Beauty: Lenteverzorging van de handen en nagels

Beauty: Lenteverzorging van de handen en nagels Als het voorjaar in beeld komt, is er direct minder ruimte voor de wanten, handschoenen, lange mouwen etc. Maar met de centrale verwarming en de kachel heeft de huid, en dus ook die van de handen, wel een achterstandje opgelopen. Voordat de handen lekker in de zon of schaduw een fris kleurtje mogen krijgen, gaat er wat extra verzorging aan vooraf.

Basisverzorging

Niemand die iemand verplicht om de handen goed te verzorgen, maar nog los van het feit dat het voor jezelf prettig oogt (je ziet ze immers de hele dag), is het ook een visiteplaatje. Een visiteplaatje waar we niet altijd bij stil staan. Of dit nu een eerste kennismaking is voor een nieuwe baan, een samenwerking met een businesspartner of een ontluikende liefde. Je handen zeggen nu eenmaal iets voor je.

Schoon

Heel basaal, maar geef ze niet de kost die het niet hebben, is schone handen. Een fris gewassen hand met schone nagels is het begin van iedere verzorging. Gooi er voor een zachte hand nog wat zachtgeurende handcrème overheen en je hebt het meest basale qua verzorging gehad. Maar is zoveel zeggend.

Materialen

Natuurlijk is het in het begin, als je handen nog geen zon gewend zijn, goed om de handen even extra goed aan te pakken. Leg daarvoor een aantal zaken klaar en neem er de tijd voor.
  • scrub voor de handen
  • bokkenpootje
  • nagelriemenolie
  • handcrème
  • lavendelolie voor de handen
  • bakje warm water
  • twee schone handdoeken
  • glazen vijl
Talloze andere mogelijkheden, maar dit is het basispakket.

Aan de slag

Handscrub

Als je alles klaar hebt liggen begin je met een handdoek op tafel te leggen en de handen een beetje nat maken om er vervolgens met een dot handscrub mee aan de slag te gaan. Alsof je je handen wast ga je met de handscrub aan de slag. Alle dode huidcellen verwijder je zo (ook al voelt de handscrub niet lekker aan) en als je dit enkele minuten volhoudend zo gedaan hebt, was je je handen onder de lauwe kraan schoon.

Olie voor de handen

Daarna gaan je handen in een bakje warmwater met lavendelolie opgelost. Laat je je handen enkele minuten lekker weken in deze oplossing. Haal de handen er pas uit als het water te koud wordt en droog ze dan goed af.

Nagelriemenolie

Na het afdrogen is het goed de nagelriemenolie op de rand tussen nagel en huid de smeren en dit voorzichtig met een vinger in te masseren. Daarna kan met het bokkenpootje de huid voorzichtig vooruit geschoven worden. De huid is door het weken en de nagelriemenolie lekker zacht en geschikt om “los” te maken van het nagelbed. Let op dat de huid niet scheurt.

Vijlen en (wel/niet) lakken

Als de huid rond de nagels losgemaakt is kan de nagel gevijld worden. Ook een korte nagel moet gevijld worden. Altijd van buiten naar binnen, naar een kant vijlen en bij voorkeur met een glazen vijl. Deze is bovendien goed te reinigen.
Het is afhankelijk van de vorm van de hand en de nagel of de nagel rond of hoekig mooier is. Dit nog los van het feit dat je ook in nagelverzorging trends hebt. Zo is de french manicure (de nagel waarbij het witte randje helder wit is en de nagel alleen een doorzichtige of bijna doorzichtige glans kent) uit de mode en mogen er weer hardrood gelakte nagels bekeken worden. Maar eigenlijk bepaal je het natuurlijk helemaal zelf, ook als je besluit er helemaal geen lak op te doen.
Overigens is het wel zo dat een laagje blanke lak meer bescherming biedt dan helemaal niets, dus echt verkeerd is het niet. Verder is er ook nog de glansvijl die een fraaie glans bewerkstelligd. Maar deze haalt wel een laagje van de nagel, dus wordt daar iets zwakker van.

Handcrème

Of je kiest voor nagellak is aan jezelf, maar sluit je handverzorging altijd af met een goede handcrème. Een handcrème die ook iets voor de nagels doet, dit is altijd aangegeven op de verpakking. Een handcrème is heel persoonlijk, de een wil een sterke geur de ander geurloos. De een wil de crème vetter en de ander helemaal niet. Het heeft ook te maken met hoe droog je handen zijn. Kortom, dit is heel persoonlijk en er zijn tientallen merken, gespecialiseerd merken of de bekende cosmeticamerken, allemaal hebben ze minimaal een handcrème in het assortiment. Voor ieder wat wils dus, ook qua prijsklasse (variërend tussen € 3 en € 40).

Tot slot

Het is goed om wat basismaterialen in je tas te hebben voor onderweg. Denk hierbij aan een vijl en wat handcrème. Maar alles bij elkaar kan je in een half uurtje klaar zijn voor de lentezon op je handen.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsBeauty: hulpmiddelen voor mooie handen en nagelsWe weten allemaal wel dat dagelijkse meerdere likken handcrème goed voor de handen is en dat nagels er gevijld (kort of…
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Handverzorging: mooie nagels en handenHandverzorging: mooie nagels en handenJe handen hebben tijdens de winter veel te verduren. Ze worden droog van de kou en zitten steeds maar weggestopt in dikk…
Beauty: Goed verzorgde handenBeauty: Goed verzorgde handenDe handen zijn je persoonlijke visitekaartje en daarmee belangrijk voor je algehele presentatie. Niet dat iedereen het p…
Haartransplantatie FabelsHaartransplantatie FabelsHaartransplantatie is een competatieve behandeling geworden. Privé klinieken bieden tegen elkaar op over het aantal hare…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.