Beauty: Mascara

Beauty: Mascara Mascara is het meest gebruikte cosmeticaproduct en negen van de tien vrouwen die enige vorm make-up gebruiken, gebruiken in ieder geval mascara. Op een eenvoudige manier kan je je gezicht een stuk frisser doen laten lijken. Het kleed als het ware je gezicht aan. Maar mascara heeft de afgelopen jaren wel een enorme vlucht genomen, want alleen een kleurtje geven is niet meer de bedoeling.

Verzorgen

De ogen verzorgen met een goede oogcrème (begin hier al rond je 25ste mee) is belangrijk. Laat je adviseren welke oogcrème voor jou het meest geschikt is. Maar naast de bekende oogcrème moet ook de mascara verzorgend zijn. Dat wil ook zeggen dat de meeste mascara’s verzorgende ingrediënten bevatten.

Verder moet de mascara van een dusdanige samenstelling bevatten dat deze niet te dun is (uitlopen) en niet de dik (klontjes). Het let nauw om de samenstelling van mascara goed te krijgen en daarom wordt er ook vaak gesuggereerd dat je op allerlei make-up kunt bezuinigen, maar mascara essentieel is en daarop besparen is niet zinvol. Daarmee niet gezegd dat de duurdere mascara’s per se de beste zijn.

Volle en / of lange wimpers

Een basisuitgangspunt voor veel vrouwen is volle donkere wimpers en als het even kan ook nog lang en ietwat naar buiten gekruld. Al deze ingrediënten kun je, als je het niet van jezelf hebt, niet zomaar uit een mascara halen. Toch komt de huidige generatie Mascara’s een heel eind.
De volle wimpers zijn heel nadrukkelijk terug te vinden in de mascara’s van onder meer Dior (Black out) of Lancome (Hypnose) of L’Oreal (4D mascara). Deze laatste geeft aan ook nog de wimpers optisch te verlengen.

Verlengen kan je ook zelf meer in de hand werken door er een witte mascara (verschillende merken, ondermeer Bourjois) eerst op de wimpers aan te brengen (het is een soort onderlaag). Deze substantie maakt de wimpers voller en langer. Doe er vervolgens de normale mascara overheen en het effect is direct zichtbaar.

Krul je zelf je wimpers met een wimper krultang en doe je vervolgens je mascara op, dan geeft dit ook meteen een ander – verlengend en open – effect. Overigens kan je, om je wimpers op te krullen, ook tijdens het opbrengen van de mascara aan de onderkant wat tegen de wimpers aandrukken en het zo enkele seconden vast te houden.

Speciale effecten

Groeiserum

Lash booster pretendeert je wimpers te laten groeien, maar de resultaten zijn sterk wisselend. Het is dus een kwestie van uitproberen of het effect voor je heeft. Verschillende merken zoals Revlon, Givenchy en Yves Saint Laurent hebben er een in het assortiment.

Eenvoudig aanbrengen

Om op een eenvoudige manier een goede laag mascara aan te brengen zijn er de mascara’s die bewegen. Lancome heeft een trillende mascararoller en Dior heeft een roterende mascararoller. Je moet er wel wat handigheid in krijgen, maar als je dat hebt, kan je met een normale mascararoller dezelfde beweging maken voor het goed opbrengen van de mascara.
In de serie met mascara’s om het gemakkelijker op te brengen is er ook nog een mascararoller die een hoek van 90 graden kan maken (L’oreal).

Waterresistent

Er is gewone mascara die met een op waterbasis oogreiniger te verwijderen. Maar er is ook een waterresistant mascara en die weerstaat vochtige ogen, maar ga er niet mee onder de douche of de sauna in, want dan loopt alles uit. Voor een actie in de douche of sauna moet je echt waterproof mascara gebruiken en een oogreiniger op oliebasis. Zorg dat je voor de juiste setting de juiste mascara hebt.

Verwijderen

De huid rond de ogen is erg teer en mascara kan stevig op de wimpers zitten. Toch is hard wrijven geen optie en neem daarom altijd een verzorgende en milde oogreiniger. Veeg het heel voorzichtig en in zachte streken (met een watje) van je gezicht. Reiniger vindt je meestal in een lotion terug, maar het kan ook in moussevorm en in de vorm van reinigingsdoekjes.

Tot slot

Mascara is er in alle soorten en maten en in alle prijsklassen. Niet gezegd dat de duurste altijd de beste is. Bekijk wat voor jou situatie de beste mascara is en dat is meestal toch een kwestie van uitproberen.
© 2011 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Wimpers verlengenBeauty: Wimpers verlengenWe kunnen van alles aan onszelf laten veranderen, dus het was een kwestie van tijd dat ook de wimpers aan de beurt waren…
Wimpers verlengen / Wimpers dikker makenWimpers verlengen / Wimpers dikker makenVolle wimpers kunnen de ogen onmiddellijk mooier en glamoureuzer maken. Hoewel sommige vrouwen van nature gezegend zijn…
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…
Beauty: Feestelijke wimpersBeauty: Feestelijke wimpersWat we ook doen met kerst, de meeste vrouwen maken zich in meer of mindere mate op met kerst. Ook als ze dit in het dage…
Beauty: HaarproblemenBeauty: HaarproblemenEr wordt niet voor nets gezegd “als je haar maar goed zit” en dat is ook zo. Want als je haar goed zit, voelt dat om een…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 17-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.