Beauty: oogverzorging

Beauty: oogverzorging De ogen zijn bijna letterlijk, maar vaak zeker figuurlijk echte blikvangers. Ze geven uitdrukking aan je gezicht. Je kunt aan de ogen zien of iemand zich goed voelt of niet en daarom wordt er niets voor niets vaak gezegd dat de ogen de ziel weerspiegelen.

Algemeen

Mooie ogen, opgemaakt of niet, zijn dus belangrijk voor het gezicht en de huid om de ogen hoort daarbij. Maar deze huid is ook erg teer en raakt bij ruw gebruik snel beschadigd. Het is van belang dat je oogmake-up zorgvuldig verwijderd en de huid rond de ogen met zorg behandeld. Daarbij is oogcrème en met enige regelmaat een oogmasker geen overbodige luxe.

Oogmake-up

Oog make-up verwijderen voor het slapen gaan is erg belangrijk. In de nachtelijke uren zal de huid het beste herstellen en dan wat extra’s doen is het beste. Maar iets extra’s doen voor de huid heeft alleen maar zin als je dit op een schone huid doet.

Hoe verwijderen je oogmake-up?

Zorg voor een zachte remover en let erop dat als je waterproof mascara gebruikt, je ook oogmake-up remover op oliebasis gebruikt. Verschillende merken hebben een ‘normale’ oogmake-up remover en een op oliebasis. Wel is het zo dat de make-upremover op oliebasis wat radicaler voor je huid is en als je deze dus gebruikt is het goed de olieresten daarna weg te nemen en de huid om de ogen te verzorgen.

Wrijven is bij de huid rond de ogen eigenlijk uit den boze. Maar je ontkomt er niet altijd aan. Zorg wel dat je de make-upremover op een watje doet en voorzichtig dept op de oogleden, de onderwimperrand en veeg als het waren de mascara van de wimpers op de bovenwimperrand. Doe hetzelfde nog een keer met een droog schoon watje en breng daarna een verzorger aan.

Geïrriteerde ogen

Sommige mensen hebben snel last van geïrriteerde ogen. Dit kan komen door airconditioning of veelvuldig turen naar een computerscherm. Om de ogen wat rust te geven kan je op eenvoudige wijze je ogen bedekken met kompressen. Neem wat natuurlijk rozenwater en dep daar de wattenschijfjes in. Leg ze voorzichtig op de ogen en laat ze enkele minuten zitten.

Verzorgende crème

Er zijn talloze oogcrèmes die beweren allemaal de nodige stoffen te bevatten (hydrateren, wallen wegnemen etc.). Maar begin bij het begin, wat heb je nodig. Je leeftijd, je huid en de omstandigheden waarin je leeft zijn van belang om te bepalen wat de huid rond de ogen nodig heeft.

Er zitten nu eenmaal minder talgklieren rond deze huid en de hydratatie kan snel achteruit lopen. Expressie rimpels of kraaienpootjes kunnen dus snel optreden. Zorg altijd dat een oogcrème ingrediënten heeft die dit aanpakken. Of eigenlijk is het voorkomen, want ontstane rimpels neem je zonder chirurgische ingreep of inspuiten van materialen niet zomaar even weg. Optisch wegnemen van kleine rimpels kan wel met bepaalde crèmes, maar het ontstane rimpeltje zit er echter wel.

Opbrengen oogcrème

Als je de juiste oogcrème hebt gevonden is het belangrijk om enkele druppels onder de ogen aan te brengen en deze in te kloppen tot aan de buitenste ooghoeken. Als je boven de ogen ook oogcreme wilt gebruiken, is het belangrijk dit op het ‘harde’ gedeelte net onder de wenkbrauw te doen. Niet het ooglid zelf.

Er zijn oogcrèmes die je ook onder normale oogmake-up kunt dragen en dan is het opbrengen in de ochtenduren en in de avonduren (voor het slapen gaan) prima. Maar niet alle oogcrèmes lenen zich hiervoor. In dat geval alleen in de avonduren opbrengen.

Wimpercrème

Voor de wimpers zijn er ook crèmes op de markt die je op kunt brengen met een soort mascaraborsteltje. Of en zo ja wat de exacte werkbare stoffen zijn is nog niet duidelijk. Ze pretenderen de wimpers te verlengen, soepel te houden (breken ze minder snel af) en ze volle te maken. Deze crème moet vanaf de wimperaanzet op dagbasis opgebracht worden en binnen een maand of wat moet resultaat zichtbaar zijn. Wel is het zo dat je dit altijd moet blijven gebruiken. Enig resultaat wordt ongedaan gemaakt, zodra je stopt.

Masker

Voor de ogen zijn er ook verschillende oogmaskers. Kies er een uit in de speciaalzaak of bij de schoonheidsspecialiste die bij je past en neem er één keer per week de tijd voor om het masker aan te brengen rond de ogen. Ga relaxen, bijvoorbeeld in een heerlijk geurend bad, en laat de werkzame stoffen in de schone huid trekken. Spoel het af met wat lauwwarm water en voorkom weer wrijven rond de ogen.

Tot slot

Een rimpeltje bij het oog is niet erg, het geeft je ook wel de nodige expressie en is heel natuurlijk. Maar dat neemt niet weg dat verzorging in ieder geval goed is om de conditie optimaal te houden en je een fris uiterlijk te geven.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Verzorging van de huid rond de ogenBeauty: Verzorging van de huid rond de ogenDe een vindt het onzin en de ander zweert erbij. Feit is wel dat de huid rond de ogen extra gevoelig is en het in ieder…
Beauty: MascaraBeauty: MascaraMascara is het meest gebruikte cosmeticaproduct en negen van de tien vrouwen die enige vorm make-up gebruiken, gebruiken…
Make-up: mascaraIn deze tijd is mascara een van de meest verkochte schoonheids artikelen. Het wordt gebruikt door vrouwen ( en mannen) o…
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?

Oorzaak huidveroudering aanpakken: wat kunnen we zelf doen?Jong blijven zonder botox of plastische chirurgie. Er langer jonger uit blijven zien kan door het volgen van enkele leef…
Beauty: Wintersport en verzorgingBeauty: Wintersport en verzorgingHoewel we het allemaal weten, vinden we het toch lastig om te bedenken dat we tijdens de wintersport ook wel wat extra v…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.