Beauty: Feestelijke wimpers

Beauty: Feestelijke wimpers Wat we ook doen met kerst, de meeste vrouwen maken zich in meer of mindere mate op met kerst. Ook als ze dit in het dagelijkse leven nauwelijks doen. Het staat nu eenmaal net iets feestelijker. Maar als je niet ervaren bent wat doe je dan en welke producten gebruik je.

Vals of echt?

Wil je je echte wimpers wat mooier maken of wil je dramatische valse wimpers toepassen. Mogelijkheden te over maar voor allebei moet je, wil je het netjes hebben, wel wat handigheid ontwikkelen.

Basis

De basis is dat de huid en wimpers altijd schoon moeten zijn. Resten van wat dan ook even met een wattenschijfje met wat oogreiniger verwijderen. Zacht deppen en niet ruw over je ooglid wrijven.
Gebruik je normaal waterproof mascara dan heb je ook andere oogreiniger dan wanneer je gewone mascara gebruikt.
Als je ogen droog zijn begin je en als je oogschaduw gebruik moet je deze als eerste opdoen, dit voorkomt dat er resten op je net gelakte wimpers achterblijven.

Echte wimpers

Wil je je eigen wimpers mooier maken begin dan met een wimperkruller. Wimpers die naar boven krullen geven een open blik en als je dit niet van jezelf hebt, kan je de natuur een handje helpen. Een wimperkruller kost een paar euro en als je deze eerst met föhn een beetje verwarmd, dan krult de wimper mooier.

Als de wimper met de wimperkrultang mooi gekruld is, pas je de mascara toe. Gebruik bij voorkeur niet waterproof mascara. Dat is nu eenmaal minder schadelijk dan waterproof (wimpers breken gemakkelijker na gebruik van waterproof mascara en bijbehorende verwijderaar).
Doe altijd twee laagjes en wacht niet te lang voor de tweede laag. De tweede laag geeft een net iets vollere blik.

Welk merk je neemt is heel persoonlijk. Lancome heeft bijvoorbeeld al jaren een traditie dat ze koploper zijn in mascara’s, maar ze hebben dichte borsteltjes. Heb je liever een open borsteltje dan heeft Dior of L’Oreal bijvoorbeeld prima mascara’s. Uitproberen en goed bekijken in de winkel is het enige wat daadwerkelijk werkt. De verkoopster kan alleen aangeven wat het borsteltje doet, hoe het voelt is persoonlijk.

Valse wimpers

Heb je van jezelf korte of dunne wimpers en wil je het geheel wat voller maken, neem dan de valse wimpers. Je hebt ze in stripjes die je over het gehele ooglid kunt leggen (en vastlijmen) of koop losse plukjes die je min of meer tussen je eigen wimpers plaatst. Deze laatste zijn iets lastiger aan te brengen dan stripjes.

De stripjes leg je op het schone ooglid en meet eerst of deze niet te groot is, te klein is minder erg. Aan de binnenkant van je oog blijft dan een stukje over, maar je eigen wimpers zijn daar ook korter, dus is heel natuurlijk. Te groot is een kwestie van de juiste maat knippen.

De lijm die bij de setjes zit is vaak niet erg goed, er zijn merken die losse lijm verkopen (bijv. MAC) die veel beter blijft zitten.
Doe de lijm op de rand van de valse wimper en leg deze er vanuit het midden van het ooglid op en leg daarna de zijkanten op zijn plaats en druk het even aan.

Als er toch wat lijmresten overblijven, zijn deze gemakkelijk weg te werken met wat eyeliner. Als alles goed zit de mascara toepassen en de eigen wimpers met de valse wimpers tegelijk met de mascararoller behandelen. Zo lopen de wimpers natuurlijker in elkaar over.

Valse wimpers kunnen met wat oogmake-up remover gewoon schoongemaakt worden en weer opnieuw opgedaan worden.

Exoten

Natuurlijk zijn er ook bizarre valse wimpers en kleuren om de eigen wimpers te verven. Bekijk altijd wat het resultaat moet worden. Extreem lange wimpers eventueel voorzien van goudkleur of kristalachtige sterretjes ogen leuk in een doosje, maar ook nog als je ze op doet? Zo ook kleuren om de wimpers op te pimpen. Dieppaars, aubergine of nachtblauw kan nog een natuurlijk effect hebben, maar goud- of zilverkleur of hardrood geeft een geheel ander effect. Realiseer je dit goed.

Maar waar je ook voor kiest, probeer het even op voorhand uit om het eindresultaat te zien en wat handigheid te krijgen.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…
Beauty: Wimpers verlengenBeauty: Wimpers verlengenWe kunnen van alles aan onszelf laten veranderen, dus het was een kwestie van tijd dat ook de wimpers aan de beurt waren…
Wimpers, functioneel en mooiWimpers, functioneel en mooiWimpers kunnen de ogen ‘open’ doen lijken en je kunt door de manier van opmaken dat meegeven wat je uit wilt stralen. Mo…

Veel anti-rimpelproducten veroorzaken juist meer rimpelsVeel anti-rimpelproducten veroorzaken juist meer rimpelsDe cosmetische industrie verdient miljarden aan onze angst voor opvallende gelaatsveroudering. Aangezien er nauwelijks e…
Oogcorrectie met laser: wat houdt het in? Zijn er gevaren?Oogcorrectie met laser: wat houdt het in? Zijn er gevaren?Wanneer men met deze techniek op de proppen komt, huiveren heel wat slechtzienden even. Is deze angst terecht of gewoon…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.