Keuze uit vele verzorgingsproducten

Keuze uit vele verzorgingsproducten De keuze uit verzorgingsproducten is zo ruim en het aanbod is zo gevarieerd, dat om de juiste cosmetica producten te kunnen vinden het wel handig is om te weten waar op gelet moet worden. Er zijn namelijk een aantal aandachtspunten waar bij het maken van een keuze uit de verschillende verzorgingsproducten rekening mee gehouden kan worden. Daarbij kan er een onderscheid gemaakt worden tussen het kopen van een specifiek product voor de verzorging of voor een complete verzorgingslijn.

Specifiek verzorgingsproduct

Een specifiek verzorgingsproduct is er op gericht om door het gebruik ervan een doel te realiseren. Hierbij kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan het kopen van een antirimpelcrème voor het tegengaan van de bekende rimpels, die ontstaan bij het ouder worden van de huid. Dit is een specifiek verzorgingsproduct dat als extra kan worden beschouwd naast de basisproducten, die er voor verzorging van het lichaam en de huid te verkrijgen zijn.

Basislijn verzorgingsproducten

Tot de basis van verzorging kunnen een aantal producten worden gerekend, die iedereen met aandacht voor verzorging, in huis zou moeten hebben. De verzorgingsproducten die de basis vormen, hoeven heus niet allemaal van dezelfde cosmeticalijn te zijn of van een duur en exclusief merk. Er zijn voldoende goedkopere verzorgingsproducten te vinden die ook prima kunnen voldoen.
  • Verzorgingsproducten die tot de basis behoren voor het gezicht zijn onder meer reinigingsmelk, lotion en crème voor dag /nacht of combinatie ervan.
  • Voor het lichaam en voor het haar zijn dit bijvoorbeeld douche- of badschuim, shampoo, bodylotion en deodorant
Naast de basisproducten kan men dus ook specifieke verzorgingsproducten, zoals een conditioner voor het haar of een masker voor het gezicht gebruiken.

Merken verzorgingsproducten

Er zijn diverse merken in verschillende prijsklassen die een hele lijn aanbieden van verzorgingsproducten. Een voorbeeld van verzorgingsproducten voor baby's en kinderen, maar waar ook veel volwassenen toch nog gebruik van maken, is Zwitsal. Andere merken zijn bijvoorbeeld Avon, Nivea, Dove en Lancome. De meeste merken zijn in drogisterijen verkrijgbaar en de duurdere en meer exclusieve verzorgingsproducten kunnen bijvoorbeeld in een parfumerie worden gekocht. Verzorgingsproducten worden overigens ook vaak via internet te koop aangeboden.

De trends in huidverzorging

Op het gebied van huidverzorging komen er steeds nieuwe ontwikkelingen, zoals de samenstellingen van cosmetica producten, maar ook nieuwe zienswijzen op het gebied van voeding om van binnenuit bij te dragen aan een gezonde huid. Kenmerkend voor de trends in huidverzorging is dat deze dan ook steeds veranderen, maar aan de andere kant kan een trend ook een meer blijvend karakter krijgen en zich nestelen in de producten voor huidverzorging.

De trend van nu

Er wordt steeds meer vanuit gegaan dat het geheel meer is dan de som der delen, en dit inzicht wordt nu ook toegepast op de huidverzorging. Een holistisch verband is dus wel de trend op het gebied van huidverzorging. Volgens de laatste trend kan een gezonde en stralende huid verkregen worden door een positieve combinatie van lichamelijke en emotionele gezondheid, waarbij er ook ruimte is voor spiritualiteit. Van binnen uit werken is de basis van een goede huidverzorging. Natuurlijk helpen de verschillende cosmetica producten om ook van buitenaf een gezonde en stralende huid te krijgen, en gaat het hier ook om de combinatie van de uitgangspunten.

Volg de trend van huidverzorging

Om mee te doen aan deze nieuwe trend van huidverzorging, kunnen er simpelweg een aantal stappen doorlopen worden waarmee de basis wordt gelegd voor een gezonde en stralende huid.

Hydratatie

Hydratatie is van groot belang voor de huidverzorging en dat houdt in dat er dagelijks voldoende water moet worden gedronken, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden, hetgeen weer een positief effect heeft op de huid.

Slaap en ontspanning

Voldoende slaap en ontspanning zijn belangrijk voor huidverzorging. Door voldoende te slapen krijgen het lichaam en dus ook de huid, rust om te herstellen en te ontspannen. Ook is dagelijks een moment van ontspanning nodig, zodat stress geen of minder kans krijgt.

Stoppen met roken

Stop met roken zodat de doorbloeding verbetert en de huid een minder grauwe uitstraling krijgt. Eet daarbij voldoende fruit en groente voor de nodige vitaminen.

Huidtype

Naast de aandacht voor de innerlijke mens is er natuurlijk ook vanaf buitenaf van alles mogelijk met betrekking tot de huidverzorging. Belangrijk hierbij is de aandacht voor het huidtype waarop de keuze voor cosmetica producten kan worden afgestemd.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nivea niet alleen crème in een blauw doosjeNivea niet alleen crème in een blauw doosjeHet merk Nivea is wereldbekend en de talrijke producten van dat merk worden door zeer velen dagelijks gebruikt. De basis…
Schadelijke stoffen in cosmeticaVrouwen en schoonheidsproducten, het is een duo dat al eeuwen samengaat. De laatste jaren is nu wel aan het licht gekome…
Nivea veel producten voor mannenverzorgingNivea veel producten voor mannenverzorgingEen man voor de spiegel is in de regel een niet zo lang durend beeld. Maar een man en verzorging met allerlei moderne pr…
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…

Waar kun je Jojoba olie kopen?Waar kun je Jojoba olie kopen?Jojoba olie is een natuurlijke olie die veel positieve eigenschappen heeft. Het is een echt wondermiddel en er zijn veel…
Wegwerken plekjes op de huidWegwerken plekjes op de huidIedereen heeft er wel eens last van, een ontsierend plekje op de huid. De een vindt het prima en de ander wil het zo sne…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Saponifier, Pixabay
  • www.zwitsal.nl
  • www.beautynieuws.nl
  • www.lifestyleagent.nl
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.