Beauty: Wintersport en verzorging

Beauty: Wintersport en verzorging Hoewel we het allemaal weten, vinden we het toch lastig om te bedenken dat we tijdens de wintersport ook wel wat extra verzorging voor het hele lichaam kunnen gebruiken. Dit is absoluut niet alleen voorbehouden aan de zomervakantie. Mogelijk dat je het hele lichaam kunt zien, beweegt ons in de zomermaanden eerder om ons lichaam goed te verzorgen. Waar moet je - behalve goede skikleding - tijdens de wintersport zoal aan denken?

Algemene verzorging

Iedereen, of toch bijna het grootste gedeelte van de bevolking zal zich in de ochtend wassen. Maar denk dan tijdens het wassen/verzorgen eens aan wat andere producten die net iets meer voor je doen.

Gezichtshuid

De huid van je gezicht is ook tijdens de wintersport extra gevoelig. De zonnestralen zijn in de bergen extra fel en een bescherming is erg belangrijk. Neem een dagcrème met een zonnefilter en gebruik voor extra gevoelige plaatsen als de neus een sunblock. Naast een zonnefilter moet de crème ook vet genoeg zijn en die de huid hydrateert. Verschillende merken hebben dergelijke dagcrèmes in het assortiment (bijvoorbeeld Lancome, La Poche Rosay en Chanel).

De dunne huid van de lippen is ook extra gevoelig en kan een goede bescherming gebruiken. Clarens en Biotherm hebben een lippencrème die én een zonnefilter heeft én de lippen een mooie glans geeft.

Maar begin iedere vakantie – eventueel thuis al – met een goede scrubbeurt. Dode huidcellen worden zo verwijderd, je huid gaat er weer beter uitzien (doorbloeding wordt gestimuleerd) en neemt de producten die je gebruikt beter op. Kijk altijd wel goed dat je een scrub gebruikt voor het juiste huidtype. Als je bijvoorbeeld last van couperose hebt, zijn de normale scrubs uit den boze. Gebruik dan een aangepaste, zachtere versie.

Heb je een sauna binnen handbereik denk dan ook vooraf even aan een maskertje voor het gezicht en een speciale voor de gevoelige huid rond de ogen en de neus-lip contour. Pas het masker aan aan je huidtype. Daarna de sauna in, is extra goed voor de huid.

Lichaamshuid

Scrubben en smeren zijn de beste ingrediënten voor de huid. Zo heeft Collistar een scrub gecombineerd met een olie en dat maakt dat je huid al tijdens het scrubben een goede verzorging krijgt. Heb je liever een nog ruigere versie van scrubben, neem er dan een met zeezout. Verschillende merken hebben een scrub op basis van zeezout, o.a. Shiseido.

Als je de huid goed geschubd hebt worden alle crèmes beter opgenomen en crème is wat je huid kan gebruiken. Sowieso droogt je huid in de winter vaak uit door automatisch temperatuur regulatie in veel kantoren. Zeker als er te weinig vocht in de lucht gebracht wordt (en dat is meestal het geval), kan je huid sterk uitdrogen. Maar ook de sterk wisselende temperaturen tijdens de wintersport (buiten en binnen) heeft invloed.

Breng een vocht reguliere bodylotion aan of als je huid erg droog is kan je ook voor een bodycreme kiezen. Helaas hebben niet alle merken een crème versie in het assortiment. Om te voorkomen dat de huid na het douchen te veel uitdroogt, kan je ook een douchegel op oliebasis gebruiken.

Bron: 27707, PixabayBron: 27707, Pixabay
Handen
De handen zijn weer een geval apart en smeren is ook daar essentieel. Misschien nóg wel belangrijker dan je lichaamshuid. Je komt met je handen verhoudingsgewijs veel in aanraking met water en dat wil zeggen dat je handen ook meer kans op uitdrogen hebben. Bij sommige mensen resulteert dit zelfs in kloven.

Neem een goede vette handcrème die goed opgenomen wordt door het lichaam. Handcrèmes zijn er in alle soorten en maten, maar extreem droge handen mogen ook wel wat uierzalf gebruiken (soms kan vaseline ook nog wel eens helpen). Het ruikt niet super, maar op de lange latten met handschoenen aan, is dat niet het ergste. Na het douchen (voor de apres-ski) kan je dan weer een normale verzorgende handcrème op de handen aanbrengen.

Tot slot

Het lijkt allemaal veel, maar met enkele basisproducten kom je ook tijdens de skivakantie al een heel eind. Vergeet niet dat je kunt verbranden en dus producten met een zonnefilter en je huid kan uitdrogen en daarvoor is een vet producten wat wel hydrateert erg handig.
© 2011 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: De huid in de winterBeauty: De huid in de winterDe huid is je grootste orgaan en net zo belangrijk als alle andere, meer kwetsbare organen in ons lichaam. Maar omdat he…
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Beauty: Wel of niet extra verzorgen van de handenBeauty: Wel of niet extra verzorgen van de handenHanden zijn in principe continue bezig en dat maakt dat de handen sterk moeten zijn. Sterk in de zin dat de huid van de…
Beauty: Lenteverzorging van de handen en nagelsBeauty: Lenteverzorging van de handen en nagelsAls het voorjaar in beeld komt, is er direct minder ruimte voor de wanten, handschoenen, lange mouwen etc. Maar met de c…

Beauty: oogverzorgingBeauty: oogverzorgingDe ogen zijn bijna letterlijk, maar vaak zeker figuurlijk echte blikvangers. Ze geven uitdrukking aan je gezicht. Je kun…
Beauty: Een mooie mondBeauty: Een mooie mond“Een mooie mond” is wat de spreker er persoonlijk van vindt. De een vindt smalle lippen mooier, de ander ziet ze liever…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ferobanjo, Pixabay
  • Afbeelding bron 1: 27707, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.