Tips voor sprekende ogen

Even snel wat oogschaduw aanbrengen 's ochtends haalt niet zoveel uit. Natuurlijk heb je wat op je ogen zitten maar het heeft eigenlijk geen effect. Als je wil dat je ogen mooier uitkomen en echte blikvangers worden, bekijk dan eens de onderstaande tips en trucs. Het werkt!

De basis

Een goede basis is voor elke make-up heel belangrijk. Maak daarom eerst je ogen goed schoon. Dit kan snel met een ooglotion en een wattenschijfje.

Door het aanbrengen van foundation onder je oogschaduw blijft je make-up beter zitten. Ook kan je hiervoor poeder gebruiken. Dat gaat nog iets sneller.

De vorm en stand van je ogen

Kleine ogen, grote ogen, ogen die dicht bij elkaar staan, ogen die ver uit elkaar staan... je hebt ze in alle soorten en maten. Hieronder enkele tips die je kan toepassen om de vorm van jouw ogen beter te laten uitkomen.

Kleine ogen

Kleine ogen maak je groter door vooral lichte kleuren te gebruiken op de oogleden. Hierdoor knallen je ogen eruit en zullen ze groter lijken. Ook het gebruik van mascara kan je blik vergroten. Zorg er wel voor dat je de mascara goed verdeeld over de wimpers zodat het niet aan elkaar klontert.

Ogen die dicht bij elkaar staan

Hier is een handig trucje voor. Breng lichtere kleuren aan in de binnenhoeken van je ogen en maak gebruik van donkere kleuren aan de buitenkanten.

Ogen die ver uit elkaar staan

Hier kan je hetzelfde doen als voor ogen die dichtbij elkaar staan maar dan andersom. Breng dus juist een donkere kleur aan op je binnenste ooghoeken en gebruik lichtere kleuren aan de buitenkanten.

Aziatische ogen

Je ogen lijken mooier en vallen meer op als je je oogschaduw in verticale richting opdoet in plaats van horizontaal.

Hangende oogleden

Om je ogen beter te laten uitkomen bij hangende oogleden kan je het beste kleur aanbrengen op de buitenhoeken van de ogen. Hierdoor valt het hangen van je oogleden stukken minder op omdat de aandacht naar de buitenhoeken gaat. De kleuren kan je naar boven en naar buiten toe uitwerken.

Brildragers

Het is heel jammer maar zodra je een bril opdoet, zal je make-up verzwakken. Zet je make-up dus wat harder aan als je een bril draagt en je zal merken dat het veel beter overkomt. Vermijdt alles wat glinstert zoals bijvoorbeeld mettallictinten.

Ronde ogen

Gebruik bij ronde ogen geen eyeliner op de onderste wimperlijn aan. Dit acentueert juist de ronde vorm. Je kan ronde ogen langwerpiger maken door op het midden van je oog en aan de buitenkant kleur aan te brengen.

De juiste kleur bij je ogen

Met bepaalde kleuren kan je je ogen beter doen uitkomen. Hieronder een beschrijving van welke kleuren het beste bij welke oogkleur passen.

Zoek je een oogschaduw die past bij de kleur van je ogen?

Groene en groenbruine ogen

Paars, bruin, mosgroen, khaki, abrikoos, lime, goud, grasgroen.

Blauwe en grijze ogen

Grijs, violet, paars, donkerblauw, taupe, zwart, zilver, fucsia, turquise.

Tip: een blauwe kleur die een tint donkerder is als je eigen ogen laten je ogen heel blauw lijken.

Bruine ogen

Brons, beige, bruin, champagne, koper, khaki-groen, knalroze, lime, koningsblauw, zalm.

Overige tips

Wenkbrauwen

Epileer je wekrauwen nooit aan de bovenkant. Beperk je echt tot de onderkant. Doe je dit niet dan vervorm je de natuurlijke boog.

Je kan je wenkbrauwen laten kleuren. Dit geeft een heel natuurlijk effect. Kleuren kan bij een beautycenter maar je kan hiervoor ook zelf verf halen bij de drogist.

Eyeliner

Gebruik een vochtig wattenstaafje en doe er dezelfde kleur oogschaduw op. Ga hiermee over de lijn van de eyeliner. Het blijft dan langer zitten.

Wimpers

Pomp nooit met de borstel de mascara eruit. Hierdoor droogt het sneller uit en zal de kans op klonteren ook groter zijn. Beter is het om je mascara er met ronddraaiende bewegingen uit te halen.

Is je mascara bijna op waardoor het moeilijk wordt om het eruit te halen? Dompel je mascara dan een minuut in heel heet water. De mascara wordt dan weer vloeibaarder en zal makkelijker te gebruiken zijn.

Heel vervelend is het als mascara op je oogleden komt tijdens het aanbrengen. Een simpele truc hiervoor is om een bolle plastic lepel tegen de achterkant van je wimpers te plaatsen. Op deze manier komt de overtollige mascara op de lepel en niet op je huis.

Je kan je wimpers laten kleuren. Dit geeft een heel natuurlijk effect. Kleuren kan bij een beautycenter maar je kan hiervoor ook zelf verf halen bij de drogist.
© 2008 - 2024 Jidaja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upTips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upNu de feestdagen er weer aankomen wil je jezelf feestelijk voor de dag laten komen. Niet alleen mooie kleren maar ook mo…
Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook?Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook?De lente komt er weer aan! Dat betekent dat je al je vrolijke oogschaduwtjes, nagellakjes en vrolijke oorbellen weer uit…
Welke make-up past bij je ogen?Welke make-up past bij je ogen?Als je de goede kleur en vorm oogschaduw gebruikt laat het je ogen veel beter uitkomen. En het maakt de kleur en vorm va…

Verzorging gezichtshuidDe huid in uw gezicht is delicaat en hoewel we steeds meer bezig zijn met dag- en nachtcrèmes, de reiniging van het gezi…
Lippenbalsem, een onschuldige verslavingIn de eerste de beste drogist raak je overdonderd door het assortiment aan lippenbalsems en lipgloss. Voor elk soort lip…
Jidaja (36 artikelen)
Gepubliceerd: 10-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.