Cellulitis: Wat doe je eraan?

Cellulitis: Wat doe je eraan? Bijna alle vrouwen, ongeveer negentig procent, krijgen vroeg of laat te maken met cellulitis. Dit kan al in de pubertijd ontstaan maar ook op latere leeftijd komt cellulitis voor. Ook kinderen met overgewicht kunnen al vroeg cellulitis ontwikkelen. De mate van cellulitis is voor iedereen anders. De een heeft er meer last van dan de ander. Het hebben van cellulitis is een natuurlijk verschijnsel maar meestal niet zo charmant. Maar is er iets aan te doen?

Cellulitis: Waar op ons lichaam.

Meestal komt cellulitis voor op de billen, dijen en onderbenen maar soms ook op de buik. Cellulitis kan versterkt worden bij overgewicht maar wordt niet veroorzaakt door overgewicht. Slanke vrouwen hebben het namelijk ook. Wel gebeurd het vaak dat vrouwen die er eerder geen last van hadden, na de menopauze ineens wel cellulitis vormen. Of, vrouwen die slank zijn en wat bijkomen door bijvoorbeeld een zwangerschap, hun cellulitis duidelijker gaan zien. Bij cellulitis vormen de vetten onder de opperhuid hobbels en bobbels wat lijkt op kuiltjes in de huid. De bloedcirculatie vermindert en afvalstoffen en vocht worden minder goed door het lichaam afgevoerd. Hierdoor ontstaan de deuken en bobbels. Sinaasappelhuid is een andere benaming voor het hebben van cellulitis.

Cellulitis: Hoe ontstaat dit?

Er zijn meerdere oorzaken te benoemen hoe cellulitis ontstaat en hoe het zich ontwikkeld. Enkele redenen van het krijgen of hebben van cellulitis heb ik hieronder voor je uitgelicht.

Erfelijkheid.

Erfelijkheid speelt een rol bij het krijgen van cellulitis echter zijn hormonen vaker de boosdoener. Cellulitis wordt vaak in verband gebracht met zwangerschap, de menopauze, pubertijd en ook pilgebruik. Omdat er dan veel hormonen voorkomen in je lichaam is de kans groot dat cellulitis zich gaat ontwikkelen op een natuurlijke wijze.

Vette voeding.

Als je veel junkfood of vette voeding neemt met verzadigde vetten zorgt dat ervoor dat je lichaam meer vetstoffen gaat opnemen. Dit zorgt ook weer voor meer gifstoffen in het lichaam die niet goed afgevoerd kunnen worden. Ook dit ondersteund cellulitis.

Medicijnen.

Helaas zijn er ook medicijnen die ervoor kunnen zorgen dat gifstoffen moeilijker door het lichaam worden afgevoerd. Helaas kan hierdoor dan ook cellulitis ontstaan. Stop echter niet zomaar met medicamenten dit kan schadelijk zijn!

Geen goede bloedsomloop.

Wanneer je te weinig beweegt, rookt of vaak strakke kleding draagt kan het zijn dat je bloedsomloop slecht wordt. Wanneer je geen goede bloedsomloop hebt kunnen vetstoffen minder goed worden afgevoerd wat zich kan uiten in het krijgen van meer cellulitis.

Cellulitis: Hoe vermijden.

Cellulitis is niet te verwijderen al wat sommige mensen je ook doen geloven. Ook met smeersels zal je cellulitis niet weg gaan. Het kan wel verminderd worden en ook kan je er zelf voor zorgen om cellulitis zoveel mogelijk te vermijden. Neem onderstaande tips hiervoor in acht.

Beweging.

Zorg zeker voor voldoende beweging, dit komt je bloedsomloop ten goede en afvalstoffen kunnen zo beter worden afgevoerd.

Niet te vet eten, kies voor gezond.

Gezonde voeding is heel belangrijk voor je lichaam en geest. Cellulitis is vet dus als je ervoor zorgt dat je minder vetten neemt en meer beweegt kan dit aanzienlijk verminderd worden.

Water drinken.

Water voert afvalstoffen uit het lichaam af. Ook heb je water nodig om je lichaam gezond te houden. Water is ook nog eens calorie arm.

Masseren.

Om je bloedsomloop beter te laten werken kan een massage helpen. Je kunt dit prima zelf doen maar soms is het ook goed om eens naar een schoonheidsspecialist te gaan. Deze weten de plekken precies te vinden.

Geniet van de sauna.

Wanneer je naar de sauna gaat en veel wisselbaden neemt zal je bloedsomloop verbeteren. Ook zweet je veel afvalstoffen uit tijdens een sauna bezoek. Je cellulitis kan hierdoor wel degelijk verminderd worden. Een leuke bijkomstigheid is een ontspannen lichaam en een super zachte huid.

Cellulitis: Tot slot.

Tot slot wil ik je nog mededelen dat cellulitis niet geheel te vermijden is en ook niet zomaar te verwijderen is. Er is een mogelijkheid om tijdelijk minder cellulitis te hebben en dat is liposuctie echter heeft dit geen blijvende resultaten. Denk er zeker aan dat alle vrouwen wel ergens last hebben van cellulitis en dat dit niet schadelijk is voor de gezondheid.
© 2010 - 2024 Steffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellulitis of sinaasappelhuid bestrijden of tegengaan!Veel vrouwen krijgen last van cellulitis of een sinaasappelhuid. Het is en aandoening die zorgt voor hobbeltjes op de hu…
Cellulitis, wat kan je eraan doenCellulitis, wat kan je eraan doenCellulitis is de schrik van iedere vrouw. Niemand is blij met een sinaasappelhuid, het is een typische vrouwenkwaal. Cel…
Cellulitis: hoe kom je er vanaf?Cellulitis ontstaat als het bindweefsel tussen de vetruimtes en de huid dunner of zwakker wordt. Het gevolg is dat je ee…
Weleda Berken cellulitis olieDe Weleda berken cellulitis olie helpt cellulitis voorkomen. De cellulitis olie verbetert de bestaande cellulitis en de…

Sauna en afvallenSauna en afvallenLekker zweten in de sauna en hierdoor afvallen. Dit is de vraag die bij veel mensen afspeelt. Veel mensen geloven, dat j…
Hoe je gewicht kunt verliezenHoe je gewicht kunt verliezenAfvallen is heel moeilijk. Stel eens dat je met iemand anders gaat afvallen, dan gaat het een stuk makkelijker. Als je h…
Steffie (51 artikelen)
Gepubliceerd: 13-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.