Haarproblemen en -oplossingen

Haarproblemen en -oplossingen Bijna iedereen heeft wel eens problemen met zijn haar: roos, pluishaar, futloos, vet of juist heel droog haar zijn veel voorkomende haarproblemen. Gelukkig zijn de meeste problemen makkelijk op te lossen.

Roos

De oorzaak van roos is een gistsoort die voorkomt op je hoofdhuid. Sommige mensen (bijna de helft van de wereldbevolking!!) is echter allergisch voor deze gistsoort, hierdoor ontstaat roos. Je kunt dit oplossen door het gebruik van een anti-roosshampoo.

Kleurvervaging

Als je geverfde haar snel vervaagt, kan dat verschillende oorzaken hebben: je hebt poreus haar, je verft je haar te vaak, je zwemt veel in het zwembad of je zit vaak in de zon. De oplossing hiervoor is het gebruik van een shampoo die ervoor zorgt dat je schubben sluiten. Ook shampoos voor gekleurd haar zijn aan te raden.

Pluishaar

Vooral in de winter heeft bijna iedereen hier wel eens last van. Gebruik altijd een conditioner nadat je je haar hebt gewassen. Er zijn verschillende crèmes en haarstylingproducten in de handel tegen pluishaar.

Touwhaar

Als je haar er beschadigd en droog uitziet heeft het een gebrek aan vocht. Gebruik liever je föhn niet meer, die is slecht voor je haar. Was verder na elke wasbeurt je haar met een conditioner, en gebruik regelmatig een voedend haarmasker, bijvoorbeeld met olie erin.

Gespleten punten

Tegen gespleten punten bestaat maar een remedie: knippen. Als je je haar nu niet knipt, zal je haar steeds verder splijten, waardoor je uiteindelijk een dun bosje touw overhoudt. Elke 6 weken de puntjes van je haar bijknippen voldoet.

Geen volume

Een goede, maar dure oplossing hiervoor is het aanbrengen van haarextensions, maar het kan ook goedkoper. Laat je haar in een andere coupe knippen, de kapper weet hoe je volume creëert! Er zijn ook diverse stylingproducten in de handel die je haar meer volume geven, dit zijn veelal mousses en sprays. Gebruik liever geen gel, hier gaat je haar er meestal wat slap door uitzien.

Vet en futloos haar

Vet haar ontstaat door een overmatige talgproductie. Was je haar met een speciale shampoo hiertegen. Gebruik geen wax en liever ook geen föhn.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kun je doen tegen gespleten haarpunten?Met name mensen met lang haar kunnen last hebben van gespleten haarpunten. Haarpunten kunnen splijten bijvoorbeeld door…
Alles over gespleten haarpuntenAlles over gespleten haarpuntenHeb je mooi lang haar en dan krijg je gespleten haarpunten, het kan je haar helemaal verpesten. Wat zijn gespleten haarp…
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…
Last van dode haarpuntenNet naar de kapper geweest en al weer snel last van dode haarpunten? Zo kan het nooit wat langer groeien. Maar wat doe j…
Eet jezelf naar een mooie huidEet jezelf naar een mooie huidBijna iedereen heeft wel een "probleemzone" op zijn gezicht. Vaak is dit de oorzaak van het (niet) eten van bepaalde voe…
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 10-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.