Exotische massages

Exotische massages Massages zijn niet weg te denken uit de hedendaagse maatschappij, waarin stress steeds vaker voorkomt en een goede massage zeer zeker uitkomst kan bieden. Een massage heeft een zeer goede uitwerking op de algehele gezondheid. De genoemde massages komen wellicht van ver, maar zijn niet meer weg te denken bij ons.

Wat is de kracht van een massage?

Bron: Ayla87, RgbstockBron: Ayla87, Rgbstock
Een massage is zeer goed voor je spieren. Als de spieren goed gemasseerd worden, zal het bloed op die plaats weggeduwd worden, waardoor er nieuw en zuurstofrijk bloed door je lichaam gaat stromen. Tevens zorgen de ritmische bewegingen van een massage ervoor dat de gemasseerde persoon zich helemaal kan ontspannen. Gevolg is dat de bloeddruk flink omlaag gaat en deze persoon hierdoor bijvoorbeeld beter kan slapen. De druk van de massage zorgt ervoor dat de huid er stralender en gezonder uit gaat zien en daarnaast heeft dit een positief effect hebben op de werking van de organen. Ook wordt door het masseren richting de lymfe vele giftige stoffen van het weefsel sneller verwijderd en zal het vocht worden afgevoerd. Kortom een massage is zeer goed voor het menselijk lichaam.

Thaise yogamassage

Een Thaise yogamassage is een zeer stevige massage. Het is een combinatie van een Chinese drukpuntmassage en Indiase yoga. Deze stevige massagetechniek zorgt ervoor dat de energiebanen goed gemasseerd worden en dat er tegelijkertijd ook rek- en strekoefeningen gedaan worden. Door deze zeer stevige combinatie wordt de bloedsomloop en het lymfesysteem gestimuleerd.

Zweedse massage

Deze massage heeft als doel om je spieren te laten ontspannen. Dit gebeurt door wrijvende en kloppende bewegingen, welke worden uitgeoefend op de dieper gelegen spieren en botten. Tevens wordt hierbij de bloedsomloop gestimuleerd door middel van lange glijdende bewegingen in dezelfde richting als de bloedstroom naar je hart.

Hot stone massage

Bron: Organza3, RgbstockBron: Organza3, Rgbstock
Een hot stone massage is afkomstig van de Indianen. Door middel van verwarmde lavastenen wordt het gehele lichaam gemasseerd. De lavastenen zorgen ervoor dat de warmte wordt vastgehouden. Het gebruik van deze stenen hebben een gunstige uitwerking op chronische pijn in de rug en nek. Deze massage is tevens erg ontspannend.

Lomi Lomi massage

Deze massage komt oorspronkelijk van het prachtige eiland Hawaï en is al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven. Op een ritmische en sensuele manier wordt deze massagetechniek toegepast om door middel van drukken, kneden en wrijven het gewenste resultaat te krijgen. De belangrijkste doelen van deze massage is het wegnemen van alle negatieve energie, ergernissen, angsten en zorgen voor een goede ontspanning. Het wegnemen van al deze negatieve spiralen zorgt ervoor dat deze geen ziektes kunnen veroorzaken. De techniek van een Lomi Lomi massage wordt wel vergeleken met acupressuur.

Ayurvedische massage

Bij deze, uit India afkomstige, massage wordt het gehele lichaam behandeld. Hierbij wordt bedoeld dat buiten de rug, schouders en nek ook de armen, handen, voeten, vingers, tenen, hoofd en gezicht worden gemasseerd. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van bepaalde geneeskrachtige ayurvedische oliën, wel afhankelijk welk type je bent. Het gehele lichaam zal worden gereinigd, gestimuleerd en geactiveerd worden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Wellness uit Hawaï Lomi Lomi Nui MassageHawaï is niet alleen bekend als vakantieparadijs, maar ook als wellness oase. Lomi Lomi Nui de van daar stammende temp…
Massage: voordelen voor de gezondheidMassage: voordelen voor de gezondheidRelaxen in het wellnesscentrum en genieten van een heerlijke massage: we willen het allemaal wel, maar de meesten onder…
Lijf en leden: MassageStraks met zijn allen op wintersport, en wat is er heerlijker dan na de ongekende inspanningen van het skieen, de soms p…

Geld besparen op cosmetica en meer over de houdbaarheidGeld besparen op cosmetica en meer over de houdbaarheidOok wel eens thuisgekomen met een 'verkeerde' tint lipstick of make-up? Er is iets aan te doen. Meer hierover kunt u lez…
Zomervoeten: pedicure in stappen, trends en tipsZomervoeten: pedicure in stappen, trends en tipsZomertijd, zomervoeten. Snikheet of een twijfelachtig zonnetje, een sandaaltje kan al snel. Wat je dan nodig hebt is een…
Bronnen en referenties
  • www.massages-gezonde-ontspanning.nl
  • www.massageinfo.nl
  • www.fitplein.nl
  • Afbeelding bron 1: Ayla87, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Organza3, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 01-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.