Beauty: Haarproblemen

Beauty: Haarproblemen Er wordt niet voor nets gezegd “als je haar maar goed zit” en dat is ook zo. Want als je haar goed zit, voelt dat om een of andere reden toch goed. Maar wat nu als je van nature niet die geweldige haardos hebt die precies zit zoals jij het in gedachten hebt?

Algemeen

Er zijn tijdelijke problemen en permanente problemen. Aangezien ieder probleem aan te pakken is, kunnen de tips-en-trucs dus beschreven worden. De hieronder beschreven haarproblemen hebben veelal een permanent karakter.

Meerdere kruinen

Relatief veel mensen hebben last van meerdere kruinen. Het is niet ernstig maar gewoon lastig om te modelleren en kan ontsierend zijn op je hoofd. Soms zijn mensen zich er niet bewust van en aangezien ze meestal toch ergens op je achterhoofd verstopt zitten, valt het wel mee. Maar dit geldt niet voor iedereen. Meerdere kruinen wil ook zeggen dat je haar alle kanten heen kan gaan en over het algemeen niet de kant die jij wilt.

Hoe los je dit nu op? Zwaartekracht werkt in ieder geval en dat wil zeggen dat het handiger is om je haar langer te hebben. Daarnaast zijn er gladmakende gels die ook je haar zo kunnen vormen, zoals jij het wilt en tenslotte is het föhnen of krullen een zinvolle om te proberen. Gebruik altijd een verstevigende mousse tijdens het modelleren. Slapen op een satijnen kussen kan ook helpen, maar eerst en vooral een model laten knippen bij een goede kapper. Dat neemt niet direct alles weg, maar helpt wel de kruinen zo min mogelijk op te laten vallen.

Vet haar

Vet haar is op te lossen met wassen, maar wat als je haar erg snel vet is. Natuurlijk zijn er producten die werken om je vet haar (of eigenlijk is het de hoofdhuid) minder vet te laten worden, maar iedere dag je haar wassen lukt niet altijd.

Droogshampoo is een ideale oplossing. Want droogshampoo is een soort stevige talkpoeder die het vet absorbeert en tussen de wasbeurten door prima te gebruiken is. Ga ondersteboven hangen, spray de droogshampoo over het haar (met name bij de haarwortels). Als je weer rechtop staat ga je met de vingers door je haar en wrijf je het er verder in. Daarna modelleren zoals je dit altijd doet en je bent klaar.

Statisch haar

Statisch haar zie je vaak in de wintermaanden en bij de een is het erger dan bij de ander, maar het kan een mooi kapsel aanzienlijk ontsieren. Negatief geladen deeltjes trekken positief geladen deeltjes aan en door wrijving kan dus bijvoorbeeld wollen kleding of stevig borstelen statisch haar veroorzaken. Verder kan een lage luchtvochtigheid ook voor statisch haar zorgen.

Begin met het haar te verzwaren en hoewel volumeconditioners prettig zijn, zeker bij lang haar, is het voor statisch haar niet de beste oplossing. Speciale serums of conditioners die in het haar moeten blijven zitten, zijn beter. Verder is het haar borstelen met wat haarlak op de borstel gespoten ook een oplossing.

Krulhaar

Krulhaar wordt vaak als mooi ervaren, maar menig krul is bijna geboetseerd om het zo te krijgen als de persoon in kwestie wil. Het kan droog ogen, gaan pluizen etc. Maar met wat trucs is de krul prima in toom te houden.

Nooit borstelen, want dat verergert pluizen en strikt genomen is aan de lucht je haar op laten drogen het beste (kam het met een grove houten kam). Maar dat kan niet altijd en als je het dan toch droog moet föhnen, neem dan een zeer lauwe stand of de föhn. Omdat krulhaar meestal kwetsbaar is, is een goede conditioner geen overbodige luxe. Speciale olie of serum kan ook het droge haar voorkomen.

Verder kan een speciale krullenspray ook de mooie krul of slag in het haar behouden. Dit kan op nat en droog haar. Ga er nog even met je handen doorheen en laat het er vervolgens intrekken.

Tot slot

Er is voor nagenoeg ieder haarprobleem wel een oplossing te bedenken. Maar laat je goed adviseren door de kapper over modelleren, kleuren, te gebruiken materialen.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Haarproblemen en -oplossingenHaarproblemen en -oplossingenBijna iedereen heeft wel eens problemen met zijn haar: roos, pluishaar, futloos, vet of juist heel droog haar zijn veel…
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…
Tips tegen statisch haarEen veel voorkomend probleem in de winter is statisch haar. Het is natuurlijk geen kijk als je haar rechtop staat en als…
Alternatieve manieren om het haar te wassenAlternatieve manieren om het haar te wassenSteeds meer mensen kiezen ervoor om hun haar op andere manieren te wassen dan met de gebruikelijke shampoos. Deze shampo…

Beauty: MascaraBeauty: MascaraMascara is het meest gebruikte cosmeticaproduct en negen van de tien vrouwen die enige vorm make-up gebruiken, gebruiken…
Beauty: Rood en roze in de make-upBeauty: Rood en roze in de make-upRood en roze in de make-up is over het algemeen terug te brengen tot de lippen of de nagels. Daar stopt het dan wel erge…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.