Eet jezelf naar een mooie huid

Eet jezelf naar een mooie huid Bijna iedereen heeft wel een "probleemzone" op zijn gezicht. Vaak is dit de oorzaak van het (niet) eten van bepaalde voedingsmiddelen. Denk aan puistjes, wallen, rimpels of een droge huid. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen een mooie huid te krijgen.

Wat doen voedingsmiddelen voor je

Hieronder een rijtje met goede voedingsmiddelen met hun werking:
  • Aardbeien - desinfecterend en ontgiftend
  • Ananas - bevordert de spijsvertering
  • Appel - bloedzuiverend en ontgiftend, stimuleert de lever
  • Asperges - bloedzuiverend
  • Blauwe bessen - reinigen de darmen
  • Citroen - ontgiftend en bloed- en lymfenzuiverend
  • Kiwi - vitamine- en mineralenbom
  • Linzen - voor een goede spijsvertering
  • Papaja - voor een goede spijsvertering
  • Peer - bloedzuiverend, zuivert de nieren
  • Prei - laxerend (!) en kalmerend
  • Radijs - zuivert nieren en lever
  • Rode biet - bloedzuiverend, bevordert spijsvertering, bevordert celvernieuwing
  • Selderij - stimuleert lever en nieren

Koolhydraten

Door het eten van veel koolhydraten krijgt je bloedsuikerspiegel een boost, hierdoor worden vrije radicalen gevormd. Hierdoor wordt het collageen in de huid beschadigt. Collageen is bindweefsel dat je huid stevig houdt. Je kunt nagaan dat als dit afgebroken wordt, je rimpels krijgt en je huid slap wordt.

Proteinen

Gaan veroudering tegen. Ook zorgen ze voor het herstel van beschadigde cellen.

Vetten en oliën

Bevatten veel anti-oxidanten. Je krijgt hier een mooie huid en mooi haar van. Eet wel goed vet: vette vis en plantaardige vetten/oliën.

De probleemzones

Voorhoofd

Je voorhoofd vertelt je of je spijsvertering goed verloopt. Is de afvoer van afvalstoffen niet optimaal, dan zul je daar pukkeltjes krijgen. Je kunt dit verhelpen door meer water te drinken.

Ogen en Oorlellen

Wallen duiden op het slecht functioneren van de nieren, uitdroging en een slechte afvoer van afvalstoffen. Meer water drinken dus.
Warme oorlellen duiden ook op het functioneren van de nieren, ze zijn dan namelijk overbelast. Meer water drinken dus, en minder koffie en alcohol gebruiken.

Kin

Als je pukkeltjes op je kin hebt, duid dit op een verstoorde hormoonhuishouding. Dit kan duiden op stress op PMS.

Tussen de wenkbrauwen

Als de poriën tussen je wenkbrauwen verstopt zijn, duid dit op een te hardwerkende lever. Drink je teveel alcohol? Gebruik je veel vet? Ook kan dit duiden op een voedselallergie.

Huid en lippen

Een vette huid duidt op een hoog vetverbruik of een verstoorde stofwisseling. Gezond eten dus: komkommer, wortel, banaan en appels.
Een ruwe huid krijg je van te veel eiwit, suiker en fruit.
Een droge huid heeft behoefte aan goed vet: noten, vis en avocado bijvoorbeeld.
Een gevoelige huid duid op een dikke darm die uit balans is. Het kan raadzaam zijn om te ontgiften.

Witte lippen duiden op teveel vet en slijm in de dikke darm.
Bleke lippen duiden op een slechte stofwisseling.
Een gezwollen onderlip geeft een slechte darmconditie aan.
Heb je last van een van deze drie symptomen, dan wordt het tijd vaker voedingsmiddelen uit het rijtje met goede voedingsmiddelen te eten.

Wangen

Puistjes op je wangen duiden op een teveel aan vet en suikerrijk voedsel.
Bleke wangen duiden op het eten van veel dierlijk vet en zuivel.
Rode wangen krijg je van veel fruit, specerijen, suiker, koffie en thee.
Rimpels op je wangen (verticaal) duiden op het eten van te veel zout.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…
Rimpels tegengaan, wegwerken en oplossen kan met babyzalf!Rimpels tegengaan, wegwerken en oplossen kan met babyzalf!"Hoe geraak ik van mijn rimpels af?" zul je je wellicht afvragen. Een vraag die op de lippen ligt van heel wat vrouwen,…
Huidveroudering: 10 onbekende boosdoenersHuidveroudering: 10 onbekende boosdoenersDe huid is op jonge leeftijd nog stevig, elastisch en bijgevolg zonder rimpels. Bij het ouder worden nemen de collageen-…
Lipstick aanbrengen voor de rijpere huidWanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet d…

Haarproblemen en -oplossingenHaarproblemen en -oplossingenBijna iedereen heeft wel eens problemen met zijn haar: roos, pluishaar, futloos, vet of juist heel droog haar zijn veel…
Verwendag voor jezelf met thuis-spa, lekker en ontspannendVerwendag voor jezelf met thuis-spa, lekker en ontspannendEen dagje vrij? Hou dan eens een lekkere beautydag voor jezelf. Heerlijk ontspannend en gezond! Je kunt dit gewoon thuis…
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 10-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.