Oefeningen en massage voor een slanke taille

Oefeningen en massage voor een slanke taille Veel vrouwen dromen van een zandloperfiguur met een slanke taille. Helaas hebben veel vrouwen last van vetophoping rond het middel en lijken daardoor vaak onnodig dik. Om dit vet te bestrijden moet veel zitten worden vermeden. Daarnaast is er wel iets aan te doen, maar dit vraagt om regelmaat en discipline.

Waarschuwing: niet forceren

Doe deze oefeningen alleen bij een goede gezondheid. Niets forceren en laat deze bewegingen vooral achterwege bij een zwakke of pijnlijke rug. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts. Doe ook een warming up om de spieren op te warmen en voor te bereiden.

Regelmatig oefenen

  • De eerste oefening kan worden gedaan met de armen boven het hoofd geheven. Buig vanuit de taille naar rechts en kom weer terug naar het midden. Buig daarna naar links en kom weer terug naar het midden, herhaal dit tien keer. Probeer de beweging uit te voeren vanuit de taille en houdt de heupen zo stil mogelijk. Later kan het aantal worden opgevoerd naar twintig keer.
  • Een variant op deze oefening is om bijvoorbeeld een lege fles of stok in de handen te houden. De rest van de oefening blijft hetzelfde. Op deze manier wordt het iets moeilijker en is deze oefening effectiever.
  • Bij de tweede oefening komt het er vooral op aan om de heupen stil te houden. Zet de handen op de schouders en laat de ellebogen naar buiten wijzen. Draai vervolgens naar rechts, draai dan weer terug naar het midden. Draai dan naar links en kom weer terug naar het midden. Herhaal dit 10 keer, later kan het aantal worden opgevoerd naar 20 keer.

In plaats van oefeningen

Geen zin in deze oefeningen? Pak dan een hoelahoep en ga hiermee aan de slag. Het is goed voor een slanke taille, de heupen worden slanker en ook de buik wordt strakker. Ook worden er aardig wat calorieën verbrand tijdens het hoelahoepen. Het vergt wel enige oefening, maar het zal zeker resultaat opleveren!

Peeling of scrub

Om de huid van dode huidcellen te ontdoen zodat afslankcrèmes beter hun werk kunnen doen, kan regelmatig eerst een peeling of scrub voor het lichaam worden toegepast. Spoel het product goed af en maak de huid goed droog. Mocht de huid wat geïrriteerd zijn door de scrub of peeling, wacht dan totdat alle roodheid is verdwenen alvorens verder te gaan met de massage. Kijk op de verpakking hoe vaak het product mag worden gebruikt.

Massage met afslankcrème

Een massage met crème op basis van bruine algen of klimop kan ook zinvol zijn. De afslankcrèmes werken het best, wanneer er sprake is van een goede doorbloeding. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van massagerollers om de crèmes aan te brengen. Bij een handmatige massage kunnen naast strijkende bewegingen ook wat 'knedende' bewegingen worden toegepast. Ook zijn er massageapparaten verkrijgbaar om een goede doorbloeding en dieptewerking te bereiken.

Eventueel afdekken met folie

Nog een aanvulling kan zijn om de aangebrachte crème tijdelijk af te dekken met een plastic (huishoud)folie, om er zo voor te zorgen dat er een ‘sauna effect’ ontstaat. Vooral bij vochtophoping is dit aan te bevelen, omdat zo het overtollige vocht kan worden afgescheiden. Ook ontstaat er warmte onder de folie zodat de crème beter kan inwerken. Er zijn diverse afslankcrèmes in de handel, het nadeel is alleen dat het vaak nogal prijzig is. De tubes zijn snel leeg omdat er vaak grotere huidoppervlakten gemasseerd moeten worden. Crèmes met bijgeleverde massageroller zijn aan te bevelen, omdat dit de doorbloeding stimuleert en zodoende de werking van het product wordt verbeterd.

Slimbelt of afslankgordel

Er zijn speciale afslankgordels verkrijgbaar. Het principe hiervan is dat je gaat transpireren en zodoende vocht rond de taille verliest. Dit geeft echter een tijdelijk effect en de gordel dient daarom dagelijks gebruikt te worden. Omdat deze afslankgordels de huid goed afsluiten, wordt ook de stofwisseling verhoogd, waardoor je op den duur wel een slankere taille, buik en heupen krijgt. In combinatie met oefeningen en een afslankproduct wordt het effect verhoogd.
© 2014 - 2024 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Train je taille met deze oefeningenTrain je taille met deze oefeningenDe 'love handles' of liefdeshand-grepen zijn niet echt een fraai gezicht. Natuurlijk hoef je geen wespentaille te hebben…
Welk figuur: appel, peer of zandloper en welke kleding?Welk figuur heb jij? Heb je een smal bovenlichaam, maar brede heupen? Of sla je het vet op rondom je middel, maar blijve…
Welke figuren zijn er, en welke kleding staat daar bij?Mensen zijn er in alle soorten en maten, het is dan ook niet gek dat lang niet iedereen er top uitziet in elke willekeur…

Huidveroudering: 10 onbekende boosdoenersHuidveroudering: 10 onbekende boosdoenersDe huid is op jonge leeftijd nog stevig, elastisch en bijgevolg zonder rimpels. Bij het ouder worden nemen de collageen-…
Borstvergroting voor een dag is mogelijkVrouwen met twijfels over borstvergroting krijgen door artsen in New York een oplossing aangereikt: de borstvergroting v…
Ymannee (48 artikelen)
Laatste update: 01-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.