Cellulitis of sinaasappelhuid bestrijden of tegengaan!
Veel vrouwen krijgen last van cellulitis of een sinaasappelhuid. Het is en aandoening die zorgt voor hobbeltjes op de huid, onder andere op de heupen en dijen. Cellulitis krijgt veel aandacht van de schoonheidsspecialisten aangezien het niet in het indeaal beeld van de gemiddelde vrouw past. Het is echter zo dat de middeltjes die de cosmeticafabrikanten aanbieden erg duur zijn en niet altijd werken. Ontdek hier hoe het wel kan!
Inhoud
Stap1: Zoek de oorzaak van jouw cellulitis
Wanneer je wat aan een bepaalde aandoening wil doen, moet je natuurlijk eerst weten wat de oorzaak ervan is. Zo ook bij cellulitis of een sinaasappelhuid. Wanneer je de juiste oorzaak kent is het ook makkelijker om een juiste oplossing te zoeken. Mogelijke oorzaken zijn:
- Te weinig beweging
- Zwaarlijvig
- Slechte voeding
- Stress
- Erfelijkheid
Stap 2: Hoe erg is het? Evalueer jouw cellulitis
We kennen nu de oorzaak, nu wordt het tijd om de graad van de aandoening te evalueren. Cellulitis is namelijk splitsbaar in vier verschillende graden:
- Lichte cellulitis: Er verschijnen onregelmatigheden als de huid wordt samengeknepen. Bij het zitten of staan is de huid echter glad.
- Middelmatige cellulitis: Als de huid wordt samengeknepen ontstaan er lichte deukjes. Bij het zitten of staan is de huid echter glad.
- Sterke cellulitis: Duidelijke aanwezigheid van cellulitis of sinasappelhuid en aanwezigheid van striemen.
- Zware cellulitis: Duidelijke aanwezigheid van cellulitis of sinaasappelhuid die ook goed voelbaar is door de harde hobbels. Ook bij deze vorm zijn er striemen aanwezig.
Stap 3: Ga de cellulitis of sinaasappelhuid tegen
Wees niet naïef, cellulitis zal nooit zomaar verdwijnen. Soms zal deze aandoening zelfs nooit helemaal uit het oog zijn. Het is wel mogelijk om de sinaasappelhuid zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor is echter doorzettingsvermogen en optimisme nodig. Het is namelijk een werk van lange duur. Om cellulitis tegen te gaan dienen er enkele aanpassingen gedaan te worden in je levensstijl, deze dienen dan ook volgehouden te worden om resultaat te hebben. Hou in je doelstellingen rekening met wat je kan en niet met wat je wil.
Veel water drinken
De eenvoudigste stap om een sinaasappelhuid tegen te gaan is het drinken van veel water. Vetten en afvalstoffen worden namelijk door water afgevoerd in het lichaam, dus ook de vetten die zorgen voor de cellulitis. Overdrijven hoeft echter ook niet, zo'n 2 liter per dag volstaat. Teveel water kan zelfs leiden tot vergiftiging met hersen- en spierletsels tot gevolg.
Gezond eten
Cellulitis tegengaan doe je niet door te diëten of af te slanken, maar door gezonder te eten. Voedingsmiddelen met veel suiker of vetten zorgen voor veel gifstoffen in het lichaam. Deze zetten zich vast in het vetweefsel waardoor een sinaasappelhuid ontstaat. Vermijd suiker- en vetrijke producten en vervang ze dor groenten en fruit. Om meer te weten over evenwichtige voeding lees het artikel
Leef langer en gezonder met deze simpele tips!.
Meer bewegen
Bewegen is erg belangrijk om cellulitis tegen te gaan. Wie veel moet zitten voor zijn werk dient ook wat meer inspanning te doen. Wanneer het lichaam te weinig beweegt wordt de bloedsomloop belemmert. Hierdoor krijgen afvalstoffen meer kans om zich in de huid te nestelen waardoor cellulitis ontstaat. Beweging kan trouwens ook stress tegengaan, ook niet onbelangrijk in de strijd tegen een sinaasappelhuid. Stress is namelijk ook een bepalende factor bij cellulitis.
Gebruik huidcrème
De binnenkant wordt nu grondig aangepakt, de buitenkant of het huidoppervlak verdient echter ook aandacht. Gebruik een gewone huidcrème om de bloedsomloop te stimuleren door de huid te masseren. Ook anti-cellulitis middeltjes kunnen gebruikt worden hiervoor maar deze werken niet altijd. Zeker niet wanneer er geen rekening gehouden wordt met de vorige tips. Probeer om de cellulitis minstens tweemaal per dag te masseren met de crème, 's morgens en 's avonds zijn minstens aan te raden. Ook na het douchen dient de huid ingewreven te worden, de huidporiën staan dan namelijk zo open dat de werkzame stoffen extra goed opgenomen worden.
Lees verder