecten mee creëren. Hoe kun je de rest van je make-up maken wanneer je kiest voor blauwe mascara? Hoe zorg je ervoor dat je make-up het mooiste is en het beste uitkomt? En van welke merken kun je de mascara kopen?

Blauwe mascara?

Blauwe mascara heb je in verschillende tinten. Donkerblauw, lichtblauw en ook echt knalblauw. Er is ook blauwe mascara met glitters te verkrijgen. Het is een kleur die niet heel vaak te zien is in de winkel, maar toch zijn er wat fabrikanten die blauwe mascara aanbieden. De mascara is doorgaans even duur als simpele zwarte mascara. Waar je wel rekening mee moet houden is dat blauwe mascara de wimpers niet direct langer maakt, zoals zwarte mascara dat wel doet.

Merken

Bijna alle merken hebben wel een blauwe variant, maar deze zijn lang niet altijd overal te krijgen. Sowieso kun je blauwe mascara vinden van het huismerk van de Hema, maar ook van merken als Miss Sporty, L’oreal en Maxx Factor. De blauwe mascara is online te verkrijgen, maar ook bij de meeste drogisterijen en parfumzaken.

Bij welke kleur ogen past de mascara?

Lang niet iedereen verwacht het: maar blauwe mascara past bij alle oogkleuren. Blauw, groen, bruin, of zelfs ambertinten. De mascara past ook prima bij vrouwen met een getinte huid. Bij de meeste vrouwen zorgt de mascara er juist voor zorgt dat de ogen heel mooi uitkomen en er echt uitspringen.

Welke wimpers?

Wanneer je vrij lichte wimpers hebt, zoals blond, dan zul je het blauwe effect veel sneller zien. Toch betekent dit niet dat blauwe mascara bij donkere wimpers onmogelijk is. Wanneer je zelf donkere wimpers hebt, zul je wellicht wat meer lagen moeten aanbrengen. Een andere mogelijkheid is om eerst de wimpers wit te maken als een basislaag. Dit kan met elke witte mascara. Daarna doe je er de blauwe mascara overheen. Let er wel goed op dat je geen wit zichtbaar maakt.

Combineer blauwe met zwarte mascara

Wanneer de wimpers aan de boven- en onderkant allebei blauw maakt, kan het een overkill worden en te opvallend zijn. Het is ook mogelijk om dus de blauwe mascara te combineren met zwarte. Doe bijvoorbeeld de wimpers aan de bovenkant netjes in het zwart en de onderkant blauw. Het is ook anders mogelijk: zo kun je de bijvoorbeeld ook de wimpers die het dichtste bij je neus zitten blauw maken en de rest zwart. Of andersom! Dit effect kan heel mooi zijn bij smokey eyes.

Wat voor een make-up?

Het kan verschillende kanten op wanneer je make-up aanbrengt als je wimpers blauw zijn. Je kunt kiezen voor een vrij neutrale look waardoor de blauwe mascara heel snel opvalt. Het is ook mogelijk om juist te kiezen voor een veel extremere look. Maak je ogen bijvoorbeeld op met blauwe, zwarte of paarse tinten. Ook groene en gouden tinten passen heel goed bij de blauwe mascara. Wanneer je kiest voor een extreme look is het belangrijk dat je dit extreme alleen in de ogen hebt. Als je ook nog eens je lippen een extreme kleur geeft, wordt het vaak te veel en staat juist helemaal niet zo mooi. Het is dan beter om de rest van je look wat neutraal te houden, voor het optimale resultaat.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…
Mascara, wimper verfraaiingMascara, wimper verfraaiingMascara is make-up voor op de wimpers. Het is een meestal zwarte vloeistof, die de wimpers langer en voller laten lijken…
Make-up: mascaraIn deze tijd is mascara een van de meest verkochte schoonheids artikelen. Het wordt gebruikt door vrouwen ( en mannen) o…

Zijn rimpels te voorkomen door niet te lachen of te fronsenZijn rimpels te voorkomen door niet te lachen of te fronsenBegin 2015 kwam er een 50-jarige Engelse vrouw, Tess Christian, in het nieuws die beweerde dat ze de laatste 40 jaar bew…
Gezichtsolie – kies de juiste olie voor jouw huid!Gezichtsolie – kies de juiste olie voor jouw huid!Veel mensen gebruiken een product om hun gezichtshuid te verzorgen. Een natuurlijke olie in plaats van een gezichtscrème…
Bronnen en referenties
  • http://www.beautylab.nl/would-you-go-blue/
  • http://livelifegorgeous.nl/2014/05/trend-blauwe-mascara/
  • http://www.beautygloss.nl/2013/07/04/knalblauwe-mascara-yay-or-nay/
  • http://www.byaranka.nl/stap-voor-stap-look-met-blauwe-mascara/#more-5305
  • https://www.youtube.com/watch?v=anOlrzL4oaM
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.