Verzorging gezichtshuid

De huid in uw gezicht is delicaat en hoewel we steeds meer bezig zijn met dag- en nachtcrèmes, de reiniging van het gezicht laat nog wel eens te wensen over en blijft nog steeds ver achter bij de “normale” reiniging van het lichaam. Vreemd, want de huid van het gezicht is veel gevoeliger voor allerlei invloeden dan de rest van het lichaam. Om de huid in alle leeftijdscategorieën op peil te houden is reiniging dus uitermate belangrijk.

Alle huidtypen op rij

Droge huid

Een droge huid produceert weinig huidvetten, verliest daardoor vocht en voelt trekkerig aan. Je huid krijgt een matte uitstraling en is snel schilferig. Een droge huid is dunner, ruwer, gevoeliger voor weersinvloeden en veroudert snel.

De oplossing zit ‘m in hydratatie en reinigen met zachte materialen. Een hydraterende dagcrème, eventueel gecombineerd met een nachtcrème. Voor het reinigen zachte reinigingsmilk en lotion gebruiken. Wees voorzichtig met scrubs.
De oogmake up remover staat in principe los van een lijn maar kan gecombineerd worden met het merk van je gezichtsreiniger. Let wel goed op of je voor waterproof mascara of zonder neemt.

Normale huid

De huid die fris oogt met nauwelijks zichtbare poriën, een juiste huidspanning en goede vocht en zuurgraad benoemen we als “normaal”. Maar om een normale huid ook optimaal te houden, kan deze niet zonder verzorging. Een milde dag/nachtcrème alsmede reiniging is toereikend. Af en toe een scrub en masker is goed voor de huid. Koop product wel in de lijn van de reinigingsproducten.

Gemende huid

De huid noemen we “gemengd” als je vaak last hebt van een vette T-zone (het gebied van je voorhoofd, neus en kin) en soms glimmend is, maar is de rest van je huid “normaal”. Je moet met je verzorging het evenwicht zien te herstellen, maar vanwege de combinatie is dit lastiger. De T-zone moet gezuiverd worden, maar de rest van de huid is heeft een milde verzorging nodig. Er zijn speciale dagcrèmes voor de gecombineerde huid. Ook de reiniging voor de gecombineerde huid is afgestemd op de combinatie van vette gebieden en normale gezichtshuid. Af en toe een gezichtsscrub en masker is een weldaad voor het gezicht, maar neem het in de lijn van de andere producten.

Vette huid

Een vette huid kenmerkt zich door grove en soms verstopte poriën, onzuiverheden. Soms geïrriteerd en de kans op mee-eters of puistjes is groot. De huid is duidelijk uit balans en wordt veroorzaakt door een teveel aan talgproductie, aangetaste zuurgraad, mogelijk een tekort aan vocht etc. Het evenwicht moet dus hersteld worden en de huid gekalmeerd. Om een mooi effect te houden als je make up op doet is een dagcrème met een matterende werking wenselijk. De combinatie van deze producten is te vinden in de speciaalzaak. Ook de reiniging van de huid is belangrijk. De huid moet voldoende kunnen ademen. Een gezichtsscrub in de lijn van de reinigingsproducten is zeer aan te raden. Scrub met een vaste regelmaat.

Rijpe huid

De lijnen in het gezicht worden dieper en de elasticiteit van de huid neemt af. Elastine en collageen die in de huid van nature worden aangemaakt, nemen af en daarmee de spankracht en stevigheid van de huid. Voor de rijpere huid zijn speciale producten in de markt om de huid zoveel als mogelijk optimaal te houden. Veroudering kan je vertragen maar niet tegen gaan, en dat is ook niet nodig. Maar met wat hulp een mooie rijpe huid creëren is niets op tegen.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…
Beauty: Basiselementen make-upBeauty: Basiselementen make-upMenig meisje van rond de puberende leeftijd begint te “rommelen” met make-up. Zelf wat goedkope spulletjes kopen of al d…
Gezichtsverzorging en huidtypeGezichtsverzorging en huidtypeBijna alle vrouwen gebruiken wel eens make-up. Door gebruik van make-up kun je je ogen, vorm van gezicht, jukbeenderen e…
Rimpels in het gezicht verminderen; direct resultaatRimpels... Vaak beginnen we pas met extra verzorging van de huid, als de rimpels inmiddels zichtbaar zijn. Tot je 28ste…

Kies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid pastKies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid pastAls je op zoek gaat naar het perfecte lange- halflange- of korte kapsel, dan moet je eerst letten op de vorm van je gezi…
Tips voor sprekende ogenEven snel wat oogschaduw aanbrengen 's ochtends haalt niet zoveel uit. Natuurlijk heb je wat op je ogen zitten maar het…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 11-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.