Borstvergroting voor een dag is mogelijk

Vrouwen met twijfels over borstvergroting krijgen door artsen in New York een oplossing aangereikt: de borstvergroting voor 24 uur.

Vergroting of niet?

Je koopt kleding in de winkel, maar thuis kom je er achter dat het toch niet helemaal zit zoals je verwachtte. Geen probleem; je gaat met je bonnetje terug en je ruilt je spullen weer om. Met een borstvergroting zit dat toch even anders.

Met dat idee in het achterhoofd bedachten artsen de tijdelijke borstvergroting. Hierdoor kunnen vrouwen bij wijze van spreken een nieuw paar borsten ‘passen’ om te oordelen of ze wel echt de stap willen nemen om onder het mes te gaan.

Reguliere, permanente borstvergroting

Bij een reguliere, permanente borstvergroting worden door middel van een operatie borstprothesen ingebracht. De operatie vindt altijd plaats onder algehele narcose. Er wordt een snede ter grootte van 4 à 5 centimeter gemaakt om het implantaat in te brengen. Afhankelijk van de situatie wordt dit sneetje in de borstplooi, tepelhof of oksel gemaakt. De dag na de operatie mag de patiënt naar huis.

Na de operatie kunnen de buik en borsten pijnlijk aanvoelen. Het neemt 1,5 tot 2 weken in beslag om te herstellen en aan het eind van deze periode wordt het echte eindresultaat pas zichtbaar.

Borstvergroting voor een dag

Hoewel een borstvergroting sommige vrouwen dolgelukkig maakt, zijn er ook vrouwen die er spijt van krijgen. Ze krijgen niet de boost in zelfvertrouwen, wat ze misschien wel verwachtten, ze krijgen ongewild veel aandacht als gevolg van het nieuwe postuur of het voelt simpelweg niet prettig, Een borstvergroting voor een dag kan helpen deze problemen voor te zijn en kan helpen bij het besluit om wel of niet voor een permanente vergroting te kiezen.

Zoutoplossing

De proefvergroting wordt uitgevoerd door een zoutoplossing in te spuiten en is dus een stuk minder ingrijpend dan een operatie. In tegenstelling tot de permanente vergroting vindt de aanpassing niet plaats achter de borstspier, maar wordt de oplossing in het borstweefsel gespoten. Omdat zout van nature in ons stelsel aanwezig is, is het gebruik ervan veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Het prikje kan zonder verdoving worden toegediend en de procedure neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Het resultaat van de tijdelijke vergroting is na toedienen direct zichtbaar. Een eventuele kleine blauwe plek is het enige spoor van de procedure. Na 24 uur wordt de oplossing weer door het lichaam afgebroken; het verdwijnt via de bloedbaan. Wees wel gewaarschuwd; ondanks dat de kans op een langdurig effect klein is, door de extra vloeistof in de borsten kan de huid wel oprekken. Afhankelijk van de hoeveelheid en frequentie kan dit gevolgen hebben voor de normale stand van de borsten, gezien de steun van de huid verzwakt.

De tijdelijke borstvergroting kan een uitkomst zijn voor vrouwen die niet zeker weten of een borstvergroting het gewenste effect op hun leven zal hebben.

Vergroting voor de gelegenheid

De ingreep wordt echter ook voor andere doeleinden gebruikt. Zo komt het voor dat vrouwen een tijdelijke borstvergroting nemen voor een bruiloft, feestjes en vakanties of om hun partner een nachtje te verwennen.

Een uitstekende oplossing voor vrouwen die niet onder het mes willen of niet voor de rest van hun leven met nepborsten rond willen lopen. Het kost alleen aardig wat geld; maar liefst 3.500 dollar (dit komt neer op ongeveer 2.600 euro). Rond deze prijs beginnen ook de permanente borstvergrotingen, dus de keuze is aan jou. Riskeren of proberen?
© 2014 - 2024 Cesar33, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borstvergroting, niet alleen uit ontevredenheidMet de medische kennis van tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld geworden om plastische ingrepen uit te la…
Wat is een borstvergroting?Een borstvergroting is tegenwoordig niet meer omstreden. Het is normaal geworden om je borsten te laten vergroten. Toch…
Borstvergroting (mamma-augmentatie)Borstvergroting (mamma-augmentatie)Veel vrouwen zijn ontevreden over de grootte en/of de vorm van hun borsten. Een borstvergroting kan in die gevallen een…
Verschillende behandelmethodes borstvergrotingVerschillende behandelmethodes borstvergrotingBij een borstvergroting brengt een plastisch chirurg borstimplantaten in om het volume van de borsten te vergroten. Ook…

Oefeningen en massage voor een slanke tailleOefeningen en massage voor een slanke tailleVeel vrouwen dromen van een zandloperfiguur met een slanke taille. Helaas hebben veel vrouwen last van vetophoping rond…
Kroeshaar moet je minder vaak wassen dan je denktKroeshaar moet je minder vaak wassen dan je denktDeze vraag houdt veel bezitters van kroeshaar bezig. Als je mensen met steil haar vraagt hoe vaak zij hun haar wassen, z…
Bronnen en referenties
  • http://www.nsmbl.nl/het-is-nu-dus-mogelijk-om-een-borstvergroting-te-nemen-die-24-uur-blijft-zitten/
  • http://www.bergmanclinics.nl/
  • https://www.yahoo.com/health/temporary-saline-breast-enhancement-how-safe-is-it-95387879522.html
Cesar33 (8 artikelen)
Gepubliceerd: 04-09-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.