Behandeling om cellulitis of sinaasappelhuid te verwijderen

Behandeling om cellulitis of sinaasappelhuid te verwijderen Cellulitis is eigenlijk niet meer dan een opeenhopingen van vet. Sommige mensen zijn gevoeliger voor cellulitis dan andere. Vooral vrouwen krijgen dit sneller dan mannen omdat hun bindweefsel en spiermassa anders in mekaar zit dan mannen. Cellulitis komt meestal voor op lichaamsdelen zoals de billen, heupen en dijen.

Wat is cellulitis?

Cellulitis is eigenlijk niet meer dan opeenhoping van vet. De aan de huid vastzittende strengen trekken de huid naar binnen waardoor de vetcellen meer plaats krijgen om door te dringen en gaan uitpullen. Deze kussentjes komen meestal voor op je heupen, dijen of aan de binnenkant van je bovenarmen. Cellulitis is de oorzaak van vetopeenhopeningen maar wilt niet automatisch zeggen dat iemand te dik is. Zelfs de magerste vrouwen kunnen last krijgen van cellulitis. Mannen en kinderen daarentegen zullen hier minder snel last van gaan krijgen omdat hun bindweefsel anders is dan die van de vrouw.

Wat te doen tegen cellulitis?

Stop met roken, minder alcohol en koffie

Roken is niet goed voor de bloedsomloop en voor de huid waardoor je sneller cellulitis kan krijgen. Door het roken en het drinken van alcohol en koffie kunnen de bloedvaten gaan samentrekken waardoor er meer plaats vrij komt voor vetophopingen.

Lichaamsbeweging

Sport en veel beweging helpen om de huid gezond en strak te houden. Train vooral de lichaamsdelen waar de meeste cellulitis voorkomt zoals de dijen en bovenarmen. Hoe meer en strakker de spierweefsels, des te minder de kans op cellulitis zal zijn. Ook het beoefenen van yoga zou een positieve invloed hebben hierop.

Water drinken

Drink veel water. Veel mensen die cellulitis hebben blijken onvoldoende water te drinken. Drink per dag toch minstens 2 tot 3 liter water. Door het drinken van water krijgt je lichaam een beter doorstroming van het bloed.

Cellulitis crèmes. Werkt het?

Honderden crèmes beloven je om die lelijke cellulitis ineens te doen verdwijnen in het niets. Maar werken ze wel of is dit weer een van die reclamepraatjes? Het antwoord is dat beiden wel correct zijn. Deze crèmes bevatten wel stoffen die goed zijn voor de huid maar alleen dit aanbrengen zal niet helpen om het probleem volledig op te lossen. Het masserend aanbrengen van deze crème in combinatie met de juiste voeding en voldoende beweging zal wel een gunstig effect hebben op de cellulitis. Laat je ook niet verleiden op die dure producten die veel beloven maar eigenlijk evenveel doen als de goedkopere.

Klinische behandeling cellulitis

Endermologie

Endermologie is een behandeling die niet-chirurgisch is en waarbij men pijnloos de huid strak maakt door het gebruik van twee rollers die men over de huid strijkt. Hierbij strijkt men als het ware over de huid van de getroffen gebieden om de vetophopeningen daar te walsen zodat er terug meer plaats komt voor de bindweefsels die de huid terug glad en strak maken. Deze behandeling zal gedurende een aantal weken herhaald moeten worden om het optimale resultaat te kunnen behalen.

Mesotherapie

Hierbij worden meerdere micro-injecties geplaatst in de vetcellen op de getroffen gebieden. In deze injecties zitten geneesmiddelen, plantenextracten en vitaminen die de huid en de bloedcellen zullen stimuleren om het terug te herstellen tot een gezonde en strakke huid.
© 2012 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellu M6 - Endermologie / Lipomassage / RolmassageEén van de bekendste methodes om cellulitis te verwijderen is endermologie. Via een LPG-toestel dat Cellu M6 heet, wordt…
Cellulift endermologie - Ervaringen en resultatenCellulift van Elysée Electro is een massageapparaat dat cellulitis helpt te verminderen en te verwijderen. De activiteit…
Cellulitis: hoe kom je er vanaf?Cellulitis ontstaat als het bindweefsel tussen de vetruimtes en de huid dunner of zwakker wordt. Het gevolg is dat je ee…
Help! Ik heb last van cellulitis!Help! Ik heb last van cellulitis!Veel vrouwen hebben of krijgen of latere leeftijd last van cellulitis. Dit is heel vervelend, vooral in de zomer als je…

Beauty: De heerlijke zon op de huidBeauty: De heerlijke zon op de huidEen open deur, maar het is en blijft slecht om zo met de blote huid de zon in te gaan. Ook bescherming wordt te pas en t…
De zeven schoonhedenDe zeven schoonhedenDe zeven schoonheden zijn uiterlijke kenmerken van het gezicht. Wanneer iemand een of meerdere van deze kenmerken heeft,…
Krisdeprest (143 artikelen)
Gepubliceerd: 14-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.