Wimpers verlengen / Wimpers dikker maken

Wimpers verlengen / Wimpers dikker maken Volle wimpers kunnen de ogen onmiddellijk mooier en glamoureuzer maken. Hoewel sommige vrouwen van nature gezegend zijn met volle en lange wimpers, moeten anderen speciale producten gebruiken en hun levensstijl aanpassen om hun wimpers te verlengen en dikker te maken. Hieronder volgen enkele tips.

Vitamine E

Breek een capsule met vitamine E olie open en smeer hiermee dagelijks je wimpers in. Doe dit minimaal één maand lang.

Olijfolie

Ook olijfolie is heel goed om je wimpers te verlengen en te verdikken. Het gemakkelijkste is om de olijfolie in plaats van een reinigingsproduct of ontschminker te gebruiken. Afwassen met lauw water.

Amandelolie

Wimpers verlengen en dikker maken kan door ze dagelijks met amandelolie in te wrijven. Het beste is om dit voor het slapengaan op te brengen en ze een nacht lang te laten intrekken.

Vaseline

Vaseline stimuleert de wimpergroei en verbetert de textuur van de wimpers. Breng de vaseline rechtstreeks op de wimpers aan (eventueel met behulp van een borsteltje) en laat een hele nacht lang inwerken. In plaats van vaseline kan je ook glycerine gebruiken.

Calendulabloemen en maïsbloemen

Maak een lotion op basis van calendulabloemen en maïsbloemen. Masseer dagelijks hiermee de wimpers.

Wimpers knippen

Iedereen weet dat het haar op je hoofdhuid sneller groeit als je het laat knippen. Bij wimpers is dat net hetzelfde. Door de uiteinden eraf te knippen, zal je je wimpers al snel verlengen en dikker maken.

Gezonde voeding

Een gezonde voeding is belangrijk en moet voldoende vitamines, mineralen, proteïnen en koolhydraten bevatten. Smoothies zijn bijzonder geschikt om de wimpergroei te stimuleren; er bestaan zelfs speciale smoothies om de wimpergroei en haargroei te verbeteren.

Vitamine B en vitamine D

Neem extra vitamine B en vitamine D in. Deze vitamines maken de wimpers dikker en zorgen ervoor dat ze beter bestand zijn tegen externe factoren zoals mascara en krultangen.

Mascara

Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van mascara en laat zeker geen make-up in de wimpers als je gaat slapen. Mascara verhindert immers de groei van de wimpers.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Wimpers verlengenBeauty: Wimpers verlengenWe kunnen van alles aan onszelf laten veranderen, dus het was een kwestie van tijd dat ook de wimpers aan de beurt waren…
Wimpers, functioneel en mooiWimpers, functioneel en mooiWimpers kunnen de ogen ‘open’ doen lijken en je kunt door de manier van opmaken dat meegeven wat je uit wilt stralen. Mo…
Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…

Trainen voor een platte buikTrainen voor een platte buikVeel vrouwen en mannen dromen van een platte buik of een sixpack, want dat geldt als symbool van gezondheid, schoonheid…
Tanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteTanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteDankzij Magic White kan je tegenwoordig je tanden bleken (tanden bleachen) in minder dan een half uur tijd en dit zonder…
Bronnen en referenties
  • Geneeskrachtige kruiden voor dummies. Christopher Hobbs.
  • Handboek natuurlijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen. Andrew Weil.
  • De taal der kruiden. Mellie Uyldert.
  • Compleet handboek van de natuurlijke geneeswijzen. Jane Alexander.
  • Het handboek voor een natuurlijke gezondheid. Mark Evans.
  • Geneeskrachtige planten en kruiden. Ute Kunkele & Till Lohmeyer.
  • Ayurveda en kruiden. Vasant Lad & David Frawley.
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.