Kies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid past

Kies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid past Als je op zoek gaat naar het perfecte lange- halflange- of korte kapsel, dan moet je eerst letten op de vorm van je gezicht, het model wat je nu hebt, en natuurlijk naar je eigen unieke persoonlijkheid. Als je uitsluitend afgaat op de vorm van je gezicht dan zou je wel eens niet tevreden kunnen zijn met de uitkomst. De basis gezichtsvormen omvatten ovaal, rechthoekig of langwerpig, rond, hoekig, hartvormig, driehoekig en ruitvormig. Om er achter te komen welke vorm je gezicht heeft zul je eerst moeten meten, begin met je gezicht kruisgewijs de bovenkant van je jukbeenderen, vervolgens meet je kaaklijn van het uiterste punt naar het uiterste punt kruisgewijs, hierna meet je het voorhoofd kruisgewijs, en tot slot meet je de haarlijn naar het puntje van de kin. Denk er aan om alle maten te noteren.

Met deze gegevens moet je in staat zijn om vast te stellen wat voor gezichtsvorm je hebt. Nu kun je vaststellen welk kapsel het beste past bij de vorm van je gezicht.

Ovaal

Een gezicht met een ovale vorm biedt je de gelegenheid om praktisch elk kapsel te nemen, van lang haar tot halflang haar of een kortgeknipt kapsel. Nu komt je persoonlijkheid om het hoekje kijken. Afhankelijk van de activiteiten welke je doet, kan je er voor kiezen om je haar korter te dragen in plaats van het op te binden bij bijvoorbeeld sportactiviteiten of om het haar niet in de weg te laten zitten bij allerlei andere activiteiten. Om je een idee te geven kun je kijken naar een aantal beroemde personen met een ovaal gezicht met verschillende haarstijlen zoals bijvoorbeeld Jennifer Aniston, Julia Roberts, en Mariah Carey.

Rechthoekig

Indien de vorm van je gezicht rechthoekig of langwerpig is, dan kun je het best beslissen voor een model met kort of halflang haar. Een pony kan er voor zorgen dat je gezicht er zachter en vriendelijker uitziet. Bekende personen met een rechthoekig gezicht zijn Kirstie Alley, Stephanie Seymour en Janet Jackson.

Rond

Een rond gezicht kan het beste korte haarstijlen hebben waarbij het kapsel weg wordt gekapt van het gezicht, en er meer volheid en hoogte wordt gecreëerd op de bovenkant van het hoofd. Kate Winslet, Christina Ricci, en Drew Barrymore hebben allen ronde gezichten en zien er geweldig uit met een grote variatie in haarstijlen.

Hoekig

Bij een hoekig gezicht kun je het beste een kort tot halflang kapsel kiezen en zeker geen stijl lang haar. Bekende voorbeelden met een hoekig gezicht zijn Demi Moore, Sandra Bullock en Holly Marie Combs.

Hartvormig

Bij een hartvormig gezicht past het beste een haarlengte tot op de kin of lang haar, korte kapsels kunnen het beste vermeden worden. Michelle Pfeiffer, Lucy Lawless, en Claudia Schiffer behoren allen tot de club van hartvormige gezichten.

Driehoekig

Als je een driehoekig gezicht hebt dan geldt het tegenovergestelde van een hartvormig gezicht. In dat geval kun je het beste een kort kapsel nemen. Kathy Ireland is een goed voorbeeld van een bekend persoon met een driehoekig gevormd gezicht.

Ruit

Een ruitvormig gezicht is net zo prettig voor wat betreft kapsels als een ovaal gezicht. Je kunt in dat geval kiezen tussen kort haar, half lang haar of lang haar, en er schitterend uitzien. Beroemde voorbeelden met zon gezicht zijn bijvoorbeeld Sophia Loren, Katherine Hepburn, en Linda Evangelista.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooi haar met de stijltang en de krultangMooi haar met de stijltang en de krultangJe hebt halflang tot lang haar en wil variatie brengen in je kapsel, de stijltang en de krultang geven je mogelijkheden…
Op één lengtelijn knippenOp één lengtelijn knippenAls je het haar op één lengtelijn knipt, gradeer je het haar niet. Je knipt het haar in de natuurlijke valling op één li…
Welk kapsel past bij mij? Vijf gouden tips!Welk kapsel past bij mij? Vijf gouden tips!Op zoek naar het perfecte kapsel? Probeer rekening te houden met een aantal zaken bij het kiezen van een nieuw kapsel. Z…
Haarstyling voor mannen, welk product past bij jouw haar?Haarstyling voor mannen, welk product past bij jouw haar?Er is veel te kiezen op het gebied van haarstyling. Voor elk type haar en kapsel is wel een geschikt product te vinden.…

Tips voor mooie nagelsEr wordt vaak gezegd dat verzorgde handen heel belangrijk zijn en dat is ook zo. Iemand met onverzorgde handen spreekt t…
Verzorging gezichtshuidDe huid in uw gezicht is delicaat en hoewel we steeds meer bezig zijn met dag- en nachtcrèmes, de reiniging van het gezi…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 13-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.