Massages - ontspanning en verfrissing

Een massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaak een weldadige en verfrissende uitwerking. Er zijn veel verschillende vormen van massages.

Hot Stone massages

Wie de Hot Stone massage ondergaat, zal te maken krijgen met warme, zachte stenen die op bepaalde punten van het lichaam worden gelegd of gedrukt. Op die manier worden de gespannen spieren verwarmd, waardoor ze zullen ontspannen. De bedoeling van deze massage is om het energiecentrum van het lichaam terug in balans te krijgen. De Hot Stone massage is een zachte massage, die vooral aan te raden is bij gespannen mensen.

Thaise massage

Hierbij worden de energiestromen van het lichaam gebruikt. Meestal gebeurt dat net als bij de Hot Stone massage door zachte druk uit te oefenen op specifieke punten in het lichaam. Dat kan zijn door samendrukking en stretchen. Deze vorm van massage is wat actiever, omdat het lichaam in allerlei houdingen wordt gedwongen. Zodoende zal men zich na afloop energieker voelen dan voorheen. De Thaise massage neemt stress weg en vergroot tevens de flexibiliteit van het lichaam.

Zweedse massage

De Zweedse massage is mogelijk de bekendste massage. Het gaat hier om lange, zachte bewegingen in combinatie met licht kneden of het maken van cirkelvormige bewegingen op de huid. Bij de Zweedse massage wordt gebruik gemaakt van massageolie. Deze massage is zeer rustig en ontspannend. Voor iemand die net begint met massages, is de Zweedse massage een aanrader.

Shiatsu

De Shiatsu massage hanteert een Japanse techniek waarbij de vingers druk uitoefenen in een bepaald ritme op zogenaamde acupunctuurmeridianen. Deze techniek komt uit de Chinese leer en zegt energie door alle twaalf organen van het lichaam te laten stromen, doordat de juiste druk door de meridianen wordt gestuurd. De Shiatsu is een ontspannende en krachtige massage.

Sportmassage

Mensen die veel fysiek werk verrichten, of zwaar sporten, hebben soms behoefte aan een sportmassage. Het doel van deze massage is het behandelen van verwondingen en kwetsuren, of om die te voorkomen. Op die manier worden prestaties verbeterd. Tijdens deze massage worden veel verschillende technieken gebruikt.
© 2009 - 2024 Paulsmiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Exotische massagesExotische massagesMassages zijn niet weg te denken uit de hedendaagse maatschappij, waarin stress steeds vaker voorkomt en een goede massa…
Masseren, een weldaad voor het lichaamMasseren, een weldaad voor het lichaamJe lichaam laten masseren kan een weldaad voor je lichaam zijn en pure luxe of noodzakelijk voor het functioneren van he…
Lijf en leden: MassageStraks met zijn allen op wintersport, en wat is er heerlijker dan na de ongekende inspanningen van het skieen, de soms p…
Shiatsu massage stoelkussen: een weldaad voor uw lichaam!Shiatsu massage in combinatie met warmte kan een weldaad zijn na een vermoeiende dag. Daar hoeft u nu de deur niet meer…

De motor van ons lichaam, het hartDe motor van ons lichaam, het hartZonder ons hart zijn wij niet in staat te leven. Daarom wordt het hart ook wel de motor van ons lichaam genoemd. Het har…
De kleur van de ogenDe kleur van de ogenDe ogen weerspiegelen de ziel, wordt nogal eens gezegd. De kleur speelt hier vaak onbewust wel degelijk een rol bij. De…
Paulsmiezen (97 artikelen)
Laatste update: 08-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.