YouTuber Tanya Burr

Ze begon haar YouTube-kanaal zonder er veel van te verwachten maar groeide uit tot een hele bekende YouTuber. Met haar liefde voor beauty bestaan haar volgers vooral uit meiden, maar ze heeft er ook zeker een paar jongens tussen zitten. Ze is inmiddels al jaren actief op YouTube waardoor er veel van haar leven online staat.

Wie is Tanya Burr?

De Engelse Tanya Burr is geboren op 9 juni 1989 en opgegroeid in Norwich. In oktober 2009 verscheen de eerste video op haar YouTube-kanaal. Op haar kanaal startte ze met alleen maar beautyvideo’s waarin ze vooral de make-up looks van beroemdheden probeerde na te maken. Na een tijdje week ze daar een beetje van af. Beauty was nog steeds een grote interesse van haar maar ze begon met vloggen en onderwerpen als fashion en bakken behandelde ze ook steeds meer. Eind 2015 had ze al meer dan 3 miljoen abonnees. Haar kanaal kan je vinden onder de naam Tanya Burr op YouTube. Ze heeft in maart 2011 ook een blog gemaakt met dezelfde naam. Tanya is gek op acteren en verdiept zich daar steeds meer in. Haar YouTube-kanaal ontstond door haar liefde voor make-up. Als ze klaar was met werken maakte ze een video die ze dan online zette. Tanya had alleen nooit verwacht dat ze met haar YouTube-kanaal zo bekend zou worden. Ze deed het alleen omdat ze het leuk vond, het was een hobby. Na twee jaar stopte ze met haar werk bij een beauty winkel en ging ze zich compleet focussen op haar blog en YouTube-kanaal.

Haar familie

Over Tanya’s ouders is niet veel bekend, die probeert ze uit de spotlights te houden. Ze heeft een zus genaamd Natasha en een jonger broertje genaamd Oscar. Tanya heeft sinds 2009 een relatie met Jim Chapman, die ook YouTuber is. Op 12 december 2012 is het stel verloofd en op 3 september 2015 zijn ze getrouwd bij het ‘Babington House’. Dit is niet zomaar een gewoon adresje om te trouwen, er zijn namelijk ook veel beroemdheden getrouwd. Via hun YouTube-kanalen en social-media accounts kunnen hun volgers een beetje meekijken hoe dat allemaal ging. De video waarin Jim Chapman van plan is om Tanya ten huwelijk te vragen staat ook online. In de video zijn geen beelden te zien waarin hij haar daadwerkelijk ten huwelijk vraagt, alleen de momenten ervoor en erna zijn gefilmd. In het laatste deel kondigen ze aan dat ze verloofd zijn. Iemand ten huwelijk vragen is natuurlijk iets heel persoonlijks en daarom heeft Jim het niet met zijn volgers gedeeld.

Privé

Tanya woont samen met haar man Jim Chapman. Hij is een YouTuber, blogger en model. Sinds eind 2015 hebben ze een hondje genaamd Martha die ze met heel veel liefde verzorgen. Natuurlijk is op de YouTube-kanalen van Jim en Tanya te zien hoe het beestje opgroeit. Zo maakte Jim bijvoorbeeld een video genaamd ‘A day in the life of Martha’. Vooral toen ze het hondje net hadden was die veel te zien in de video’s.

Haar eigen boek

Op 29 januari 2015 werd haar boek ‘Love, Tanya’ gepubliceerd door Penguin Books. Het boek is non-fictie en het is geïnspireerd op alles wat Tanya zelf meegemaakt en geleerd heeft. Het boek gaat over hoe ze zelfverzekerd is geworden. Ze heeft het boek geschreven als advies aan iedereen die het zou lezen. Verder schrijft ze in het boek over fashion, beauty, liefde, vriendschap, YouTube en nog veel meer. In het boek heeft ze ruimte vrijgemaakt waar je jouw eigen dromen kan neerschrijven.

Haar eigen make-up lijn

Tanya had al eerder een korte cursus tot make-up artist gedaan en in januari 2014 lanceerde Tanya Burr haar eigen cosmeticalijn. Ze deed dat via een UK kleinhandelaar superdrug. De lijn heet 'Tanya Burr Cosmetics'.
© 2015 - 2024 Garfield, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
YouTube-ster ZoellaZoella, het populaire Britse blogfenomeen die het hart van menig tienermeisje heeft veroverd. Met haar uitgesproken Brit…
Filmrecensie: SleepwalkersrecensieFilmrecensie: SleepwalkersDe film dateert uit 1992 en is een van de vele werken van de hand van schrijver Stephen King. Dan kan het dus niets ande…

YouTuber Joe SuggYouTube wordt steeds populairder. Er ontstaan wereldberoemde kanalen waarop mensen van over de hele wereld hun dagelijks…
Geestelijke activiteit voorkomt AlzheimerGeestelijke activiteit voorkomt AlzheimerWat bedoelen we dan eigenlijk met geestelijke activiteit? Dan hebben we het niet over het maken van iedere dag dezelfde…
Bronnen en referenties
  • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2087822/Tanya-Burr-Blogger-YouTube-sensation-make-tutorials.html
  • http://www.tanyaburr.co.uk/about/
  • https://www.youtube.com/user/pixi2woo
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tanya_Burr
  • Creative common https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/14358836189/in/photolist-jbuDMB-jbsXcH-ntybSc-oa2Mfi-oakrRM-nSQMKc-oakhCM-oa32Sz-oafnT3-oakrxa-oafzDh-oacttE-nSREUp-nSQDVL-oacoN7-oc7hPa-oacuKC-nSQChL-nSQNZB-oa2WXp-nSQHTq-oakqZB-oa2XLP-nSR46T-nSRKvi-oafwMW-nSQPWs-nSQYkF-nSR3DE-nSRyPi-nSQFPq-oafoPG-oa2Vj4-oakj1g-nSQyjq-oakgqB-oakiyz-oacrMU-oc7u1t-oacpTU-oc7t6x-oacB4j-oafEAw-nSQJid-qF8rQL
  • Credits to https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/
Garfield (11 artikelen)
Laatste update: 30-12-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.