Wimpers, functioneel en mooi

Wimpers, functioneel en mooi Wimpers kunnen de ogen ‘open’ doen lijken en je kunt door de manier van opmaken dat meegeven wat je uit wilt stralen. Mogelijkheden te over, maar hoe ga je met de wimpers om en wat zijn de mogelijkheden.

Functie

De functie is kort en simpel, deze moeten de ogen beschermen. Beschermen tegen stofdeeltjes en bij de kleinste aanraking sluit het oog zich dan ook (vanuit een reflex). De bovenwimpers zijn beduidend langer dan de onder wimpers en de haartjes zijn vaak wat stugger om de functie zoals genoemd uit te kunnen oefenen. De wimpers vernieuwen zich regelmatig. De haarzakjes kunnen ontstoken raken, zo krijg je de zogenaamde ‘strontjes’ (klein rood knobbeltje op de rand van het ooglid). Over het algemeen gaan ze na verloop van tijd vanzelf weg, werkt dit niet dan is er een zalf via de huisarts te verkrijgen.

We vergeten vaak wat de functie is, want we kunnen zoveel met de wimpers in de zin van verfraaiing van de ogen.

Verfraaiing

Mascara wordt al tientallen jaren gebruik door voornamelijk vrouwen. De ogen hebben een non verbale communicatie in zich en daarnaast zeggen de ogen veel over iemand. De wimpers maken van dit geheel een nadrukkelijk onderdeel uit.
Wimpers moeten altijd met speciale oogmake-up reiniger schoongemaakt worden.

Mascara

Mascara is er in allerlei diepe kleuren, maar zwart blijft de meest verkochte. Zo zijn er verder gewone mascara’s en waterproof mascara’s te koop. Heel persoonlijk wat iemand liever gebruikt. Maar bij vochtige ogen is de waterproof mascara toch wel iets handiger (om de vegen over het gezicht te vermijden).

Kam

Over het algemeen is een kammetje voor de wimpers niet nodig, maar na wat opgebrachte mascara kan dit wel handig zijn. Je voorkomt zo aan elkaar geplakte wimpers, wat erg ontsierend is voor de ogen en onnatuurlijk lijkt.

Krullen

Veel mensen hebben last van korte en/of rechte wimpers en de omgekrulde wimper oogt nu eenmaal fraaier. Het geeft een open blik en het laat je – goed opgemaakt – jonger lijken. De wimpertang kan met de föhn licht verwarmd worden. Dan krult de wimper wat beter. De wimpertang is in de betere drogisterij te koop.

Namaak

Wimperextentions zijn kleine wimpers die per stuk met een speciale pasta tussen de eigen wimpers gezet worden. Mascara is dan niet nodig en de lengte is aan te passen. Met de wimperextentions kun je zwemmen, sporten, douchen en slapen.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…
Schoonheid: ogenSchoonheid: ogenDe ogen weerspiegelen de ziel, vaak is de eerste aantrekkingskracht tussen twee mensen de ogen en ogen zijn letterlijk o…
Maquillage tips: correcties aanbrengenHebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan t…
Beauty: Wimpers verlengenBeauty: Wimpers verlengenWe kunnen van alles aan onszelf laten veranderen, dus het was een kwestie van tijd dat ook de wimpers aan de beurt waren…

Zonneklaar zomerhaar: verzorging en stylingZonneklaar zomerhaar: verzorging en stylingIn de zomer moet je haar snel goed zitten, overdag op het strand of 's avonds als je uitgaat. En na de zomer wil je niet…
Vacuum massage - Cellulite, striemen, losse huidBij vacuüm massage wordt de huid door middel van een apparaat zodanig gemasseerd zodat diepliggende onderhuidse vetophop…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 02-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.