Rimpels tegengaan, wegwerken en oplossen kan met babyzalf!

Rimpels tegengaan, wegwerken en oplossen kan met babyzalf! "Hoe geraak ik van mijn rimpels af?" zul je je wellicht afvragen. Een vraag die op de lippen ligt van heel wat vrouwen, maar ook mannen. Rimpels is een fenomeen dat jammer genoeg eigen is aan het ouder worden. Er bestaan verschillende zalfjes en behandelingen om ze tegen te gaan, maar allemaal erg duur. Tot men babybillenzalf testte.

Inhoud


Wat zijn rimpels?

Bij het verouderen van de huid komen rimpels van nature tevoorschijn. Over het algemeen wordt er minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt vanaf middelbare leeftijd. Ook wanneer de huid vaak aan de zon, ook bij gebruik van de zonnebank, wordt blootgesteld zal de elastine sneller afbreken. Wanneer de afbraak van deze stoffen groter is dan de aanmaak ervan zal de huid slaper worden en rimpelvorming vertonen. Niet enkel ouderdom en een teveel aan zon kunnen rimpels veroorzaken, ook roken is erg bevorderend voor rimpels.

Hoe kunnen rimpels op natuurlijke wijze bestreden worden?

In Groot-Brittanië ontdekte men onlangs dat een bepaalde babybillenzalf rimpels tegengaat. Britse vrouwen hebben het intussen meer dan opgepikt en kopen het bepaalde zalfje in overvloed. Het gaat hier om de 'Baby Bottom Butter' van 'Waitrose'. Voor een pot van deze zalf betaal je slechts drie euro, er eentje vinden zal moeilijker zijn. Sinds zijn werking bekend werd, verkocht Waitrose 14 maal zoveel van het product waardoor de productie achterloopt.

Werkt deze zalf tegen rimpels echt?

Ja en neen. De zalf zal je huid zeker zacht houden en mogelijk ook rimpels tegengaan. Dat is op voorwaarde dat je niet rookt en geen zonnebank gebruikt. Dr. Patrick Bowler, een cosmetisch expert, onderzocht de zalf en keurt het gebruik niet af. Het product is veel goedkoper dan alle andere cosmetica, maar wel veel effectiever.

Rimpels tegengaan zonder zalfjes.

Alternatieve methodes

Al jaren zoekt men naar het wondermiddel om rimpels tegen te gaan. Uit eerder onderzoek bleek dat ook slangengif, botox, uitwerpselen van vogels, regendrupels en stamcellen een positief effect hebben op de huid.

Gezond leven

Er zijn ontelbaar veel middeltjes om ons te helpen bij het verzorgen van de huid. De basis van deze verzorging ligt echter bij een gezonde levensstijl. Daarom zijn er een aantal puntjes waar men rekening mee dient te houden indien men een mooie huid wil. Zonder deze lukt het nooit, ook niet met de duurste zalfjes:
  • Slaap acht uur per dag.
  • Ga stress uit de weg.
  • Niet roken.
  • Geen alcohol drinken.
  • Gezond eten.
  • Voldoende bewegen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rimpels verwijderen met botoxRimpels verwijderen met botoxOuder worden vinden maar weinig mensen leuk, zeker als het zijn sporen duidelijk nalaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig t…
Botoxlippen bestaan niet: de onzin over botoxEr doen zoveel onzinverhalen de ronde over botox. Mensen hebben het over botoxlippen als ze opgevulde lippen bedoelen en…
Botox injecties: Info, toepasbaarheid, risico's en kostenBotox injecties zijn een populaire anti-rimpel ingreep, die je letterlijk tijdens de lunch kunt laten uitvoeren. Ook kun…

Hoe komt je parfum optimaal tot zijn recht?Hoe komt je parfum optimaal tot zijn recht?Parfum is een belangrijke extra touch voor je uitstraling, je outfit en je persoonlijkheid. Hoe zorg je ervoor dat je op…
Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Wanneer je kijkt naar Amerikaanse advertenties, lachen prachtige mensen je toe met de meest witte tanden die je ooit heb…
Harrys (177 artikelen)
Laatste update: 18-12-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.