De zeven schoonheden van de man

De zeven schoonheden van de man De bekende lijst met de zeven schoonheden kennen veel mensen al. Meestal geldt dit lijstje met zeven schoonheden voor vrouwen. Mannen hebben echter ook mooie karakteristieken net als vrouwen. Uit vele onderzoeken komt naar voren dat bijvoorbeeld sterke gezichtstrekken en gespierde armen mooi worden gevonden bij mannen, maar waarom is dat zo? Wat wordt als mooi en aantrekkelijk gezien bij mannen? Eigenlijk kun je bij mannen ook wel spreken van de zeven schoonheden.

Gedefinieerde kaaklijn

Een goed gedefinieerde brede kaaklijn is een teken van schoonheid sinds de tijd van de Egyptenaren. Volgens evolutionair psycholoog David Buss duidt een brede hoekige kaaklijn erop dat een man een hoog testosterongehalte heeft. Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat mannen er mannelijk en ruig uitzien. Dit vinden vrouwen meestal sexy.

Sterke gelaatstrekken

Een stevige, sterke neus bij de man straalt een sterk karakter en kracht uit. Hiermee worden geen asymmetrische neuzen, gebogen neuzen of wijde neuzen bedoeld, maar een mooie ferme neus. Verder is een sterke kin ook erg mannelijk. Er bestaan zelfs cosmetische ingrepen voor mannen, zoals kin implantaten, zodat mannen een sterke kin kunnen krijgen die zij willen.

Mooie ogen

Uit de algemene lijst met zeven schoonheden worden donkere ogen bij licht haar en lichte ogen bij donker haar mooi gevonden. Dit is ook het geval bij mannen. Sommige mannen zijn ook gezegend met mooie lange wimpers die hun ogen omlijsten en waardoor zij een mysterieuze look krijgen en hun ogen nog meer opvallen.

Volle lippen

Volgens onderzoekers bepaalt de grootte van iemands lippen of degene seksueel aantrekkelijk is voor andere mensen. In de Verenigde Staten geldt vaak het motto: “the bigger the better”, waarbij volle lippen daarom als mooi worden gezien. Voor mannen geldt dat de lippen niet te groot moeten zijn, want dat is een teken van vrouwelijkheid. Medium lippen worden mooi gevonden bij mannen en de lippen moeten vooral vol en verzorgd eruit zien.

Gezichtshaar

Dit is een duidelijk kenmerk van mannelijkheid. Hoewel gezichtshaar een natuurlijk fenomeen is voor mannen kan het ook worden gezien als decoratie. Hierbij wordt er geen lange kerstman baard bedoeld, maar bijvoorbeeld een getrimde baard of snor. Door een bepaalde gezichtshaarstijl aan te nemen, kun je bepaalde gezichtskenmerken benadrukken of juist wegmoffelen. Daarnaast worden woeste wenkbrauwen ook als sexy en mannelijk gezien.

Kaal hoofd

Gezichtshaar wordt aantrekkelijk gevonden bij mannen en dit is juist het tegenovergestelde. Een kaal hoofd is een natuurlijk verschijnsel bij ouder wordende mannen. Echter zijn in eerste instantie niet alle vrouwen even gecharmeerd van kale mannen, maar een zelfverzekerde en verzorgde kale man, zal zeker de aandacht trekken van het vrouwelijk schoon. Bij een kale man vallen gezichtskenmerken, zoals de ogen nog meer op en dit vinden vrouwen mooi.

Gespierd strak lichaam

Veel vrouwen houden wel van een gespierd lichaam bij een man. Sommige vrouwen zijn gek op alleen een sixpack, gespierde armen of een gespierde rug. Andere vrouwen zien het hele lichaam het liefst gespierd. Over het algemeen vinden vrouwen een man die een strak lijf heeft mooi, maar niet een type bodybuilder. Verder zijn sommige mannen gezegend met natuurlijke brede schouders en een brede borstkas en dit wordt ook aantrekkelijk gevonden.

Lees verder

© 2011 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De zeven schoonhedenDe zeven schoonhedenDe zeven schoonheden zijn uiterlijke kenmerken van het gezicht. Wanneer iemand een of meerdere van deze kenmerken heeft,…
De zeven schoonheden van de vrouwDe zeven schoonheden van de vrouwJe hebt vast wel gehoord van de 'zeven schoonheden', maar of je ze ook uit je hoofd kent? Soms kijk je nog eens twee kee…
Schoonheden, ijdeltuiten, aantrekkelijk en afstotende mensenSchoonheden, ijdeltuiten, aantrekkelijk en afstotende mensenMensen, er zijn knappe mensen, mooie mensen, echte klassieke schoonheden, ware ijdeltuiten, zeer aantrekkelijke mensen e…
Wat maakt een man knap? Aantrekkelijkheid bij mannenWat maakt een man knap? Aantrekkelijkheid bij mannenMannen zijn niet weg te denken uit onze wereld. Ongeveer de helft van de wereldbevolking bestaat uit mannen, de andere h…

Alles over gespleten haarpuntenAlles over gespleten haarpuntenHeb je mooi lang haar en dan krijg je gespleten haarpunten, het kan je haar helemaal verpesten. Wat zijn gespleten haarp…
Je haar blonderen: veelgestelde vragenJe haar blonderen: veelgestelde vragenBlond haar. Volgens de statistieken wordt de wereld een smeltkroes, en sterft de natuurlijk blonde mens uit. Geen wonder…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Universal Music Greece, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/2817795.stm
  • http://goldsea.com/Features/Beauty/men.html
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 06-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.