Beauty: reinigen gezicht

Beauty: reinigen gezicht Met make-up zijn de meeste jonge dames al vroeg mee aan de slag, maar niet iedereen krijgt erbij uitgelegd dat het vervolgens schoonmaken ook van essentieel belang is. Toch wil dat niet zeggen dat er allemaal erg dure producten voor aangeschaft hoeven te worden. Stem ze wel af op je huidtype.

Basis

De basis van iedere make-up is een schone huid en een schone huid krijg je door deze te reinigen. Reinigen kan je met water en zeep, maar er zijn zachtere producten voor je huid, producten waar je huid ook op latere leeftijd nog prima mee uit de voeten kan.

Jonge huid

De jonge huid is elastisch en bevat voldoende voedingsstoffen om “grof geweld” op de huid nog te kunnen trotseren. Zo zijn de anti acne producten bij de drogisterij allemaal producten die behoorlijk agressief zijn. Maar omdat je huid veel kan hebben, worden deze producten vaak zonder sporen na te laten toegepast. Toch zijn er ook voor de jonge huid producten die veel milder zijn.

Het feit dat de jonge huid zoveel kan hebben wil nog niet zeggen dat je je huid ook zo schoon moet maken of sterker nog, je huid feitelijk niet grondig schoonmaken. Een washandje door je gezicht halen staat niet synoniem aan het verwijderen van make-up en het reinigen van de huid.

Reinigen huid

De huid kan op meerdere manieren schoongemaakt worden, enerzijds met een dagelijks fasewash of een combinatie van milk met tonic (het ene opent de poriën en het ander sluit de poriën weer). Welke je neemt is meestal afhankelijk van wat je prettig vindt. Veel mensen met een vettere huid vinden milk minder prettig, maar strikt genomen heb je in iedere lijn de volgende producten:
  • Gecombineerde huid (normale huid met de T-zone iets vetter)
  • Droge huid
  • Vette huid
Sommige lijnen hebben nog meer keuze, maar deze keuze maken is het belangrijkste.

Ogen

De huid rondom de ogen is extra gevoelig en de oogmake-up removers zijn zacht van structuur en met voorzichtig deppen gaat het prima. Niet teveel wrijven over de huid rondom de ogen.

Diepte reiniging

Diepte reiniging kan met een masker, specifiek voor het gewenste huidtype. Meestal een aantal minuten laten zitten en daarna afspoelen. Een masker opdoen als je in een warm bad stapt, is niet verkeerd. De stoom van het water is goed voor je huid.

Een andere mogelijkheid is het gezicht stomen met een specifiek product. Dit kan met een gezichtstomer waar je gezicht op kunt leggen en de stoom zijn werk kan doen. Maar een bak heet water met het product en dan met een handdoek over je hoofd stomen, geeft hetzelfde resultaat. Door het stomen gaan de poriën open staan, kan de reiniging zijn werk doen en voelt je huid weer vederlicht en ultraschoon aan.

Eventueel kan je de dieptereiniging nog door een gezichtscrub vooraf laten gaan. Alle dode huidcellen zijn dan weg en alles wat er achteraan komt, kan beter zijn werk doen.

Nabewerking

Sommige mensen doen het liefste niets meer na het stomen, maar als je een goede nachtcrème opsmeert kan deze beter zijn werk doen (de crème trekt er dan beter in). Vergeet ook de ogen niet te voorzien van een speciale oogcrème (klopt deze voorzichtig in de huid) en last but not least ... de hals altijd meenemen bij de reinigen. Deze huid is net zo teer als die van het gezicht.

Het maakt niet uit of je jong of oud bent, de routing van hetgeen je kunt doen om je huid goed te reinigen is altijd hetzelfde. De producten die je neemt zijn uiteraard wel op de huid afgestemd. Producten zijn er vanaf enkele euro’s per potje tot enkele honderden euro’s per potje. Niet altijd gesteld dat de dure producten per definitie beter zijn.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: oogverzorgingBeauty: oogverzorgingDe ogen zijn bijna letterlijk, maar vaak zeker figuurlijk echte blikvangers. Ze geven uitdrukking aan je gezicht. Je kun…
Verzorging gezichtshuidDe huid in uw gezicht is delicaat en hoewel we steeds meer bezig zijn met dag- en nachtcrèmes, de reiniging van het gezi…
Jojoba olie voor je gezichtJojoba olie voor je gezichtJojoba olie kan goed worden gebruikt voor je gezicht. Het is een natuurproduct dat wordt gezien als een echt wondermidde…
The Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: oftewel, je gezicht reinigen met olie. Deze methode is bij veel mensen erg populair, omdat het…

Wallen en blauwe kringen camoufleren met Eye Candy TrioOm wallen, rimpeltjes en blauwe kringen rond de ogen te camoufleren heeft Colorescience een efficiënt trio van producten…
Beauty... als het vriestBeauty... als het vriestJe nagels breken. Je hebt het haar van een angorakonijn. De vellen hangen van je neus. De oorzaak van alle ellende? Vrie…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 18-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.