Mascha Feoktistova

Beautygloss.nl: welke Nederlandse beautyliefhebster kent deze site niet? In 2007 werd deze beautyblog opgericht door Mascha Feoktistova. Al snel groeide Beautygloss uit tot de grootste beautyblog van Nederland, en was Mascha een ware BN’er te noemen. Ook na de oprichting van Beautygloss heeft Mascha niet stilgezeten. Wie is deze beautyblogger, en waar houdt ze zich mee bezig?

Mascha Feoktistova

Mascha is op 11 oktober 1986 geboren in Moskou, Rusland. Toen zij vier jaar oud was verhuisde ze met haar gezin naar Nederland. Naar eigen zeggen spreekt zij vloeiend Russisch, Engels en Nederlands. Ze heeft de opleidingen SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) en SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gevolgd. In 2007 merkte zij dat er dat er online geen Nederlandse informatie over beauty te vinden was. Daarom besloot ze haar eigen beautyblog op te richten: Beautygloss.nl. Dit was de eerste Nederlandse beautyblog. Met Beautygloss heeft ze onder Nederlandse beautyliefhebbers bekendheid verworven.

Mascha woont in Den Haag samen met haar vriend Gregor, met wie zij al meer dan tien jaar een relatie heeft. Mascha en Gregor hebben samen twee katten: Siem en Manis. Gregor en de katten zijn met regelmaat te zien op Beautygloss, evenals Mascha’s goede vriendinnen Awisa en Tatjana. Laatstgenoemde was Miss Nederland in 2013 en 2014.

Beautygloss.nl

Beautygloss is de eerste en grootste beautyblog van Nederland, opgericht in 2007. Mascha blogt hier over diverse aan beauty gerelateerde onderwerpen. Ze geeft er onder andere tips over make-up. Ook schrijft ze over haarverzorging, nagels, en de nieuwste beauty producten.

Populariteit

Beautygloss heeft 110.000 unieke bezoekers per dag, en meer dan 650.000 unieke bezoekers per maand (2015). Mascha heeft door de jaren heen een grote schare fans verworven. De meesten hiervan zijn meisjes in hun jonge tienerjaren. Bij velen van hen bezit Mascha de status van popidool. Er is ook kritiek op Beautygloss. Sommige oudere bezoekers van Beautygloss vinden dat Mascha tegenwoordig te weinig over beauty gerelateerde onderwerpen schrijft. Ook bekritiseren ze haar schrijfstijl en de kwaliteit van haar artikelen.

Prijzen

Mascha heeft met Beautygloss.nl enkele prijzen gewonnen. In 2011 won zij de Viva400 Award in de categorie "zakelijk", een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door vrouwentijdschrift Viva. In 2013 ontving zij met Beautygloss.nl de Holland Beauty Award in de categorie ‘Beste blogger’.

Overige projecten

Persoonlijke blog

Naast Beautygloss.nl hield Mascha van 2010 tot 2013 een persoonlijke blog bij: Persoonlijk.beautygloss.nl. Hier schreef zij over onderwerpen die niet met beauty te maken hebben. De site bestaat nog steeds, maar is sinds 2013 niet meer bijgewerkt.

Webshop

In 2010 opende Mascha haar webshop ByBeautygloss.nl. Ze verkocht hier haar favoriete beautyproducten. Sommige van deze producten waren vóór de opening van ByBeautygloss alleen in het buitenland te verkrijgen. In 2013 besloot Mascha de webshop te sluiten, zodat ze zich op andere projecten kon richten.

Beautygloss op YouTube

Naast geschreven artikelen maakt Mascha ook video’s over beauty. Deze worden geplaatst op haar YouTube kanaal, dat evenals haar site de naam Beautygloss draagt. Het kanaal is in 2007 geopend, vrijwel tegelijkertijd met haar blog. Dagelijks worden er nieuwe video’s over diverse onderwerpen geplaatst. Elke zaterdag komt er een tutorial online. Bijna 400.000 mensen zijn geabonneerd op dit kanaal (2015).

Vloggloss

Eind 2014 begon Mascha nog een YouTube kanaal, namelijk VlogGloss. Op VlogGloss plaatst ze filmpjes van haar dagelijkse activiteiten. Het gaat hier om zowel zakelijke als privéaangelegenheden. In 2015 heeft het kanaal heeft bijna 130.000 abonnees.

Foodgloss

In 2013 heeft Mascha in samenwerking met Frances Lichtenberg een YouTube kanaal opgestart, genaamd FoodGloss. Hier worden filmpjes met recepten geplaatst. Deze filmpjes zijn ook te zien op Beautygloss.nl. FoodGloss heeft bijna 135.000 abonnees op YouTube (2015).

Boek

Vanaf augustus 2014 heeft Mascha haar werkterrein uitgebreid tot buiten de blogwereld. Ze publiceerde toen haar eerste boek, genaamd Happy Life. De titel verwijst naar hoe gelukkig Mascha is met haar leven. In het boek vertelt ze over dingen die ze heeft meegemaakt, in de hoop haar lezers te inspireren hun dromen achterna te gaan.

Beautygloss Party

Voor haar bezoekers organiseert Mascha jaarlijks een groot feest: de Beautygloss Party. Deze traditie is begonnen in 2011. Op het feest zijn vele beautyproducten te koop. Vaak zit hier flinke korting op. Ook worden er beauty behandelingen en workshops georganiseerd. Tenslotte zijn er verschillende BN’ers aanwezig.
© 2015 - 2024 Serenei, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nederlandse beautybloggersNederlandse beautybloggersEen beautyblog is een internetsite die vaak over beauty, mode en levensstijl gaat. Veel meiden dromen ervan om geld te v…
Cynthia Schultz (Miss Lipgloss)Cynthia Schultz is één van de grootste namen in de Nederlandse beautyblogwereld. Als haar naam je niets zegt, doet ‘Miss…
YouTube-ster ZoellaZoella, het populaire Britse blogfenomeen die het hart van menig tienermeisje heeft veroverd. Met haar uitgesproken Brit…
YouTuber Tanya BurrZe begon haar YouTube-kanaal zonder er veel van te verwachten maar groeide uit tot een hele bekende YouTuber. Met haar l…

Irritatie van de huid voorkomen na het scheren en ontharenIrritatie van de huid voorkomen na het scheren en ontharenVeel mensen, met name de vrouwen, kennen het probleem dat ze na het scheren en ontharen last krijgen van rode bultjes, j…
Welk parfum vinden mannen lekker bij vrouwen?Welk parfum vinden mannen lekker bij vrouwen?Welke parfums vinden mannen lekker ruiken bij vrouwen? Daar is nooit gedegen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Par…
Bronnen en referenties
  • Beautygloss, www.beautygloss.nl, gezien op 21-06-2015
  • Beautygloss persoonlijk, www.persoonlijk.beautygloss.nl, gezien op 21-06-2015
  • Beutyblog topic, www.ellegirltalk.nl/topic/beutyblogtopic-l.698831/, gezien op 21-06-2015
  • Wikipedia, https://nl.wikipedia.org/wiki/Mascha_Feoktistova, gezien op 21-06-2015
  • Youtube,https://www.youtube.com/user/Foodgloss, gezien op 21-06-2015
  • Youtube, https://www.youtube.com/user/vloggloss, gezien op 21-06-2015
Serenei (6 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.