Hoe komt je parfum optimaal tot zijn recht?

Hoe komt je parfum optimaal tot zijn recht? Parfum is een belangrijke extra touch voor je uitstraling, je outfit en je persoonlijkheid. Hoe zorg je ervoor dat je optimaal van je parfum kan genieten? Parfum is voor zowel mannen als vrouwen een toevoeging voor je uitstraling. Omgaan met iemand met een verzorgde, aantrekkelijke geur is vele malen makkelijker dan met iemand met een minder frisse lichaamsgeur. Kies daarom het juiste parfum en breng hem zorgvuldig aan, zodat je er de hele dag lang plezier aan hebt!

Parfum kiezen

Het aanbod aan parfums is enorm. Zowat alle modehuizen hebben een parfumlijn met allerhande verschillende geurtjes: fris en fruitig, zwaar, zoet, houtachtig... De mogelijkheden zijn ontelbaar. Als je een parfum gaat uitkiezen, probeer hem dan zeker uit! De geur werkt telkenmale anders in op diverse huidtypes. Een parfum die je heerlijk vindt ruiken bij een vriendin, is daarom niet automatisch even geschikt voor jou! Spuit dus een kleine hoeveelheid op je eigen pols en laat het parfum een paar minuutjes intrekken, dan pas kan je de definitieve geur opsnuiven. Hou ook rekening met de omstandigheden waarin je je parfum zal dragen: 's zomers kies je best voor een lichte geur, en 's winters of 'savonds mag het best wat zwaarder zijn.
Laat je adviseren als je in de winkel staat! Verkoopsters weten welke parfums in dezelfde lijn liggen, als je hen dus vertelt welke geuren je passend vindt, zullen zij vast ook andere suggesties kunnen doen.

Wanneer parfum aanbrengen?

Parfum houdt het best op een warme huid. Breng je parfum daarom aan net na het douchen of na het nemen van een bad, voor een optimaal resultaat. Parfum blijft minder lang hangen op een droge huid. Heb je daar dus last van, smeer dan eerst een neutrale bodylotion of de bodylotion die bij je parfum hoort. Zo wordt de geur versterkt en blijft hij langer.

Waar breng je je parfum aan?

Zoals eerder gezegd blijft parfum het langst hangen op een warme huid. Kies daarom de plekjes van je lichaam uit die het warmst zijn, meestal zijn dit de plaatsen waar je polsslag voelbaar is. De binnenkant van de polsen, de hals of de borst zijn dus ideale plekken om je parfum te spuiten, maar ook minder traditionele plaatsen zoals rond de navel of in de knieholte kunnen een goed resultaat hebben. Heb je het altijd koud? Breng dan vooraf wat meer parfum aan .. Mensen die het altijd warm hebben, hebben minder parfum nodig voor hetzelfde resultaat.

Voor je je haar gaat borstelen, kan je ook wat parfum op je borstel aanbrengen. Zo breng je de geur in je haren, en telkens je haren bewegen zullen er kleine hoeveelheden van je parfum vrijkomen. Spuit nooit parfum rechtstreeks op je haar, het hoge alcoholgehalte zal je haar immers uitdrogen!

Kleren parfumeren geeft meestal ook een langdurig resultaat. Let wel op met delicate stoffen en kleuren: breng je parfum altijd op de binnenkant van je kledij aan en doe dit vanop enige afstand. Opgepast met juwelen: Als je parfum op je juwelen spuit, zullen strass-stenen snel vervagen!

Wie echt een optimaal resultaat wil bekomen, kan zich best "in lagen" parfumeren. Gebruik eerst de bijhorende douchegel of zeep, smeer je lichaam daarna in met dezelfde bodylotion en sluit af met je parfum. Zo ben je "doordrongen" van de geur en zal je de hele dag en avond van je parfum kunnen genieten!

Hoeveel parfum?

Het is niet de bedoeling dat anderen je tot op 50 meter kunnen ruiken. Doseer je parfum dus zorgvuldig! In theorie mogen enkel personen die in een straal van 50 centimeter rondom je staan, je parfum ruiken. Wees er je van bewust dat je na een tijdje je eigen parfum niet meer ruikt. Dit betekent niet dat je moet bijspuiten, wel dat je reuksysteem "immuun" geworden is voor de geur. Anderen zullen je parfum dus wel nog ruiken!

Draag je eau de toilette, dan kan je wat meer aanbrengen dan als je eau de parfum draagt. Eau de parfum is doorgaans sterker en houdt langer.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Parfum: Coco Mademoiselle van ChanelParfum: Coco Mademoiselle van ChanelIn 2001 kwam het beroemde cosmetica merk met een nieuw parfum. Met dit parfum richtte Chanel haar pijlen vooral op de je…
Verschil tussen Eau de cologne, toilette en parfumVerschil tussen Eau de cologne, toilette en parfumEau de parfum, Eau de toilette en Eau de cologne: wat is het verschil tussen deze drie? Wie een parfum of geurwater wil…
Allergisch voor parfumAllergisch voor parfumAllergisch zijn voor parfum is lastig, parfum zit in zeer veel huidverzorgingsproducten, zodat het vermijden van parfum…
Chanel No. 5, een tijdloze geurChanel No. 5, een tijdloze geurChanel No. 5 is het parfum dat zo bekend werd dat er naar men zegt tegenwoordig elke 30 seconde een flesje over de toonb…

Dierlijke stoffen in cosmeticaDierlijke stoffen in cosmeticaPaardenhaar, schapenvet, vermaalde insecten; mensen smeren van alles op hun huid. In cosmetica zitten legio stoffen die…
Rimpels tegengaan, wegwerken en oplossen kan met babyzalf!Rimpels tegengaan, wegwerken en oplossen kan met babyzalf!"Hoe geraak ik van mijn rimpels af?" zul je je wellicht afvragen. Een vraag die op de lippen ligt van heel wat vrouwen,…
Bronnen en referenties
Juliedr (165 artikelen)
Laatste update: 13-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.