Borstvergroting, niet alleen uit ontevredenheid

Met de medische kennis van tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld geworden om plastische ingrepen uit te laten voeren. Een van de meest populaire vormen van plastische chirurgie is de borstcorrectie. Daarbij gaat het meestal om een borstvergroting.

Reden

De reden waarom iemand een borstcorrectie wil laten uitvoeren kan verschillen. Sommige vrouwen zijn niet tevreden over de grootte van hun borsten en gaan daarom naar de plastisch chirurg. Maar ook zijn er vrouwen die om medische redenen een borstcorrectie aanhalen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is (geweest) van borstkanker en een van de borsten verwijderd is.

Borstcorrectie

Een borstcorrectie is niet hetzelfde als een borstvergroting. De term zegt het al; bij een borstcorrectie gaat het om het corrigeren van de borsten. Dat kan diverse redenen hebben, zoals hiervoor besproken. Bij een borstcorrectie gaat het onder meer om borstvergroting, borstverkleining of het tegengaan van hangborsten.

Borstvergroting

Dit is de meest voorkomende vorm van borstcorrecties. De keuze voor een borstvergroting houdt in dat een vrouw haar borsten wil vergroten. Dat kan op verschillende manieren gebeuren waaronder zelfs massagetechnieken of het slikken van bepaalde (hormoon)pillen. De meest gangbare wijze is middels siliconen protheses. Bij de borstvergroting wordt via een sneetje onder de borst of de oksel een prothese in het lichaam geplaatst, die is opgebouwd uit siliconen of een zoutoplossing. Als deze siliconen eenmaal zitten, moet de borst de tijd krijgen om aan de prothese te wennen. Mocht er eventueel nog een wens zijn om de borsten later opnieuw te vergroten, is het vaak een kwestie van het bijvullen van de siliconen of de zoutoplossing.

Hangende borsten

Wanneer een vrouw last heeft van hangende borsten, kan ze gebruik maken van de borstlift. Dit is een methode om hangende borsten weer in een goede vorm te krijgen.

Borstreconstructie

Wanneer een borst geamputeerd is wat wel eens voor wil komen wanneer een vrouw borstkanker heeft (gehad) kan worden overgegaan op borstreconstructie. Zoals het woord al zegt wordt de borst gereconstrueerd. Normaal gesproken wordt eerst de borsthuid opgerekt, om daarna de huid met een prothese te vullen. Deze operatie lijkt dus veel op die van de borstvergroting.

Conclusie

In tegenstelling tot wat veel mensen denken worden borstvergrotingen, borstreconstructies en borstverkleiningen ook uitgevoerd vanuit een medische reden en komt het niet alleen voort uit ontevredenheid. Er zijn verschillende methoden die gebruikt worden om de borsten weer op maat te maken. Met de huidige kennis en technologieën zullen daar ongetwijfeld nog andere manieren bij komen kijken.
© 2009 - 2024 Paulsmiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borstverkleining: Informatie operatie, ervaringen en kostenOver borstvergroting is er veel informatie te vinden, zowel bij reguliere ziekenhuizen als bij particuliere esthetische…
PIP implantatenPIP implantatenVeel mensen vinden dat er iets aan het uiterlijk van het lichaam moet veranderen. Voor deze veranderingen gaan de meeste…
Borstvergroting voor een dag is mogelijkVrouwen met twijfels over borstvergroting krijgen door artsen in New York een oplossing aangereikt: de borstvergroting v…
Borstvergroting, wat zijn de gevaren?Borstvergroting, wat zijn de gevaren?Een deel van de vrouwen is niet tevreden met haar borsten. De grootte of vorm is niet goed of niet in verhouding met de…

OoglidcorrectieOoglidcorrectiePlastische chirurgie is helemaal van deze tijd. Middels moderne technologieën blijken artsen prima in staat om ontevrede…
Een droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitEen droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitIedereen wil zijn of haar gezonde, jonge huid behouden. Antirimpelcrèmes zijn niet aan te slepen in de winkels, maar kun…
Paulsmiezen (97 artikelen)
Gepubliceerd: 13-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.