Chemische peelings - Gom je rimpels weg!

Wil je een jonge huid zonder rimpels, dan kan je opteren voor een chemische peeling. De opperhuid wordt verwijderd en diepe rimpels worden zo goed als volledig weggegomd.

Wat is een chemische peeling?

Bij een chemische peeling wordt de opperhuid met een etsende vloeistof deels verwijderd. Dit veroorzaakt een extreem versnelde vorm van huidvernieuwing zodat de huid een verjonging zal ondergaan (niet te verwarren met een gewone peeling waarbij enkel dode huidcellen worden weggegomd).

Een chemische peeling is ideaal ter correctie van:
  • Fijne tot middelfijne rimpels
  • Rimpeltjes rond de mond
  • Door zonlicht beschadigde huid

Voorbereiding

Alvorens een chemische peeling te beginnen moet de huid gedurende 4 tot 6 weken voorbereid worden met een speciale dag- en nachtcrème. Deze gaan de huidvernieuwing al wat activeren en de kans op complicaties doen afnemen.

Soorten chemische peelings

Glycolzuurpeeling

De glycolzuurpeeling is de meest eenvoudige en oppervlakkige van alle chemische peelings. Om een goed resultaat te behalen, moet de behandeling meerdere malen worden herhaald. Dit gebeurt meestal in drie keer met een stijgende concentratie van het product.

Het is ideaal ter behandeling van fijne rimpels.

TCA-peeling

De TCA-peeling (TCA staat voor trichloorazijnzuur) werkt dieper op de huid in en is dan ook relatief pijnlijk. De bovenste huidlaag droogt op en stoot de verouderde cellen af (afschilferen). De huid reageert hierop met een enorm grote aanmaak van collageen en jonge huidcellen. Een gladde, frisse en stevige huid is het resultaat.

Fenolpeeling

De fenolpeeling is het krachtigste van alle chemische peelings. De resultaten zijn meestal verbluffend. De collageen- en celvernieuwing wordt zodanig gestimuleerd dat rimpels en lijntjes letterlijk weggeveegd worden.

Bijwerkingen

  • Er kunnen veranderingen in de pigmentatie optreden, zowel hypo- als hyperpigmentatie. Het is dan ook niet geschikt voor te donkere huidtypes.
  • De huid kan na de behandeling geïnfecteerd raken.
  • Fenol kan, omdat het door de bloedbaan wordt opgenomen, leiden tot hartritmestoornissen en bloeddrukverlaging. Bij de minder krachtige TCA-peelings daarentegen zijn bijwerkingen ongebruikelijk. Toch kan TCA tot zeer mooie resultaten leiden op het vlak van rimpels en huidvernieuwing.
© 2007 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huidverjonging en behandelmethodenHuidverjonging en behandelmethodenEen strakke huid zonder rimpels op later leeftijd is niet veel van ons gegund. Toch is huidverjonging, een strakke huid…
Cosmetische chirurgieTegenwoordig zijn er zo veel manieren om er jonger uit te komen zien. Maar welke manieren zijn er allemaal?
Rimpels in het gezicht verminderen; direct resultaatRimpels... Vaak beginnen we pas met extra verzorging van de huid, als de rimpels inmiddels zichtbaar zijn. Tot je 28ste…
Huidveroudering voorkomenDe huid kan op allerlei manieren verouderen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om huidveroudering tegen te gaan.

Verwijder uw rimpels met lasertherapieVerwijder uw rimpels met lasertherapieRimpels verwijderen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Eén van de beste methodes om dit te doen is via lasertherapie.…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 26-01-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.