Huidveroudering voorkomen

De huid kan op allerlei manieren verouderen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om huidveroudering tegen te gaan.

Lasertherapie

Lastertherapie is een alternatief voor cosmetische chirurgie en verwijdert de buitenste lagen van de oude gerimpelde huid en de huid die door de zon beschadigd is. Ook ouderdomsvlekken en een oneffenheden kunnen ermee behandeld worden. De behandeling is niet pijnlijk en de huid herstelt zich sneller dan met cosmetische chirurgie. De huid is tot 10 dagen na de behandeling rood. Binnen 6 weken is de huid helemaal hersteld.

Spierversterking

Elektrotherapie stimuleert de onderliggende spierlagen van het gezicht met milde, pijnloze elektrische stroom. Spierversterking vertraagt het verouderingsproces. De behandeling is kostbaar. U dient na de eerste behandelingen bijgehouden te worden.

Antioxidanten

De huid wordt constant aangevallen door vrije radicalen, soltaire moleculen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Vitamine E en C en bèta-caroteen zijn antioxidenten die de werking van vrije radicalen helpen te bestrijden. Antioxidanten in crèmes beschermen de huid tegen invloeden van het milieu, antioxidanten in de vorm van tabletten, vers fruit of vers groente helpen het oxidatieproces te neutraliseren.

Chemische peeling

Hoge concentratie alfa-hydroxzuren worden gebruikt om de buitenste lagen van de huid en fijne lijnen en rimpels te verwijderen. Door een chemische peeling worden de cellen diep in de huid stimuleerd. Het bevordert de collageen- en elastineproductie. De gebruikte concentratie van zuren varieert van 15% in schoonheidssalons tot 70% door chirurgen en dermatologen. Het is een pijnlijk proces, maar het resultaat is een veel jongere en gladdere huid.

Lijnvullers

Voor rimpels die door fronsen of nors kijken zijn ontstaan, bieden lijnvullers injecties
de perfecte oplossing. Synthetisch collageen of het eigen lichaamsvet van de heupen of dijen wordt in de de rimpels gespoten. Het resultaat is maar van korte duur.
© 2012 - 2020 Emilytje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Chemische peelings - Gom je rimpels weg!Wil je een jonge huid zonder rimpels, dan kan je opteren voor een chemische peeling. De opperhuid wordt verwijderd en di…
Cosmetische chirurgieTegenwoordig zijn er zo veel manieren om er jonger uit te komen zien. Maar welke manieren zijn er allemaal?
Rimpels in het gezicht verminderen; direct resultaatRimpels... Vaak beginnen we pas met extra verzorging van de huid, als de rimpels inmiddels zichtbaar zijn. Tot je 28ste…
Huidverjonging en behandelmethodenHuidverjonging en behandelmethodenEen strakke huid zonder rimpels op later leeftijd is niet veel van ons gegund. Toch is huidverjonging, een strakke huid…

Na lente komt zomer, maak je lichaam klaar voor de zon!Na lente komt zomer, maak je lichaam klaar voor de zon!Het lange wachten is weer voorbij, na de gure winterdagen en zachte lentedagen zijn de vogeltjes weer aan het fluiten en…
Borstvergroting met lipofillingVandaag de dag worden grote borsten als vrouwelijk gezien, maar jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een volle bo…
Bronnen en referenties
  • Plastische-chirurgie.nl

Reageer op het artikel "Huidveroudering voorkomen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Emilytje
Gepubliceerd: 01-06-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!