De zeven schoonheden

De zeven schoonheden De zeven schoonheden zijn uiterlijke kenmerken van het gezicht. Wanneer iemand een of meerdere van deze kenmerken heeft, wordt dit gezien als de onderstreping van schoonheid. Deze zeven schoonheden worden al eeuwen lang beschouwd als tekenen van schoonheid. Het betekend niet dat je geen schoonheid kan zijn, wanneer je geen van deze zeven bezit of andersom. Men kan een van de zeven schoonheden hebben en daar ook niet geheel blij mee zijn.

1. Lichte ogen met donker haar of donkere ogen met licht haar

Iedereen snapt het al. Deze combinatie komt maar zelden voor, daarom worden ze ook een van de zeven schoonheden genoemd. Mocht je lichte ogen met donker haar hebben, of andersom, dan heb je de meest tegenstrijdige schoonheid uit deze lijst. Bekendheden als Elizabeth Taylor, courtney Cox en Hugh Grant bezitten deze schoonheid.

2. Lange en gekrulde wimpers

Heb je van nature lange en gekrulde wimpers? Dan mag je je gelukkig prijzen. Ze trekken niet alleen de aandacht, maar laten je ogen van nature mooier uitkomen. Dit is de reden dat deze op de lijst staat. Tegenwoordig is er met make-up veel te doen, want elke vrouw wil toch mooie lange en gekrulde wimpers?

3. Moedervlekje links of rechts boven de lip

Het moedervlek boven de lip. We kennen het van Marilyn Monroe en model Cindy Crawford. Zij zijn er bekend mee geworden. Het wordt ook wel het schoonheidsvlekje genoemd. Omdat deze van nature niet veel voorkomen, staat deze op de lijst van zeven schoonheden. Tegenwoordig wordt deze ook wel getekend bij bijzondere gelegenheden.

4. pleetje tussen de twee voorste tanden

Ondanks dat veel mensen die dit hebben, hier niet blij mee zijn, een spleetje tussen de twee bovenste voortanden een van de zeven schoonheden. Het gaat hier om een kleine ruimte tussen de twee bovenste snijtanden.

5. Sproeten

Sproetjes komen meestal voor in je gezicht, op je schouders en je armen. Zomersproetjes krijgen sommigen wanneer ze te lang in de zon zitten. Deze sproeten verdwijnen weer naarmate de zon minder wordt. Mensen met een lichte huid hebben het meeste kans op sproeten die het hele jaar door te zien zijn. Ondanks dat niet iedereen hier blij mee is, behoort het wel tot de zeven schoonheden. Mensen met rood haar en een lichte huid zullen hiermee moeten leven. Beroemdheden met sproeten zijn: Nicole Kidman, Julianne Moore en Lindsey Lohan.

6. Kuiltjes in je wangen

Ook komt in de lijst van zeven de kuiltjes in je wangen voor. Dit is een schoonheidsideaal die vaak als charmant gezien wordt. Wanneer iemand lacht en naar de mondhoeken in de wangen verschijnen kleine ‘deukjes’. Deze persoon mag zich gelukkig prijzen met deze charmante schoonheid.

7. Amandelvormige ogen

De ogen zijn het belangrijkste in het gezicht en daarom wordt al laatste aan deze lijst de ogen toegevoegd. Amandelvormige ogen zegt het al: de ogen in de natuurlijke vorm van amandelen. Hoe zien zulke ogen er dan uit? Kijk naar Angelina Jolie en Kate Moss, die van nature zulke ogen hebben.

Tot slot

Er zijn nog enkele schoonheden die niet op de lijst staan, maar wel gezien worden als schoonheden, bijvoorbeeld loensen, mondhoeken die omhoog wijzen en een bleke huid. Toch is men niet lelijk wanneer hij of zij geen enkele van deze schoonheid bezit of niet automatisch mooi wanneer hij of zij er één of meerdere van bezit. Het maakt het alleen wat specialer.
© 2012 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De zeven schoonhedenDe zeven schoonhedenBaal jij van een spleetje tussen je tanden of verberg je je sproeten met liters make-up? Dat hoeft niet langer, want jij…
Sproeten, (wat zijn het precies)Sproeten, (wat zijn het precies)Veel mensen hebben sproeten en er zijn mensen die ze alleen hebben in de zomermaanden. We spreken hier van zomersproeten…
Moedervlekken, wat zijn het?Elk mens heeft wel een aantal moedervlekken, gemiddeld heeft men er zelfs zo'n 25. Een moedervlek is in principe onschul…
De zeven schoonheden van de vrouwDe zeven schoonheden van de vrouwJe hebt vast wel gehoord van de 'zeven schoonheden', maar of je ze ook uit je hoofd kent? Soms kijk je nog eens twee kee…

Behandeling om cellulitis of sinaasappelhuid te verwijderenBehandeling om cellulitis of sinaasappelhuid te verwijderenCellulitis is eigenlijk niet meer dan een opeenhopingen van vet. Sommige mensen zijn gevoeliger voor cellulitis dan ande…
Proefdiervrije app: Time2MakeupProefdiervrije app: Time2MakeupAltijd al willen weten of jou favoriete product getest is op dieren of niet, maar kwam je er nooit achter? Dat is nu ver…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eirym, Pixabay
  • Wikipedia.nl
  • Firanet.nl
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 12-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.