Verwijder uw rimpels met lasertherapie

Verwijder uw rimpels met lasertherapie Rimpels verwijderen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Eén van de beste methodes om dit te doen is via lasertherapie. Naargelang uw budget en uw behoeften bestaan er verschillende soorten behandelingen.

Wat is lasertherapie?

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Bij deze behandeling wordt er een zuivere vorm van lichtenergie opgewekt in een proces waarbij elektronen worden gestimuleerd in het vrijmaken van fotonen (lichtdeeltjes). Dit licht is opgebouwd uit maar één golflengte. Deze golflengten worden bepaald door de elektronen in het laser-medium. Dit medium kan een gas zijn (Argon of kooldioxide), een vloeistof (verf) of een vaste stof (robijn, alexandriet). Typisch voor de laser is dat de lichtbundels parallel lopen en dus niet divergeren zoals bij andere lichtbronnen het geval is.

Sinds de jaren tachtig wordt lasertherapie in de dermatologie gebruikt om verschillende problemen aan te pakken: definitieve ontharing, verwijderen van littekens en tatoeages etc.

Drie manieren om rimpels te verwijderen

Niet-invasieve lasertherapie

Zowel V Beam, N Lite als V Star behoren tot het type van de niet-invasieve lasertherapie. Door de laser worden de kleinste bloedvaatjes lek geschoten waardoor stoffen die de aanmaak van bindweefsel en collageen bevorderen vrijkomen.

Ze zijn minder krachtig dan de andere lasers en zijn dus vooral geschikt om fijne tot middelfijne rimpels rond de mond te behandelen. Daar staat tegenover dat er vrijwel geen bijwerkingen zijn. Het gezicht is onmiddellijk na de behandeling weer toonbaar. Het effect van de therapie houdt tot één jaar aan.

Semi-invasieve lasertherapie

Dit zijn lasers van het type CO2 resurfacing of Fraxel. Met dit soort laser wordt de opperhuid laagsgewijs verdampt. Slechts twintig procent van het huidoppervlak moet worden behandeld. De overige tachtig procent reageert op de microscopische wonden door collageen en bindweefsel aan te maken zodat ze de opgelopen schade kan herstellen. De bestaande bindweefselstrengen trekken zodanig samen dat de huid glad getrokken wordt. Ook onregelmatigheden zoals pigmentvlekken en littekens verdwijnen hierdoor.

Invasieve lasertherapie

De derde laser is deze van het type Erbium. Ze peelt de huid op submicroscopisch niveau en is dus vooral geschikt voor een sterk beschadigd en gerimpeld gezicht. De behandeling is erg krachtig en het gezicht heeft minimum tien dagen nodig om te genezen. De roodheid kan zelfs verschillende maanden lang aanhouden.
© 2007 - 2020 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Rimpels in het gezicht verminderen; direct resultaatRimpels... Vaak beginnen we pas met extra verzorging van de huid, als de rimpels inmiddels zichtbaar zijn. Tot je 28ste…
Rimpels verwijderen zonder fillers: de FaceTrainerRimpels verwijderen zonder fillers: de FaceTrainerEr zijn verschillende producenten die beweren hét middel tegen rimpels en huidveroudering ontworpen te hebben. Zo ook no…
Rimpels decolleté behandelingHeb jij decolleté rimpels opgemerkt bij jezelf of bij een vriendin? Wanhoop niet, want er zijn veel manieren om rimpels…
Huidveroudering voorkomenDe huid kan op allerlei manieren verouderen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om huidveroudering tegen te gaan.

Vuistregels bij het maken van je eigen schoonheidsproductenJe eigen schoonheidsproducten maken, is leuk en helemaal niet moeilijk. Maar voor je begint, moet je enkele vuistregels…
Chemische peelings - Gom je rimpels weg!Wil je een jonge huid zonder rimpels, dan kan je opteren voor een chemische peeling. De opperhuid wordt verwijderd en di…

Reageer op het artikel "Verwijder uw rimpels met lasertherapie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Laatste update: 26-01-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Schrijf mee!