Vacuum massage - Cellulite, striemen, losse huid

Bij vacuüm massage wordt de huid door middel van een apparaat zodanig gemasseerd zodat diepliggende onderhuidse vetophopingen, verklevingen en toxines worden los gemaakt en verwijderd. Door de verbeterde doorbloeding, lymfedrainage, celdeling en collageenaanmaak zal de huid er trouwens een stuk steviger en gezonder uitzien. Vacuüm massage is dan ook ideaal bij het verbeteren en verwijderen van cellulite, striemen en losse huid.

Vacuüm massage in het salon

Vacuüm massage is de laatste maanden één van de populairste behandelingen om cellulite, striemen en losse huid te verbeteren en te verwijderen. De bekendste behandelingen zijn:

Elos Velashape

De nieuwe en verbeterde versie van Velasmooth. Combineert vacuüm massage met infrarood licht (IR) en bipolaire radiofrequentie (RF). Het is één van de beste, maar ook duurste methodes om plaatselijk af te slanken, losse huid te verstevigen, cellulite te verwijderen en striemen te verminderen.

Cupping massage

Cupping is in feite een ander woord voor vacuüm massage, want het gaat om een zuigtechniek die de Oosterse geneeskunde hanteert om toxines vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken zodat deze gemakkelijker verwijderd kunnen worden. Tijdens de behandeling beweegt men zuurstofarme glazen bokalen over de huid.

Kasaath Hawa

Deze Arabische massage baseert zich op de techniek van de Bedoeïenen. Glazen en vuur worden op het lichaam gebruikt om een vacuüm te creëren. Kasaath betekent trouwens glas en Hawa betekent lucht.

Vacuüm massage apparaten

Je kan een vacuüm massage ook gemakkelijk in het comfort van je eigen huis toepassen. Dit is een stuk goedkoper dan de behandelingen in een instituut, maar de apparaten zijn ook minder krachtig en efficiënt. Er zijn dus meer behandelingen vereist.

Alvorens met de vacuüm massage te beginnen, moet je de huid insmeren met een lichaamscrème of –olie. Hoe vetter de emulsie, hoe minder pijnlijk de behandeling zal zijn. Probeer indien mogelijk een crème met afslankende en/of verstevigende ingrediënten te kiezen, want dankzij de vacuüm massage zullen deze beter in de huid kunnen doordringen. Vermijd vacuüm massage op een droge huid. Voer vervolgens drie massagebewegingen uit die elk 5 tot 6 keer moeten herhaald worden:

  • Rechte lijn
  • Ronde bewegingen
  • Zig-zag

Denk eraan dat de huid tijdens de eerste behandelingen erg gevoelig kan zijn. Blauwe plekken behoren tot de mogelijkheden.

Populairste vacuüm massage apparaten:
  • Velform Cellu 5000: De Cellu 5000 van Velform is oplaadbaar en gemakkelijk in gebruik. Het wordt geleverd met een lader, twee flesjes massageolie van 50 ml, een opberghoes en een gebruiksaanwijzing. Het apparaat kost 69,99 euro.
  • Rio Salon Lipovacum: De Salon Lipovacum van Rio is geschikt voor zowel buik, billen, zitvlak, nek als gezicht. Het apparaat bevat 3 verwisselbare koppen, 4 programma’s en 5 vermogens. Het wordt geleverd met een dvd die instructies bevat om het apparaat op een correcte manier te gebruiken. De kostprijs bedraagt 599 euro.
  • Cellu Sculpt: Het apparaat Cellu Sculpt zal je ongetwijfeld kennen van op TV. In het pakket zitten naast de Cellu Sculpt ook een cup, een oplader en een gebruiksaanwijzing. De richtprijs is 59,95 euro.

Vacuüm massage met een stofzuiger

Het goedkoopste vacuüm massage apparaat heb je waarschijnlijk al thuis liggen: de stofzuiger. Akkoord, het is op het eerste zicht een beetje vreemd om je huid te masseren met een gewone stofzuiger, maar denk er eens even over na.

Toch heeft het gebruiken van een gewone stofzuiger één groot nadeel in vergelijking met andere vacuüm massage technieken en apparaten. In de meeste professionele vacuüm apparaten zit immers een knop waarmee je langzaam een beetje lucht in de cup kan laten komen zodat de behandeling pijnloos blijft. Het gebruik van een gewone stofzuiger is dus iets pijnlijker en het laat iets meer blauwe plekken na. Dit zijn echter nevenwerkingen die alleen in het begin optreden wanneer de huid nog gevoelig is. Na enkele behandelingen mag je hier normaal geen last meer van hebben.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Facelift massageFacelift massageGespannen gezichtsspieren verminderen de bloeddoorstroming naar de huid waardoor huidverslapping en rimpels in de hand g…
Lift Massage Endermologie - Ervaringen en resultatenLift Massage Endermologie - Ervaringen en resultatenLift Massage Endermologie is een 100% natuurlijke anti-aging methode die de huid van meer zuurstof voorziet en de produc…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Bindweefselmassage: gezicht, buik, cellulitisBindweefselmassage: gezicht, buik, cellulitisBindweefselmassage: gezicht en buik, tegen cellulitis, striae, technieken en opleiding. Deze massage kan pijnlijk aanvoe…

Wimpers, functioneel en mooiWimpers, functioneel en mooiWimpers kunnen de ogen ‘open’ doen lijken en je kunt door de manier van opmaken dat meegeven wat je uit wilt stralen. Mo…
Zonnebrandcrèmes: do's, don'ts en meestgemaakte foutenZonnebrandcrèmes: do's, don'ts en meestgemaakte foutenWie gaat er nog naar het strand zonder zonnebeschermingsproduct? Praktisch niemand. Maar wie weet alle ins en outs over…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 02-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.