Beauty: Verzorging van de huid rond de ogen

Beauty: Verzorging van de huid rond de ogen De een vindt het onzin en de ander zweert erbij. Feit is wel dat de huid rond de ogen extra gevoelig is en het in ieder geval geen kwaad kan, daar net nog iets zorgvuldiger mee om te gaan dan met de rest van je huid.

Huid

Iedere huid is aan veroudering onderhevig en vanaf zo’n 25 jarige leeftijd begint in principe “het verval”. Er zijn twee aspecten die een rol spelen in de mate van veroudering en dat is enerzijds je genetische materiaal. Wat heb je meegekregen als het gaat om soepelheid, structuur etc. Daarnaast speelt de verzorging een grote rol en heb je geen invloed op je genetisch materiaal, op je huidverzorging wel.

Verzorging

Bij de huid gaat het altijd om 3 aspecten en dat is:
  • Reinigen
  • Beschermen
  • Voeden

Iedere huid is anders, maar wel grofweg in een categorie te plaatsen als het gaat om droge, vette, normale of gecombineerde huid. Zorg dat je voor je gezichtshuid altijd de juiste producten neemt en deze dagelijks toepast. Meer dan enkele minuten iedere ochtend en iedere avond, heb je niet nodig. De betere cosmeticawinkels kunnen je van advies voorzien als het gaat om je huid. Als je ouder wordt kan het ook geen kwaad opnieuw naar je huid te laten kijken. Je huid kan/zal veranderen in de loop der jaren en het kan zomaar zijn dat je andere producten nodig hebt.

De ogen aanpakken: reinigen

De ogen pak je net even delicater aan dan de rest van de gezichtshuid. Dit heeft te maken het met feit dat de huid rond de ogen erg dun is en nauwelijks talgklieren bevat. Dat wil dus ook zeggen dat het verwijderen van mascara, eyeliner en/of oogschaduw zorgvuldig moet gebeuren met een speciaal voor het oog gemaakt product. Doe wat op een wattenschijfje en wrijf heel voorzichtig de ogen schoon. Niet boenen als het er niet direct af gaat, maar haal nogmaals een wattenschijfje met oogmake-upremover over de ogen.

De ogen aanpakken: beschermen en/of voeden

Als de ogen goed schoon zijn kan je overgaan tot het voeden. Ook hiervoor geldt, wat voor de ogen relevant is. De voeding voor de nachtelijke uren moet de huid herstellen en meer dan de hoeveelheid van een erwt per oog is niet nodig. De dunne huid kan niet zoveel met grote hoeveelheden crème en de kans op irritatie is groot. Meer crème is dus zeker niet meer voeding. Klop de crème met je middelvinger (hier kan je de minste kracht mee zetten) voorzichtig in de huid.

Er zijn verschillende producten en al naar gelang de behoefte neem je de juiste oogcrème.
  • Zo is er oogcrème die met name de lijntjes / kraaienpootjes aanpakt.
  • Voor de overhangende oogleden is er een oogcrème die als het ware de huid wat aantrekt / strakker maakt.
  • De blauwe waas onder de ogen wordt veroorzaakt door de dunne huid waar aders doorheen zichtbaar zijn. Een oogcrème die ietwat camoufleert kan hierin helpen.
  • Met een extra droge huid, kan de huid rond de ogen droogtelijntjes krijgen. Een vochtvasthoudende oogcrème wil nog wel eens bij helpen.
  • De wallen onder de ogen kunnen aangepakt worden met een oogcrème die vocht afvoert. Cafeïne is zo’n vochtafdrijver.

Tot slot

Vooropgesteld dat er geen wondermiddeltjes zijn, zijn de meeste producten wel zo afgestemd dat ze iets voor je huid doen en daarmee – bij goed gebruik - van toegevoegde waarde zijn voor het behoud van mooie stralende ogen. Bij alles wat met veroudering te maken heeft, heeft alles in het gezicht de meeste impact op mensen. De ogen spelen hierbij een hoofdrol als het gaat om ongenoegen over de ouder wordende huid. In de loop der jaren zorgvuldig met je huid omspringen is zeker geen overbodige luxe.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 tips om rimpels te voorkomenMaak jij je al zorgen om de rimpels die kunnen komen. De lijntjes bij je ogen, kraaienpootjes? Maar wil je er absoluut n…
Beauty: reinigen gezichtBeauty: reinigen gezichtMet make-up zijn de meeste jonge dames al vroeg mee aan de slag, maar niet iedereen krijgt erbij uitgelegd dat het vervo…
Ken de verschillende huidtypesHuidtypes worden ingedeeld volgens de kleurgradatie (bleek - donker) en volgens het vetgehalte (van droog tot vet). Om j…
Beauty: oogverzorgingBeauty: oogverzorgingDe ogen zijn bijna letterlijk, maar vaak zeker figuurlijk echte blikvangers. Ze geven uitdrukking aan je gezicht. Je kun…

Met mooie voeten de zomer in!Als de zomer weer in het land is, en velen van ons zich klaar maken voor een mooie vakantie, zullen de slippertjes en op…
Verzorg jezelf in het vliegtuigVerzorg jij jezelf in het vliegtuig? Vliegen is weliswaar de snelste mogelijkheid om de wereld over te gaan, maar na een…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.