Schoonheid uit het keukenkastje

Al in grootmoeders tijd waren er verscheidene handigheidjes met simpele middelen om jezelf te verzorgen. Naast dat het goedkoop is om met huis- tuin- en keukenproducten werken, is het ook nog erg leuk! Negen tips om jezelf nog mooier te maken.

Blond haar

Een simpele manier om je blonde haar op te lichten is door het voor het zonnen in te masseren met een mengsel van citroensap en kamillethee. Gebruik hiervoor het sap van een citroen en een kop zeer sterke kamillethee. Meng deze en verdeel het over je haar. De gemakkelijkste manier om dit te doen is doen het mengsel in een sprayflacon te gieten. Zo kun je het over je haar spuiten en wat er over blijft hergebruiken. De kamillethee geeft blond haar tevens een mooie glans. Ook versterkt het de haarwortel en kan het helpen bij haaruitval.

Melkmeisje

Cleopatra gebruikte deze manier al om haar huid zacht te maken. Tijdens het baden goot ze een royale hoeveelheid melk in het badwater. De melk legt een dun laagje over je huid, waardoor ze zijdezacht aanvoelt.

Zachte lippen

Vooral in de winter kunnen je lippen erg droog worden. Door je lippen te scrubben met een wat ruw voorwerp zoals een zachte tandenborstel of de dop van een drinkflesje, haal je de droge velletjes van je lippen. Smeer je lippen daarna in met een dikke laag vaseline of lippenbalsem. Het beste kun je dit voor het slapen doen, het kan dan voldoende lang inwerken. De volgende ochtend zijn je lippen weer helemaal zacht. Pas wel op met de zon. Je hebt nu de oude velletjes weggehaald, waardoor nu de jonge, tere huid wordt blootgesteld aan het zonlicht. Deze huid is zeer dun en kan makkelijk verbranden. Hiervoor is er lippenbalsem met SPF.

Stralend gezicht

Een klassiek basis gezichtsmasker is yoghurt of kwark vermengd met honing. Dit maakt je huid zacht en gehydrateerd. Maak het door twee eetlepels yoghurt/kwark te mengen met een eetlepel honing. Verdeel het papje over je gezicht en laat dit vijftien tot twintig minuten zitten. Spoel het daarna af met lauw water.

Andere ingrediënten zijn:
  • Droge huid: banaan, avocado, olijfolie, haver, mango
  • Vette huid: eiwit, citroensap, tomaat, aardbei, wortel, appel, basilicum, aspirine, kaneel, munt, rozemarijn, nootmuskaat
  • Gevoelige huid: komkommer, kamille
  • Voedend (niet specifiek een huidtype): perzik, melk

Gladde huid

Een goedkoop en natuurlijk alternatief voor scrubcrèmes is olijfolie vermengd met kristalsuiker. De kleine korreltjes zullen de dode huidlaag wegschuren waardoor een nieuwe, zachte en gladde huid tevoorschijn komt. Hoe grover de korrels, hoe harder en grondiger er gereinigd wordt. Neem hiervoor gelijke delen olijfolie en suiker, dus bijvoorbeeld een kopje olijfolie en een kopje suiker. Als je je gezicht wilt scrubben kun je beter fijne suiker nemen. Kristalsuiker is te grof voor de tere gezichtshuid. Scrub dit echter niet te vaak, een nog nieuwe huid hoeft niet weggescrubd te worden. Houdt het bij eens per week. Bij een vettere huid kun je tweemaal per week doen.

Gevoed haar

Masseer twee eetlepels amandel- of olijfolie door je haar, concentreer op de punten, deze zijn het droogst. Daarnaast is de haaraanzet vaak snel vettig, dus laat deze achterwege. Wikkel een handdoek om je hoofd en laat dit geruime tijd intrekken, het liefst de hele nacht. Spoel het daarna weer uit en je haar zal weer gevoed en glanzend zijn. Je kunt ook een eierdooier verdelen over je haar. Laat deze twintig minuten intrekken en spoel daarna goed uit!

Schone huid

Je kunt je huid gemakkelijk reinigen met olie. Doe een beetje (olijf)olie op een watje en ga hiermee over je gezicht of ogen.
Een alternatief voor tonic/toner is bijvoorbeeld rozenwater. Rozenwater of koude kamillethee is zeer mild en verzorgend, kan ook op de ogen gebruikt worden om de overtollige olie weg te halen.

Wakkere blik

Leg twee lepels in de vriezer. Vervolgens leg je de koude lepels met de bolle kant (eventueel met een tissue ertussen) op je ogen. Hierdoor zullen de wallen minder gezwollen zijn. Je kunt ook twee ijsklontjes in een tissue op je ogen leggen of twee afgekoelde zakjes kamillethee.

Gekoelde huid

Als je zonnebrand hebt opgelopen kun je je lichaam insmeren met yoghurt, laten intrekken en met koud tot lauw water afspoelen. Ook komkommer werkt hydraterend en verkoelend, vooral als je de komkommer in de koelkast – of korte tijd in de vriezer – hebt bewaard. Leg koude plakjes komkommer op je huid of maak er een gladde substantie van in de blender en gebruik het als een masker of pakking.

Zo, nu weet je hoe je een echte natural beauty wordt!
© 2012 - 2024 Thedaydreamer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: gezichtsmaskersBeauty: gezichtsmaskersJe huid af en toe verwennen is helemaal niet erg. Naast de dagelijkse reiniging kan je huid ook wel wat extra’s gebruike…
Cynthia Schultz (Miss Lipgloss)Cynthia Schultz is één van de grootste namen in de Nederlandse beautyblogwereld. Als haar naam je niets zegt, doet ‘Miss…
Heerlijke maskersHeerlijke maskersVerwen jezelf eens in de zoveel tijd met een heerlijk masker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de winkel, maar je kunt…
Je eigen gezichtsmaskers maken, voor alle huidtypen!Je kan naar een dure schoonheidspecialist gaan of prijzige maskers kopen bij een luxe drogist, maar het kan ook allemaal…

Verzorg jezelf in het vliegtuigVerzorg jij jezelf in het vliegtuig? Vliegen is weliswaar de snelste mogelijkheid om de wereld over te gaan, maar na een…
De nieuwe trend: nagelstickers ofwel nail wrapsSinds 2011 worden de nagelstickers steeds populairder. Het is makkelijk, blijft een tijd zitten en je hebt keuze uit vel…
Bronnen en referenties
  • http://www.omaweetraad.com
Thedaydreamer (4 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.