Zomervoeten: pedicure in stappen, trends en tips

Zomervoeten: pedicure in stappen, trends en tips Zomertijd, zomervoeten. Snikheet of een twijfelachtig zonnetje, een sandaaltje kan al snel. Wat je dan nodig hebt is een stappenplan voor de perfecte 'sandaaltjesvoet', tips voor een goede verzorging, en informatie over de nieuwste trends in lak en afwerking. Voilà, bij deze kun je aan de slag. Zomertijd, voetentijd. Maar zelfs als het weer nog niet helemaal in zomerstemming is, of de herfst alweer nadert, kan een sandaaltje of slippertje vaak best. Maar dan moeten je onderdanen er wel een beetje leuk uitzien. Hoe doen we dat? Met kennis van de basics plus een vier-stappenplan, met dank aan de input van verzorgingsexpert Herome.

Begin bij de basics

Een mooie nagel is een gevijlde nagel. Ja, verrassing: dat geldt ook voor je tenen. Net als vingernagels minder mooi en ruwer worden van knippen alleen, worden teennagels er niet fraaier op. Dus, vijl je teennagels minstens een keer per week. Dan is sterk geschut zoals knippen gewoonlijk niet meer nodig. Voor je naar bed gaat, is het zeker in sandalentijd aan te raden je voeten in te smeren met een fijne voetcrème. Maar als voetcrème buiten bereik is of de huid van je voeten erg ruw en droog is, kan die goede oude uierzalf van de drogist een turbo-boost geven. Op deze goed verzorgde basis, is zelf pedicuren een inkoppertje.

Stap 1

Eerst even vijlen voor de perfecte vorm. Vijl van kleine teen naar grote teen, met een zachte vijl. Reinig je nagels met een acetonvrije nagellakremover, zoals de Herôme Caring Nail Polish Remover. Ultraluxe en fijn van geur is de nagellakremover van het exclusieve merk KOH. Omdat tenen minder vaak in de lak gezet worden, kan de lak hier meerdere oudere lagen bevatten en dus lastig te verwijderen zijn. Laat in dat geval een watje met remover een paar seconden intrekken op de nagel, en beweeg het dan langzaam van de basis naar de top van de nagel. De remover neemt meteen de restjes vijlsel mee, dus is de basis van je komende lakwerk nu ultraschoon.

Vijlenwetenschap

  • Die metalen nagelvijl uit het toilettasje van je moeder is het hardst voor je nagels. Liever afblijven dus.
  • De intussen gebruikelijke kartonnen vijl is een tussenweg: prima te gebruiken, als je beleid en zachtheid hanteert.
  • De glasvijl die onder andere Herôme aanbiedt, is de crème de la crème in de nagelverzorging. Niet heel goedkoop, maar wel heel duurzaam, als je er voorzichtig mee omgaat.

Stap 2

Ook voor de teennagels is een basislak belangrijk. Juist omdat we met de tenen niet zo gewetensgetrouw omgaan als met de vingers (in de winter zit het toch maar in een schoen, nietwaar?) kan een kleurlaag extra lang intrekken en voor nicotinenagels ofwel gele griezels zorgen. Dus, niet meteen kleurlak, maar een laag basislak, zoals W.I.C. Oxy Power Base Coat. Naast het voorkomen van de kleurnachtmerrie, egaliseert een goede basislak.

Stap 3

Dit is de leukste stap: aflakken! Lak je nagels van buitenkant - kleine teen - naar grote teen. Leef je uit, want er is anno nu nagellak in tientallen tinten. Niet alleen OPI is beroemd om de kunst om ons constant te bekogelen met nieuwe vondsten, ook ons eigen Hollandse W.I.C. by Herôme heeft inmiddels een basiscollectie van liefst 80 kleuren. Nail art is niet meer voorbehouden aan de vingers. De fifties-lover van polkadots gaat voor een rood met witte stippen-teentje, de romanticus voor een mooi roze hartje op de grote teen, en de zakelijke ziel zet een paar strakke streepjes voor een krijtstreep-effect. Relatief nieuw zijn ook de texturenlakken: craquelé ken je misschien al, maar ken je de fluweel-finish ook?

Stap 4

Mooi en verzorgd, een zomer lang? Snel en kort onderhoud helpt! De tenen hebben minstens zo veel te verduren als de handen in de zomer. Zeker aan het strand, denk aan zon, zeewater en chloor. Dit betekent dat er snel kleine beschadigingen voorkomen, en de kleur wat vlotter vervaagt. Klein en snel onderhoud pleeg je dan met de W.I.C. Shine Shock. Deze speciale lak laat jouw nagels er binnen enkele seconden weer tiptop uitzien. Kleine oneffenheden worden vervaagd, er ontstaat een prachtige glans en de kleur krijgt weer een extra boost.

Trends volgens W.I.C. by Herôme

Een altijd-prijs-trend in de zomer is kleur. Denk aan het lakken van elke nagel in een andere kleur voor een zomers regenboogeffect. Heel nieuw is de coloured French manicure. Daarbij werk je niet met transparante lak een witte rand aan de nagel, maar je gebruikt twee contrasterende kleuren. Vooral voor bruine voeten een spannende keuze.
© 2012 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsHoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsEen pedicure bij een salon kost al snel veel geld. Je kan dit ook heel gemakkelijk thuis doen. Je heb niet heel veel spu…
Thuiswerk als pedicureVanuit huis kun je gemakkelijk als pedicure werken. Hier zijn diverse opleidingen voor en je klanten komen bij je aan hu…
Maak je voeten klaar voor de zomer!Maak je voeten klaar voor de zomer!Wie wil er nou geen mooie voeten in slippers? Lees snel dit artikel waarin leuke en makkelijke tips staan om je voeten t…
Beauty: Verzorgde voetenBeauty: Verzorgde voetenHet nieuwe seizoen waar de voeten weer meer getoond worden wil ook meteen zeggen, goed naar de voeten kijken en extr…

Exotische massagesExotische massagesMassages zijn niet weg te denken uit de hedendaagse maatschappij, waarin stress steeds vaker voorkomt en een goede massa…
Bruin worden zonder schadelijke UV-straling!Zonnebaden is slecht voor je huid. Mensen willen toch graag een mooie zomerse bruine huidskleur en gebruiken onterecht g…
Bronnen en referenties
  • Persbericht WIC By Herome
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 08-08-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.