Cellulitis: hoe kom je er vanaf?

Cellulitis ontstaat als het bindweefsel tussen de vetruimtes en de huid dunner of zwakker wordt. Het gevolg is dat je een soort van sinaasappelhuid krijgt. Een huid met daarin putjes en bobbels. Cellulitis komt met name voor op de bovenbenen en billen. Vroeg of laat komt bijna elke vrouw met cellulitis in aanraking.

Hoe ontstaat cellulitis?

Cellulitis ontstaat door het verslappen van het bindweefsel. Bindweefsel verslapt naar mate er minder collageen wordt aangemaakt. Minder aanmaak van collageen kan veroorzaakt worden door vochtophoping, slechte bloedcirculatie, te grote vetruimtes en verschuiving van het opgeslagen vet.

Heb ik cellulitis?

Cellulitis komt met name bij vrouwen voor. De reden dat cellulitis bijna alleen bij vrouwen voorkomt is dat vrouwen rond de billen en bovenbenen een hoger vetpercentage hebben dan mannen. Zon 80 procent van alle vrouwen heeft cellulitis of krijgt er in de toekomst mee te maken. Het feit dat je een sinaasappelhuid hebt is dus niet iets waar je jezelf voor hoeft te schamen. Toch zorgt cellulitis bij veel vrouwen voor onzekerheid en zijn velen haastig opzoek naar methodes om van cellulitis af te komen.

Hoe kom ik van cellulitis af?

De laatste jaren zijn er een hoop methodes op de markt gekomen om cellulitis te verminderen of om er zelfs van af te komen. Vanwege het grote aanbod in verschillende methodes is er voor elk wel een passende manier te vinden voor de strijd tegen cellulitis.

Lichaamsbeweging

Er is geen specifieke sport aan te wijzen die cellulitis tegen gaat, maar lichaamsbeweging zorgt wel voor een goede bloedcirculatie. Als je cellulitis wilt voorkomen is het aan te raden in beweging te blijven. Een goed begin hiervan is het namen van de trap in plaats van de lift.

Endermologie

Endermologie is een methode die toegepast kan worden door de schoonheidsspecialiste of een kliniek voor plastische chirurgie. Bij deze methode moet er een nylon pak gedragen worden waarna er met een apparaat over de bovenbenen en billen heen wordt gegaan. Het apparaat is een soort van kop en zorgt voor een betere bloedcirculatie, contourverbetering en een betere vetverdeling. Behalve cellulitis gaat endermologie ook huidverslapping tegen.

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan minder of geen cellulitis. Des te minder vet je in het lichaam hebt, des te minder de kans op sinaasappelhuid je zal hebben. Daarnaast heeft veel roken en alcohol effect op je collageen. Bij een lagere aanmaak van collageen zal het bindweefsel eerder slap worden.

Crèmes

Op de markt zijn verschillende crèmes te vinden die cellulitis verminderen of voorkomen. De crèmes moeten doormiddel van massage aangebracht worden. Sommige merken leveren bij de crème zelf een massage kop mee.

Conclusie

Helemaal van cellulitis afkomen nadat het zich geopenbaard heeft is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om het te verminderen met behulp van de hier boven genoemde methodes. Bij cellulitis is het daarom belangrijk het te voorkomen of zoveel mogelijk uit te stellen doormiddel van lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl.
© 2011 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellulift endermologie - Ervaringen en resultatenCellulift van Elysée Electro is een massageapparaat dat cellulitis helpt te verminderen en te verwijderen. De activiteit…
Cellu M6 - Endermologie / Lipomassage / RolmassageEén van de bekendste methodes om cellulitis te verwijderen is endermologie. Via een LPG-toestel dat Cellu M6 heet, wordt…
Cellulitis: Voorkomen, genezen of accepterenWat is cellulitis, wie krijgt het en kun je er iets tegen doen? In dit artikel worden deze vragen beantwoord.
Behandeling om cellulitis of sinaasappelhuid te verwijderenBehandeling om cellulitis of sinaasappelhuid te verwijderenCellulitis is eigenlijk niet meer dan een opeenhopingen van vet. Sommige mensen zijn gevoeliger voor cellulitis dan ande…

Moedervlek: wat is het en laten verwijderenMoedervlek: wat is het en laten verwijderenEen moedervlek is een goedaardige opeenhoping van pigmentcellen. De meeste mensen hebben een of meerdere moedervlekken.…
Tips voor een mooie en gezonde huidEen gezonde huid is een mooie huid, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je van jezelf een m…
Leveen (67 artikelen)
Gepubliceerd: 23-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.