De zeven schoonheden

De zeven schoonheden Baal jij van een spleetje tussen je tanden of verberg je je sproeten met liters make-up? Dat hoeft niet langer, want jij bezit namelijk één van de schoonheden. We hebben allemaal wel iets over de zeven schoonheden gehoord, maar wat zijn de zeven schoonheden nou precies? Misschien ben jij wel de trotse eigenaar van een van de zeven schoonheden. Mocht je hier niet over beschikken, wees dan niet getreurd. Je kunt alsnog een schoonheid zijn!

De zeven schoonheden

De zeven schoonheden hebben betrekking op het gezicht. Mocht jij een van deze kenmerken bezitten dan betekent het dat dat je de gelukkige bent die over een van de zeven schoonheden bezit. Je hebt dan een zeldzaam schoonheidskenmerk volgens Westerse standaarden. Uiteraard zijn er weer andere schoonheidsidealen in verschillende landen.

1. Kuiltjes in de wangen

De kuiltjes in de wangen worden zichtbaar als iemand lacht. Meestal worden kuiltjes als schattig ervaren en geven het gezicht een onschuldige look. Beroemdheden met kuiltjes zijn zangeres Cheryl Cole en model Miranda Kerr. Er zijn ook sterren die geen natuurlijke kuiltjes hebben, maar door piercings in de wangen laten lijken alsof ze kuiltjes hebben. Voorbeelden zijn Amanda Bynes en Blac Chyna.

2. Donker haar en blauwe ogen of blond haar en bruine ogen

Het is zeldzaam om blond haar te hebben met donkere ogen of donker haar met lichte ogen. Vaak hebben natuurlijke blondines blauwe ogen. Daarnaast hebben donkerharige schoonheden vaak bruine ogen. Uiteraard kun je met haarverf deze schoonheid eigen maken door je haar licht te verven als je donkere ogen hebt of je haar donker te verven als je lichte ogen bezit. Vaak wordt Victoria Secret model Adriana Lima erg geprezen om haar schoonheid, zij heeft namelijk donker haar en lichtblauwe ogen.

3. Lange gekrulde wimpers

Het gaat hier om lange, gekrulde en volle wimpers die een vrouw van nature heeft. Tegenwoordig kun je ook wimperextensions laten zetten of nepwimpers opplakken en hierdoor krijg je ook het effect van lange wimpers. Daarnaast bezit elke vrouw wel mascara om zo toch lange gekrulde wimpers te krijgen. Een andere optie is om wonderolie te gebruiken. Deze olie zou haargroei bevorderen en je wimpers dus op een natuurlijke manier langer kunnen maken. Vaak wordt gezegd dat Kim Kardashian lange wimpers heeft als je kijkt naar foto's waarbij zij geen make-up op heeft.

4. Amandelvormige ogen

Ogen komen in verschillende vormen. De ogen kunnen rond zijn, je kunt hangende oogleden hebben, uitpuilende ogen, je ogen kunnen dicht bij elkaar staan, je kunt smalle ogen hebben of amandelvormige ogen. Een amandelvormig oog heeft de vorm van een amandel en dit wordt ook wel als de ideale oogvorm gezien. Je kunt je ogen amandelvormig laten lijken door zwarte eyeliner op te doen en een winged eye te maken. Beroemdheden met amandelvormige ogen zijn Megan Fox en Rihanna.

5. Moedervlek boven je lip

Een moedervlekje boven de lip wordt als sexy gezien en daarnaast komt het weinig voor op die plek. Het gaat hier om een natuurlijk zwart of bruin moedervlekje dat links of rechts boven de lip aanwezig is. Model Cindy Crawford heeft haar succes mede te danken aan haar bruine moedervlek boven haar lip. Uiteraard kun je ook zelf stiekem een moedervlekje aanstippen met zwartbruine eyeliner of zwarte oogpotlood, zodat het lijkt dat je een van de zeven schoonheden bezit.

6. Sproetjes

Sproetjes komen vaak voor bij mensen met een bleke huid, maar ook mensen met een getinte huid kunnen sproeten krijgen door in de zon te liggen. Vaak vinden vrouwen sproeten in het gezicht niet leuk en bedekken de sproeten met make-up. Dit is niet nodig, gezien sproeten als een van de zeven schoonheden wordt gezien. Bekende sterren, zoals Lindsay Lohan en Emma Stone zijn blij met hun sproeten en bedekken dit zeker niet met make-up.

7. Spleetje tussen je voortanden

Veel mensen houden van rechte tanden en zijn dan ook niet blij met een spleetje tussen de tanden. Meestal kom je van spleetjes af door een beugel te dragen. Er zijn echter ook vrouwen die bekend staan om het spleetje tussen hun tanden. Zo is het handelsmerk van Nederlands model Lara Stone het spleetje tussen haar tanden.

Waar komt het vandaan?

Iedereen heeft wel eens van de zeven schoonheden gehoord. Het is echter onbekend wie de zeven schoonheden bedacht heeft. Op internet circuleren er zelfs meerdere varianten van de lijst. Waarbij de V-vormige haargrens, molligheid, bleke huid en scheel kijken (loensende ogen) ook op de lijst staan. Er zitten echter geen theorieën of oude wijsheden achter de zeven schoonheden verborgen. Iemand heeft op een dag bedacht dat er zeven schoonheden zijn en wij volgen diegene gewoon. Een aantal van deze schoonheden is wel te verklaren. Bijvoorbeeld donker haar en blauwe ogen. Dit wordt als een schoonheid gezien, omdat het niet vaak voorkomt.

Zeven schoonheden ook voor de man?

Hoewel de zeven schoonheden meestal verwijzen naar vrouwen, kunnen deze schoonheden ook voor mannen gelden. Veel vrouwen doet een man met blauwe ogen en donker haar het hart wel degelijk sneller kloppen. Daarnaast worden lange gekrulde wimpers en kuiltjes ook gewaardeerd bij mannen.

Schoonheidsideaal in andere landen

In ieder land of zelfs werelddeel gelden weer andere schoonheidsidealen.
  • Afrika: In veel Afrikaanse landen is een lichte huid het ultieme schoonheidsideaal. Het schijnt zelfs dat vrouwen met een lichtere huid eerder een man krijgen dan hun vriendinnen.
  • India: In India wordt een lichte huidskleur mooier gevonden dan een bruine. Er worden ook allerlei crèmes om een lichtere huid te krijgen verkocht in India en veel Aziatische landen.
  • Italië: Grote neuzen doen het erg goed in dit land. Dit wijst op een sterke persoonlijkheid.
  • Japan: De Japanse geisha’s werden beoordeeld naar het vel in hun nek. Hoe witter en zachter dat was, hoe aantrekkelijker de geisha.
  • Suriname: Rubensvrouwen doen het erg goed in dit land.

Lees verder

© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De zeven schoonhedenDe zeven schoonhedenDe zeven schoonheden zijn uiterlijke kenmerken van het gezicht. Wanneer iemand een of meerdere van deze kenmerken heeft,…
De zeven schoonheden van de vrouwDe zeven schoonheden van de vrouwJe hebt vast wel gehoord van de 'zeven schoonheden', maar of je ze ook uit je hoofd kent? Soms kijk je nog eens twee kee…
Spleetje tussen tanden opvullenIedereen wil wel een perfect gebit waar de tanden mooi en direct op elkaar aansluiten. In werkelijkheid is dit echter va…
Schoonheden, ijdeltuiten, aantrekkelijk en afstotende mensenSchoonheden, ijdeltuiten, aantrekkelijk en afstotende mensenMensen, er zijn knappe mensen, mooie mensen, echte klassieke schoonheden, ware ijdeltuiten, zeer aantrekkelijke mensen e…

Mooiste party kapselsJe hoeft niet naar de kapper vlak voor een feestje. De mooiste party kapsels kun je namelijk zelf maken na het lezen van…
Beauty: volwassen en puistjes!Beauty: volwassen en puistjes!Je verwacht dat je na je pubertijd van de puistjes af bent. Halleluja, de vlag kan uit, de gave huid is terug. Voor somm…
Bronnen en referenties
Reacties

Gianni, 23-11-2019
Gelden de 7 schoonheden ook voor mannen? want dan bezit ik er 3. Reactie infoteur, 25-02-2020
Jazeker!

Anoniem, 15-07-2019
Ik heb 5 van de 7 schoonheden: een moedervlek boven mijn lip, kuiltjes in mijn wangen, spleetje tussen mijn tanden, lang gekrulde wimpers en sproetjes. Mijn vraag is dit bijzonder? Reactie infoteur, 20-08-2019
Zolang je jezelf maar bijzonder vindt!

Anoniem, 07-10-2018
Ik heb 2 van de zeven schoonheden
Bruine ogen met blond haar en op mijn linker boven lip een moedervlek maar hoe groot is de kans dat je een van de zeven schoonheden hebt? Reactie infoteur, 11-10-2018
Het is moeilijk te bepalen wat de kans is dat je een van de zeven schoonheden hebt, maar je kunt in ieder geval van geluk spreken als je er 2 van de 7 hebt. Uiteraard kun je de schoonheden tegenwoordig ook nabootsen. Denk aan je haar verven of lenzen indoen, zelf een moedervlekje tekenen met een zwart oogpotlood of je wimpers krullen.

Jaimie, 10-07-2017
Ik heb 2 van de zeven schoonheden en mijn broertje 3 van de zeven schoonheden. Reactie infoteur, 07-10-2017
Leuk!

Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 24-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.