Schoonheid: ogen

Schoonheid: ogen De ogen weerspiegelen de ziel, vaak is de eerste aantrekkingskracht tussen twee mensen de ogen en ogen zijn letterlijk onze “kijkers”. Wat wil je nog meer, de ogen zijn nu eenmaal erg belangrijk in het totaalplaatje. Vandaar dat er allerlei producten op de markt zijn die de ogen groter of uitgesprokener maken, langere of vollere wimpers geven etc.. Een greep uit het enorme assortiment om de ogen te accentueren. Nagenoeg alle merken hebben alle producten in het pallet en natuurlijk zitten er kwaliteitsverschillen in, maar niet ieder duur merk heeft per definitie ook betere producten.

Reinigen

In het complete plaatje van make up is het in de ochtend en in de avond reinigen van de huid een must. Voor je onder de douche het lichaam van de nachtelijke transpiratie ontdoet, is het goed het gezicht te reinigen met een speciale gezichtsreiniger (let op je type huid). Deze productlijnen hebben meestal ook een tonicachtige lotion in het assortiment om de poriën na het reinigen weer te sluiten. De ogen met een aparte oogreiniger schoonmaken (niet hard wrijven bij deze gevoelige huid) en gereed om te douchen. Het neemt niet meer dan enkele minuten in beslag. Let bij de reiniging of je wel of niet waterproof make up gebruikt, hier zijn verschillende producten voor op de markt.
Eens per week is het goed een gezichtsmasker te nemen. Dit kan ook in de avonduren als je lekker in bad gaat of op andere manier even kunt relaxen. Er zijn heel veel soorten maskers zoals oppeppende, rustgevende en reinigende maskers.

Omdat de ogen zo’n blikvanger zijn is het goed vooraf goed de vorm van je ogen te bekijken en welke kleuren bij je ogen combineren. Welke make up je ook gebruikt, zorg dat je met de oog make up wel degene blijft die je bent.

Mascara

Begin met te bedenken of je waterproof of geen waterproof mascara wil gebruiken. Heb je snel vochtige ogen dan is de waterproof mascara haast een must, maar er kunnen ook andere redenen zijn om waterproof te nemen. Er zijn iets minder soorten waterproof mascara op de markt dan niet waterproof, maar meer dan voldoende keus.
De natuurlijke kleuren bruin en zwart zijn het meest gangbaar. Bruin houdt het gezicht iets zachter, maar zwart maakt het weer iets sprekender. Het is dus erg persoonlijk. Laat je in de speciaalzaak goed adviseren over de natuurlijke look en de avondmake up.
Blauw, groen of paars is ook mogelijk en kan voor een uitgesproken make up prima dienst doen. Pas hier dan wel goed de oogschaduw bij aan, anders is het snel ontsierend.

Mascara kan in een avondmake up wat heftiger toegepast worden. De mascara moet dan in meerdere lagen opgebracht worden, maar er zijn ook mascara’s die een verlengend effect geven. Zet de wimpers aan de onderkant niet te sterk aan. Dit geeft samen met de bovenwimpers snel een “popperig” –effect.

Eyeliner

Eyeliner is heel persoonlijk, de een vindt het mooi en de ander spuuglelijk. Een subtiel lijntje op de rand van het ooglid en wimper kan een zwoele blik geven. Samen met smoke-oogschaduw boven en onder het oog creëer je zo ook de smoke-eyes. Niet iedereen heeft de juiste ogen voor eyeliner. Laat je daarom professioneel adviseren of probeer het een keer uit.

Een sterren oogmake up creëer je door een dikkere lijn op het ooglid te zetten, maar moet erg zorgvuldig gebeuren, anders ontsiert het erg.
De eyeliner wordt over het algemeen in donkerbruin of zwart toegepast.


Oogschaduw

Oogschaduw is er echt in alle kleuren die je kunt bedenken. De meeste merken hebben ook doosjes met meerdere kleuren die je gecombineerd prima kunt gebruiken, soms zelfs heel verrassende combinaties. Maak let met oogschaduw uiteraard op de kleur van je ogen, wil je ze benadrukken of juist niet, en de kleur van je kleding.
Een zacht blauwe oogschaduw bij een dito outfit kan bijvoorbeeld prima gecombineerd worden, maar heb je ook blauwe ogen, realiseer je dan dat je oogkleur niet benadrukt wordt. Wil je dit juist wel, combineer dan het blauwe pakje met bijvoorbeeld bruine oogschaduw.
Wat glans onder de wenkbrauw wordt ook vaak toegepast, maar heb je diepliggende ogen dan benadruk je dit alleen maar. Niet voor iedereen een optie dus. Experimenteer altijd eerst met kleuren alvorens met een nieuwe kleur naar buiten te gaan.
Wil je de kattenogen wat meer neerzetten, werk dan aan de buitenkant van het ooglid met een wat donkerdere kleur die schuin oplopend opgezet wordt (de buitenste wimpers moeten ook wat meer mascara krijgen).

Oogpotlood

Het oogpotlood wordt gebruikt om de wenkbrauw bij te tekenen of het oog wat groter te laten lijken door onder het oog of op de rand (van de wimper) een lijntje te zetten.
Meestal in donkerbruin of zwart, maar er wordt ook wel eens paars, donkerblauw of donkergroen gebruikt. In combinatie met de juiste oogschaduw kan het een speels effect geven.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upTips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upNu de feestdagen er weer aankomen wil je jezelf feestelijk voor de dag laten komen. Niet alleen mooie kleren maar ook mo…
De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…

Tieners en plastische chirurgieJe hoort en ziet het de laatste tijd steeds meer. Plastische chirurgie. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. A…
Schoonheid: ontharenM.n. bij de vrouw is te veel haar niet mooi, althans dat is het beeld wat men nu van de vrouw heeft. Noem het een modebe…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.