Cynthia Schultz (Miss Lipgloss)

Cynthia Schultz is één van de grootste namen in de Nederlandse beautyblogwereld. Als haar naam je niets zegt, doet ‘Miss Lipgloss’ misschien wel een belletje rinkelen. Deze site vormt samen met Beautygloss en Beautylab de top 3 best bezochte beautyblogs van Nederland. Wat is Miss Lipgloss, en wie is de vrouw achter de blog?

Cynthia Schultz

Cynthia (1990) is afkomstig uit Dalfsen, Overijssel. In 2006, toen zij zestien jaar oud was, begon ze haar beautyblog Miss Lipgloss. Het begon als hobby naast school, maar vanaf 2008 kreeg zij steeds meer bezoekers en begon ze geld te verdienen met de site. Ook werd ze steeds vaker uitgenodigd voor persevents.

In 2008 begon Cynthia na het behalen van haar VWO met de HBO-studie Journalistiek aan het Windesheim in Zwolle. In 2010 stopte ze met haar studie omdat ze het niet meer kon combineren met Miss Lipgloss. In hetzelfde jaar volgde ze de Make Up Course bij B Academy. Hierdoor mag zij zich officieel visagiste noemen.

Cynthia heeft sinds eind 2011 een relatie met Willem, die ze heeft leren kennen toen ze met hem samenwerkte aan haar webshop. Het stel woont samen in Zwolle. Cynthia is bevriend met mede-beautyblogger Mascha Feoktistova.

Miss Lipgloss

Miss Lipgloss is één van de grootste beautyblogs van Nederland. Het belangrijkste onderwerp van de site is beauty, maar Cynthia schrijft hier ook lifestyle-onderwerpen zoals eten en reizen, en over haar persoonlijke leven.

Dagelijks komen er nieuwe artikelen online. Die gaan bijvoorbeeld over beautytips, nieuwe collecties van merken, trends, en reviews van diverse beautyproducten. Ook wordt er elke week een sneak peek geplaatst, waar Cynthia foto’s laat zien van wat zij die week gedaan heeft, op zowel zakelijk als privé gebied. Naast geschreven artikelen maakt Cynthia ook filmpjes. Die verschijnen behalve op Miss Lipgloss ook op haar gelijknamige YouTube kanaal.

Regelmatig gaat Cynthia op reis voor haar blog, waar ze vervolgens reisverslagen van op Miss Lipgloss plaatst. Meestal betreft dit gesponsorde reizen. Zo is ze onder andere naar Japan, Curaçao, Parijs en Londen geweest.

Populariteit

Miss Lipgloss heeft dagelijks tussen de 40.000 en 50.000 unieke bezoekers. De site is voornamelijk gericht op vrouwen tussen de 18 en 30 jaar, maar wordt bezocht door vrouwen (en soms mannen) van alle leeftijden.

Prijzen

Cynthia’s werk is met enkele prijzen bekroond. In 2012 werd zij door Viva benoemd tot Viva 400 Blogger van het jaar. Twee jaar later werd zij Glamour Business Woman of the Year 2014. Deze prijs werd uitgereikt door vrouwentijdschrift Glamour Magazine.

Overige projecten

Boek

In 2013 bracht Cynthia een boek uit: BEAUTY. Hierin geeft ze vele beautytips. Daarnaast vertelt ze over haar blog en de Nederlandse beautywereld. Het boek werd over het algemeen positief ontvangen. Haar schrijfstijl en heldere uitleg worden door de lezers gewaardeerd. Een vaak genoemd kritiekpunt is dat de beautytips die ze geeft op beginnersniveau zijn. De gemiddelde lezeres van haar site is al bekend met deze tips, waardoor het boek voor hen weinig nieuwe en nuttige informatie bevat.

Kranten en tijdschriften

Van 2011 tot 2014 was Cynthia freelance beautyredacteur bij de CosmoGIRL. Hier vulde ze elke maand een pagina met beauty gerelateerde onderwerpen. Ook schreef ze elke week voor MetroMODE.

Televisie

Sinds 2012 is Cynthia ook op televisie te zien. Ze begon toen als beautydeskundige bij Koffietijd, een ochtendprogramma op RTL4. In 2015 is zij hier nog steeds regelmatig in live uitzendingen te zien. Vanaf 2013 is ze ook op TLC te zien met haar eigen programma: TLC Make-Up. In het programma laat zij diverse beautytutorials zien.

Webshop

Van 2011 tot 2014 had Cynthia in samenwerking met De Nieuwe Zaak een webwinkel, waar beauty producten werden verkocht. Na drie jaar heeft ze ervoor gekozen deze te sluiten, zodat ze zich meer kon focussen op haar andere werkzaamheden. Een andere reden was dat de shop niet voldoende geld opbracht.

I Love Beauty

I Love Beauty is een in 2014 door Cynthia georganiseerd evenement. Het thema was beauty. Er waren workshops, stands, en lezingen van allerlei beautymerken. I Love Beauty vond plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Er waren 8000 bezoekers aanwezig. Mogelijk wordt I Love Beauty in de toekomst een jaarlijks terugkerend evenement.

Lezingen

Via sprekersbureau The Next Speaker is Cynthia is in te huren voor het geven van groepslezingen en coaching- of adviessessies. Ze kan vertellen over haar werk of adviseren op het gebied van sociale media strategie.

Goede doelen

Cynthia zet zich in voor het goede doel Look Good Feel Better. Zij geven workshops over make-up aan kankerpatiënten. Cynthia doneert meerdere malen per jaar beautyproducten voor gebruik tijdens deze workshops, en voor in de goodiebags die de vrouwen meekrijgen na de workshops.
© 2015 - 2024 Serenei, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nederlandse beautybloggersNederlandse beautybloggersEen beautyblog is een internetsite die vaak over beauty, mode en levensstijl gaat. Veel meiden dromen ervan om geld te v…
Mascha FeoktistovaBeautygloss.nl: welke Nederlandse beautyliefhebster kent deze site niet? In 2007 werd deze beautyblog opgericht door Mas…
Hoe wordt jouw blog succesvol?Hoe wordt jouw blog succesvol?Bloggen is in dit tijdperk met computers en smartphones razend populair. Bloggen is ook leuk. Schrijf over jouw passies,…
YouTuber Tanya BurrZe begon haar YouTube-kanaal zonder er veel van te verwachten maar groeide uit tot een hele bekende YouTuber. Met haar l…

Irritatie van de huid voorkomen na het scheren en ontharenIrritatie van de huid voorkomen na het scheren en ontharenVeel mensen, met name de vrouwen, kennen het probleem dat ze na het scheren en ontharen last krijgen van rode bultjes, j…
Welk parfum vinden mannen lekker bij vrouwen?Welk parfum vinden mannen lekker bij vrouwen?Welke parfums vinden mannen lekker ruiken bij vrouwen? Daar is nooit gedegen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Par…
Bronnen en referenties
  • Miss Lipgloss, misslipgloss.nl, gezien op 24 juni 2015
  • Bol.com, http://www.bol.com/nl/p/beauty/9200000011134175/, gezien op 24 juni 2015
Serenei (6 artikelen)
Gepubliceerd: 25-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.