Huidveroudering: 10 onbekende boosdoeners

Huidveroudering: 10 onbekende boosdoeners De huid is op jonge leeftijd nog stevig, elastisch en bijgevolg zonder rimpels. Bij het ouder worden nemen de collageen- en elastinevezels af waardoor de huid aan spankracht verliest. Hierdoor ontstaan als eerste tekenen van huidveroudering vaak kleine lijntjes rond de ogen en rimpels in de huid. Na verloop van tijd krijgt iedereen er wel mee te maken, maar enkele tips helpen om huidveroudering niet te snel te laten beginnen.
Het is belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken / Bron: Jarmoluk, PixabayHet is belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken / Bron: Jarmoluk, Pixabay
Het is intussen goed bekend dat roken, te veel wijn drinken, niet genoeg water drinken, of de make-up niet verwijderen voor te gaan slapen, niet gezond zijn voor de huid. Met deze huidzondes proberen mensen tegenwoordig wel rekening te houden. Er zijn echter wel een aantal onverwachte huidboosdoeners die nog niet zo bekend zijn. Dit zijn meestal kleine gewoontes die nog razendsnel af te leren zijn en waardoor de huid toch mooier en vooral ook gezonder wordt.

Chloor

De huid houdt niet van chloor dus zwemmen is uit den boze. Chloor reageert zelfs nog met de huid bij het douchen na een paar baantjes zwemmen. Goed inzepen is daarom noodzakelijk. Voor het gezicht wordt best een aangepaste zeep gebruikt.

Fronsen

Door veel met de ogen te fronsen, ontstaan expressielijntjes rond de ogen en bij de neus. Een propere en goede zonnebril is dus van essentieel belang om fronsrimpels tegen te gaan. Een regelmatige controle bij de oogarts is verder aangewezen, net als het voldoende dragen van de zonnebril, ook in het putje van de winter.

Haarspray

Bij het gebruik van haarspray mag dat de spray niet in het gezicht komen. Daarom is het gebruik van een schone handdoek aangeraden zodat de spray niet in de poriën kruipt. Haarproducten blijven best in het haar en komen liefst niet op het gezicht. Daarom draagt iemand best een zweetbandje om het hoofd.

Kussensloop

Op kussenslopen stapelen zich talloze dode huidcellen op. Om die reden worden kussenslopen best minstens elke twee weken ververst zodat de huid gezond en rein blijft.

Lippen

Droge, gekloofde lippen worden best tijdig en vaak genoeg met een balsem verzorgd. Wanneer dit namelijk niet gebeurt, zullen de lippen sneller verouderen.

Maaltijden overslaan

Af en toe vergeten te eten is niet goed voor de huid; deze zal daardoor sneller uitdrogen en verouderen. Geadviseerd wordt om geen maaltijd over te slaan, alsook om extra vitaminen in het menu te verwerken. Vitaminen om de huid gezond te houden zijn bijvoorbeeld Vitamine C (sinaasappels), B3 (noten), E (avocado's) en A (zoete aardappelen).

Scrubben

Scrubben met scrubgels is goed maar wanneer dit te vaak gedaan wordt, verdwijnen de natuurlijke oliën van de huid. Deze zijn van belang voor een stralende schijn en een gezonde huid. Geadviseerd wordt om één à twee keer per week te scrubben maar zeker niet vaker.

Smartphone

Een smartphone hangt vol met bacteriën. Wanneer deze dagelijks tegen het gezicht gehouden wordt, resulteert dit in pukkeltjes en een huiduitslag bij de kaken. Dit valt te voorkomen door de smartphone regelmatig te reinigen met antibacteriële doekjes.

Zonnebril

Het wordt wel eens vergeten dat een zonnebril regelmatig gepoetst moet worden, net als een gewone bril. Op een vuile zonnebril bevinden zich veel bacteriën die mogelijk migreren naar de neusbrug. Daar zorgen de bacteriën voor ongewenste pukkeltjes.

Zout

Nog een reden van een droge en pipse is zout dat de huid dehydrateert. Minder zoutverbruik in combinatie met een goede vochtinbrengende dag- en nachtcrème zijn mogelijke oplossingen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Miske, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 tips om rimpels te voorkomenMaak jij je al zorgen om de rimpels die kunnen komen. De lijntjes bij je ogen, kraaienpootjes? Maar wil je er absoluut n…
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…
Huidveroudering voorkomenDe huid kan op allerlei manieren verouderen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om huidveroudering tegen te gaan.
Huidveroudering, waardoor?Elke huid wordt ouder, maar wat zijn de oorzaken dat de ene huid sneller oud wordt dan de andere huid?

Acne en voeding: puistjes voorkomen door je voedingAcne en voeding: puistjes voorkomen door je voeding"Wanneer je last hebt van puistjes moet je ab-so-luut geen chocola eten!" is een veelgehoorde uitspraak. Voeding heeft i…
Oefeningen en massage voor een slanke tailleOefeningen en massage voor een slanke tailleVeel vrouwen dromen van een zandloperfiguur met een slanke taille. Helaas hebben veel vrouwen last van vetophoping rond…
Bronnen en referenties
  • http://www.gva.be/cnt/dmf20140901_01244175/10-onverwachte-boosdoeners-voor-je-huid-en-zo-vermijd-je-ze
  • http://www.helmir.nl/huidveroudering-en-rimpels/
  • Afbeelding bron 1: Jarmoluk, Pixabay
Miske (4.039 artikelen)
Laatste update: 01-04-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.