Jojoba olie voor je gezicht

Jojoba olie voor je gezicht Jojoba olie kan goed worden gebruikt voor je gezicht. Het is een natuurproduct dat wordt gezien als een echt wondermiddel en steeds meer mensen kopen het dan ook. Welke positieve eigenschappen heeft deze olie voor je gezicht? Jojoba olie kan voor verschillende doelen worden gebruikt en zorgt ervoor dat je weer zal stralen!

Wat is Jojoba olie?

Jojoba olie is een olie die ontstaan is door de persing van zaadjes uit de Jojoba struik. De olie wordt tegenwoordig in steeds meer producten gebruikt. Je kunt de olie echter ook los kopen en profiteren van alle goede eigenschappen.

Jojoba olie voor je gezicht

Jojoba olie is een olie die gebruikt kan worden voor allerlei problemen. De olie is goed voor de huid en je haar, maar het heeft vooral een positieve werking voor je gezicht. Je hebt slechts een paar druppels olie nodig voor je gezicht. Smeer je gezicht in met deze olie en haal daarna het overtollige weg met bijvoorbeeld een watje of een tissue. Mensen die dit elke dag doen, zullen merken dat de huid in het gezicht een stuk minder droog is en veel gezonder oogt. De olie heeft daarnaast een goede werking op je poriën en is dus ideaal om puistjes te voorkomen of tegen te gaan. Een andere goede werking is dat Jojoba olie ideaal is als anti-rimpel crème. En als laatste is Jojoba olie ook een goed middel om littekens minder zichtbaar te maken, ideaal dus wanneer je wat littekens in je gezicht hebt.

Je lippen

Jojoba olie werkt niet alleen goed voor je gezicht, maar is ook heel goed voor je lippen. Heb je bijvoorbeeld last van droge lippen of kleine wondjes? Dan kan de olie hier heel goed tegen helpen. Vooral in de wintermaanden is Jojoba olie een goed middel om te gebruiken, omdat je lippen dan veel sneller herstellen van het koude winterweer.

Wimpers

Sommige mensen hebben wimpers die erg snel uitvallen. Jojoba olie kan ervoor zorgen dat je wimpers sterker worden en dus minder snel uitvallen. Hier heb je slechts een druppel van de olie voor nodig. Je moet wel echt goed opletten dat je de olie niet in je ogen krijgt.

Jojoba olie als make-up remover

Jojoba olie is een prima middel om make-up van je gezicht te halen. Dit komt omdat de olie erg mild is en een goede reinigende werking heeft. Om de olie te gebruiken als make-up remover, doe je een paar druppels olie op een watje of tissue en veeg je hiermee je gezicht goed schoon. Na afloop kun je het beste je gezicht nog eens schoonmaken en de overtollige olie verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met een washandje.

Niet alleen het gezicht

Jojoba olie is niet alleen goed voor je gezicht, maar heeft nog veel meer andere goede functies en eigenschappen. Enkele voorbeelden zijn:
  • Jojoba olie is erg goed voor het haar.
  • De olie kan schimmelnagels tegengaan
  • Jojoba olie kan worden gebruikt als massageolie.
  • Gebruik de olie om zachtere handen te krijgen.

Waar kun je Jojoba olie kopen?

Jojoba olie is te koop bij natuurwinkels, waaronder De Tuinen. Je kunt de olie ook online kopen, want er zijn meerdere webshops waar je terecht kunt. Het is dan wel verstandig goed de prijzen met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je het beste aanbod zult vinden en niet teveel betaalt voor de olie.

Lees verder

© 2013 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geneeskracht van jojoba-olieDe geneeskracht van jojoba-olieJojoba-olie is niet geschikt voor inwendig gebruik. Er is een redelijk aantal toepassingen voor uitwendig gebruik. Tradi…
Jojoba of Simmondsia chinensisVerschillende soorten plantaardige olie zijn niet alleen geschikt om in voedsel te verwerken, maar dienen ook als gronds…
Lippen scrubben; Lush lipscrubs en lippenbalsemsDroge lippen zijn zeer vervelend en soms zelfs pijnlijk. Met behulp van deze lipscrubs van Lush kan je de velletjes op j…
Natuurlijke producten voor verschillende types gezichtshuidNatuurlijke producten voor verschillende types gezichtshuidVoor de verzorging van het menselijk gelaat zijn er honderden verschillende producten te koop. Vaak zijn er zelfs hele g…

Rimpels decolleté behandelingHeb jij decolleté rimpels opgemerkt bij jezelf of bij een vriendin? Wanhoop niet, want er zijn veel manieren om rimpels…
Keuze uit vele verzorgingsproductenKeuze uit vele verzorgingsproductenDe keuze uit verzorgingsproducten is zo ruim en het aanbod is zo gevarieerd, dat om de juiste cosmetica producten te kun…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 06-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.