Verzorg jezelf in het vliegtuig

Verzorg jij jezelf in het vliegtuig? Vliegen is weliswaar de snelste mogelijkheid om de wereld over te gaan, maar na een lange vlucht zie je er waarschijnlijk niet meer zo fris uit als toen je in het vliegtuig stapte. De vakantieperiode is weer aangebroken en met deze tips kom je fris en fruitig op plaats van bestemming aan.

Verzorging in het vliegtuig

Je hebt korte vluchten en lange vluchten. Maar na elke vlucht voelt de huid droger aan, zit je haar niet meer zo glamorous en ben je toe aan hydratatie. Al zit je 4 of 11 uur, er is altijd tijd om jezelf een beetje op te knappen. De airco in een vliegtuig zorgt ervoor dat je met een droge, doffe huid achterblijft. What to do?

Water

Water is belangrijk om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Voor de douane mag je geen vloeistof als een fles water meenemen. Dit pakken ze af en gooien ze weg. Dus neem een leeg flesje mee (of drink hem leeg) of koop een fles water achter de douane. Ook als je water niet lekker vindt. Vermijd drankjes met alcohol omdat deze een uitdrogend effect op het lichaam hebben. H2O is the way to go.

Antibacteriële gel

Je zit een poos in dezelfde ruimte en je weet niet wie voor jou in het vliegtuig zat. Bacteriën zijn overal. Ook op de kraan en de deurknop van de wc. Maak daarom even je handen schoon met een antibacteriële gel voordat je de volgende stappen doet.

Hydraterende crème

Omdat de airco de huid uitdroogt, is het fijn om af en toe een hydraterende crème aan te brengen op de huid. Neem gelijk de handen en nek mee. Zij kunnen ook hydratatie gebruiken! Kies een crème die de huid voedt. Een matterende crème heb je echt niet nodig. Ook als je een vette huid hebt kun je voor een vollere crème gaan dan normaal. Als je in de zomer een lichtere versie crème gebruikt dan in de winter kun je ervoor kiezen om de crème mee te nemen die je in de winter gebruikt.

Gezichtsmasker

Heb je een lange vlucht en kan jouw huid wel een opkikker gebruiken? Gebruik dan een gezichtsmasker. Een masker kan veel gedoe zijn, dus kies van tevoren een goede uit die makkelijk te gebruiken en te verwijderen is. Een eenvoudige soort masker is een sheet mask. Een sheet mask is een geen vloeibaar masker, maar een masker van papier of katoen. Het papier of katoen is gedrenkt in een lotion of gel. Het is wel een 'opvallend' masker, dus een aanrader als iedereen slaapt. Dan kan jij ongemerkt een kwartier met je sheet mask zitten. Gebruik je liever een vloeibaar masker? Ga dan voor een transparante soort. Let op: ga net zoals de crème voor een hydraterend masker. Vermijd kleimaskers. Een masker met klei is niet voedend en vervelend om te verwijderen als je in een vliegtuig zit. Je hebt verschillende soorten verpakkingen. Je kunt kiezen voor een tube of voor een zakje die je eenmaal gebruikt. De laatste neemt minder ruimte in beslag en weegt minder zwaar. Je kunt een masker gewoon met je handen aanbrengen en verwijderen met water.

Tot zover hydrateren en verzorgen van de huid. Met de volgende stappen voel je jezelf pas echt fris en fruitig.

Tandpasta of kauwgom

Poets je tanden met tandpasta op de wc of neem kauw op een kauwgompje voordat je gaat landen. Je voelt je gelijk frisser, zeker als je jouw tanden poetst. Kauwgom of pepermunt is makkelijk om mee te nemen. Voor het ultieme frisse gevoel poets je je tanden voor je landt. Tegenwoordig zijn er veel mini's te koop in drogisterijen dus tandpasta en een tandenborstel hoeven niet veel ruimte in beslag te nemen.

Lippenbalsem

Vergeet niet om jouw lippen te hydrateren. Zeker na het geweld van de airco kunnen lippen wel wat verzorging gebruiken. Ga liever niet voor de standaard Labello, maar voor een product dat echt goed voedt. Deze zijn vaak iets dikker van structuur. Voorbeeld: Rosebud Salve en Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. Te koop bij Douglas. Deze twee producten hydrateren goed en kun je ook gebruiken op droge plekjes. Een favoriet van velen!

Deodorant

Zeker na een lange vlucht heb je wel zin in een douche om jezelf even op te frissen. Om je tijdelijk frisser te voelen (en te ruiken!) kun je een mini deodorant meenemen. Een frisse of fruitige geur werkt het beste. Een deodorant met een sterke geur kan niet iedereen waarderen in het vliegtuig. Spuit dus een beetje op in de wc of zodra je het vliegtuig verlaat.

Make up

Ziet jouw huid er dof en grauw uit? Met een paar simpele stappen en producten ziet je er weer tip top uit.

Concealer en highlighter

Gebruik oplichtende producten. Bijvoorbeeld Lumi magique concealer van L'Oréal. Deze concealer dekt donkere kringen en licht het gebied onder de ogen op. Een andere bekende variant is de Touche Éclat van Yves Saint Laurent. Dit is echter geen concealer maar een highligher, maar het licht de huid wel op waardoor je er frisser uitziet. Highlighter kun je gebruiken op de jukbeenderen, neusbrug, onder de ogen, ooghoeken, tussen de wenkbrauwen en op de 'cupids bow' van de bovenlip.

Blush

Wil je een beetje kleur op je gezicht? Een snelle en simpele manier is blush. Als je geen zin hebt om kwasten mee te nemen kun je kiezen voor een creamblush (verkrijgbaar bij onder andere MAC Cosmetics en drogisterijen) of een cheekstain. Een creamblush is makkelijk aan te brengen met de vingers omdat het geen poedervorm is. Een cheekstain is een vloeibaar product dat je op de wangen aanbrengt en vervaagt. Een cheekstain kun je vaak ook gebruiken op de lippen, maar werkt wel iets uitdrogend. Als je dat wil vermijden kun je een crème blush gebruiken.

Mascara en oogpotlood

Een beetje mascara doet wonderen. Je kunt eventueel eerst de wimper krullen en daarna 1 of 2 laagjes mascara aanbrengen. Wil je jouw ogen een open en wakkere blik geven? Gebruik dan een wit oogpotlood aan de binnenkant (waterlijn) van jouw ogen.

Kam of borstel

Borstel of kam jouw haren door om klitten te verwijderen. Of doe je haar in een paardenstaart, knot of vlecht.

Vind je deze stappen veel werk en heb je geen zin in make up of gebruik je geen make up? De volgende basics heb je echt nodig in het vliegtuig:
  • Water
  • Hydraterende crème
  • Lippenbalsem
  • Tandpasta of kauwgom
  • Deodorant
© 2012 - 2024 Renee93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Er bestaan verschillende huidtypes. Welk huidtype heb jij? Kom erachter en gebruik de juiste producten voor jouw huid. Z…
Drie tips voor een goede huidverzorgingDe schoonheid begint met een mooie huid, en als u de rest van uw leven een mooie en gezonde huid wilt hebben, zijn er dr…
Tips voor de verzorging van uw haarBeste verzorging voor uw haar. Welke shampoo, crème of masker te gebruiken bij welk haar. Hier enkele tips voor de keuze…

Beauty: Verzorging van de huid rond de ogenBeauty: Verzorging van de huid rond de ogenDe een vindt het onzin en de ander zweert erbij. Feit is wel dat de huid rond de ogen extra gevoelig is en het in ieder…
Schoonheid uit het keukenkastjeAl in grootmoeders tijd waren er verscheidene handigheidjes met simpele middelen om jezelf te verzorgen. Naast dat het g…
Bronnen en referenties
  • http://www.beautylab.nl/2012/07/beautyproducten-in-het-vliegtuig/
  • http://www.bbcreamshop.eu/product/100/beauty_friends_sheet_masks#.UAKTaGirO-g
Renee93 (11 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.